Başarılar ama bu sene birazdaha işimiz kolay sanırım son 6 yılın en az katılımı olucak bu yüzden istediğimiz liselere 5 10 puan daha az alsakta girebilirizMaalesef...
Başarılar ama bu sene birazdaha işimiz kolay sanırım son 6 yılın en az katılımı olucak bu yüzden istediğimiz liselere 5 10 puan daha az alsakta girebilirizMaalesef...
Teşekkürler <3.Ney, ben sizi daha büyüksünüz sanıyordum. Helal olsun hocam. Sınava girecek herkese başarılar.
Bir sorun çıkacağını sanmıyorum. 2 ay aç bırakırsanız işçi kaybı, brood kaybı çok yüksek ihtimalle yaşarsınız.Yani messorlar sadece tohumla beslenerek koloniyi devam ettirebilirler. Uzun süre evde olmayacağım bir senaryoda sorun çıkarmaz yani.
Peki camponotuslar atıyorum 1 hafta evde olmadığım bir senaryoda sorun çıkarırlar mı?
Sorun çıkarma süresi genel olarak ne kadar ve nasıl bir sorun çıkar?
Şekerli su için suluk gibi birşey kullanabilirsiniz şekerli su için canlı yemi gitmeden koloninin yiyebileceği kadar besleyin stok yapsınlar diye fazla verirseniz tüp nemli olduğu için bakteri ürerYani messorlar sadece tohumla beslenerek koloniyi devam ettirebilirler. Uzun süre evde olmayacağım bir senaryoda sorun çıkarmaz yani.
Peki camponotuslar atıyorum 1 hafta evde olmadığım bir senaryoda sorun çıkarırlar mı?
Messorlar için yeterli tohum varsa 1 haftada sorun çıkmaz. Camponotuslarda ise gitmeden önce yaşam alanına şekerli su ve canlı yem koyarsanız sorun olmaz ama 1hafta dan sonra problem olabilir.Yani messorlar sadece tohumla beslenerek koloniyi devam ettirebilirler. Uzun süre evde olmayacağım bir senaryoda sorun çıkarmaz yani.
Bence gitmeden önce ortamda herhangi bir canlı yem bırakılmaması gerekiyor. 1 hafta canlı yem olmazsa çok da bir sorun olmaz ama böcek artığı 1 hafta beklerse sıkıntı olabilir.Messorlar için yeterli tohum varsa 1 haftada sorun çıkmaz. Camponotuslarda ise gitmeden önce yaşam alanına şekerli su ve canlı yem koyarsanız sorun olmaz ama 1hafta dan sonra problem olabilir.
Canlı yem artığı @anakin in dediği gibi beklemesi sorun olur bakteri ürer mite sorunu yaşayabilirsinizMessorlar için yeterli tohum varsa 1 haftada sorun çıkmaz. Camponotuslarda ise gitmeden önce yaşam alanına şekerli su ve canlı yem koyarsanız sorun olmaz ama 1hafta dan sonra problem olabilir.
Suluk kullanımında küf riski varmı? Suluktaki suyu kaç haftada bir yenilemeliyim küf olmaması için?Şekerli su için suluk gibi birşey kullanabilirsiniz şekerli su için canlı yemi gitmeden koloninin yiyebileceği kadar besleyin stok yapsınlar diye fazla verirseniz tüp nemli olduğu için bakteri ürer
alüminyum folyo kullanmanız iyi canlı yem artıklarını ve tüpteyse şekerli suyu 24 saat içerisinde alın onun dışında normal suluktaki şekerli suyun tam ne kadar kalmasını bilmiyorum ama tüpe göre birazdaha uzun süre idare ederSuluk kullanımında küf riski varmı? Suluktaki suyu kaç haftada bir yenilemeliyim küf olmaması için?
Aynı şekilde canlı yemi tüpten ne zaman almalıyım ve nasıl ikram etmeliyim? Ben canlı yemi küf/bakteri bulaşmasın diye alüminyum folyo üzerine koyup veriyorum. Buna gerek varmı?
Koloni canlı yemi yiyip sadece dış iskeletini bırakır. dış iskelettede bakteri veya mite oluşumana neden olmaz. Yemesse ama problem.Bence gitmeden önce ortamda herhangi bir canlı yem bırakılmaması gerekiyor. 1 hafta canlı yem olmazsa çok da bir sorun olmaz ama böcek artığı 1 hafta beklerse sıkıntı olabilir.
Yinede işi sağlama almak lazım bir kere mite ürerse baya uğraştırır ve zarar verirKoloni canlı yemi yiyip sadece dış iskeletini bırakır. dış iskelettede bakteri veya mite oluşumana neden olmaz. Yemesse ama problem.
Karıncaları rahatsız etmeden temizlemek iyi olabilir. Canlı yem yumurtaların yanındaysa dokunmamak en iyisi. Hem almak çok zor kaçak verebilirsin hemde karıncaları strese sokar. Onlar canlı yemle işleri bitince tüpün ucuna taşırlar.Alüminyum folyo kullanmadığımda canlı yemden akan sıvı zemine bulaşıyor ve sonrasında kuruyup orda kalıyor. Bu bir süre sonra sorun oluşturur mu? Buna mani olmak için alüminyum folyo kullanmalı veya düzenli olarak temizlemeli miyim?
Birde dün besleme yapmıştım ve verdiğim canlı yemi yumurtaların yanına götürmüşler. Ne yapmalıyım?
Çok birşey farketmez pamuğu nasıl koyduğun sadece dış pamuk çok sıkı olmasın ondan dolayı olabilirSekerli suyu ve canlı yemi sürekli alüminyum folyoyla vermeme rağmen durmadan küf oluşup duruyor. Neden olabilir acaba?
Tüp hazırlarken pamuğu çok ıslattığım için mi veya şehirde ki pis havadan dolayı felan mı?
Tüp hazırlarken pamuğu yerleştirme biçimim de olabilir? Mesela ben pamuğu önce elimde sert bir top yapıp sonra yerleştiriyorum. Buda acaba pamuğun ovalimsi yapısından dolayı tüp kenarlarında fazla su gitmesinemi sebep oluyor?
Pamuğu top yapıp yerleştirmek yerine kare kalın bir pamuk parçasını çubukla ittirerek mi yerleştirmeliyim yoksa başka bir metot var mı?