Beyaz benek oldukça hızlı yayılabilen bir parazittir. Bir gecede tüm akvaryumu sarabilir. Ayrıca her akvaryumda parazitler bulunur, muhtemelen hem petshoptaki akvaryumda hem de bir süredir bakıyorsanız sizn akvaryumunuzda bu hastalık vardı. Sıcaklık değişimlerinden ve stresten dolayı bağışıklık düşünce fırsattan istifade balığı daha da zayıf düşürdü ve öldürdü. Benim fikrim daha öncesinde solungaçlarında bu hastalığın ilerlemiş olabileceği ve balığı öldürdükten sonra hızla gövdesine yayılmış olabileceğidir. Gözle görünür şekilde ortaya çıkmamış parazitlerin bu şekilde yayıldığı görülmüştür. Labirentli bir balık olduğundan su ve su yüzeyinin üzerindeki hava farklı sıcaklıklardaysa labirentli balıkların solungaç hastalıklarına yakalanmaları yaygındır. Yani beyaz benek değil de bu şekilde oluşan bir hastalık balığınızı öldürmüş ve sonrasında beyaz benek her yerini sarmış olabilir. Ya da direkt solungaçlara saldırmış olabilir. Bu yüzden labirentli balıklarda buhar camı bulundurmayı öneriyorum ben. Önceki konunuzda belirtmeyi unuttuğum bir durum.Ekli dosyayı görüntüle 76088
Yani bugün sabah işe gitmeden önce baktığımda hatta aldığımdan itibaren baktığımda hiçbir beyaz benek göremedim ama akşam işten geldiğimde Betam ölmüştü.Aldığım petshoptaki akvaryumdanmı bulaştı yoksa benim akvaryumdamı oluştu?
Birde aldığım petshopcu bunu dün öğrendim aldıktan 2 gün sonra metilen mavisi kullanıyordu pek farketmemiştim o gün o yüzden ben içme suyu kullandığım için hem ondan alışamamış olabilir ayrıyeten fanustan büyüğe geçirdiğim için de strese girdiği için buda balıktaki hastalığı hızlandırmış olabilir.Beyaz benek oldukça hızlı yayılabilen bir parazittir. Bir gecede tüm akvaryumu sarabilir. Ayrıca her akvaryumda parazitler bulunur, muhtemelen hem petshoptaki akvaryumda hem de bir süredir bakıyorsanız sizn akvaryumunuzda bu hastalık vardı. Sıcaklık değişimlerinden ve stresten dolayı bağışıklık düşünce fırsattan istifade balığı daha da zayıf düşürdü ve öldürdü. Benim fikrim daha öncesinde solungaçlarında bu hastalığın ilerlemiş olabileceği ve balığı öldürdükten sonra hızla gövdesine yayılmış olabileceğidir. Gözle görünür şekilde ortaya çıkmamış parazitlerin bu şekilde yayıldığı görülmüştür. Labirentli bir balık olduğundan su ve su yüzeyinin üzerindeki hava farklı sıcaklıklardaysa labirentli balıkların solungaç hastalıklarına yakalanmaları yaygındır. Yani beyaz benek değil de bu şekilde oluşan bir hastalık balığınızı öldürmüş ve sonrasında beyaz benek her yerini sarmış olabilir. Ya da direkt solungaçlara saldırmış olabilir. Bu yüzden labirentli balıklarda buhar camı bulundurmayı öneriyorum ben. Önceki konunuzda belirtmeyi unuttuğum bir durum.
Metilen mavisi hastalık, transfer gibi süreçlerde kullanılIR. Demek istediğiniz şey petshopta metilen mavili suda olduğu ise; ya yeni gelmiştir ve karantinadadır ya da beyaz benek gibi bir hastalık yüzünden karantinadadır. O balığı da siz almışsınızdır. İçme suları bettalar için sorun teşkil etmeyecektir yani aşılayarak koyduysanız sorunun kaynağı alışamaması değildir. Ama stresin hastalığı hızlandırma ihtimali dediğiniz gibi mümkün.Birde aldığım petshopcu bunu dün öğrendim aldıktan 2 gün sonra metilen mavisi kullanıyordu pek farketmemiştim o gün o yüzden ben içme suyu kullandığım için hem ondan alışamamış olabilir ayrıyeten fanustan büyüğe geçirdiğim için de strese girdiği için buda balıktaki hastalığı hızlandırmış olabilir.
Olabilir insanlık hali tamamen hata bende bunun için önlem almalıydım.
Bu bahsettiğiniz buhar camı olayından bahsedebilirmisiniz tam olarak nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?