Hocam yağmur yağıyor diye gösteriyorda sadece 10-20 Dakika yağıyor, ondada çok az. Hava şimdi açık güneşli mesela.Hocam şimdi şöyle yağmur çok yağacak. Bu bizim çok istediğim bir şey değil. Bizim için yağmurum çok fazla sel gibi değil sadece toprağı ıslatacağı zamanları isteriz. Ben de araştırdığım kadarıyla çok fazla yağmur yağacak ve büyük ihtimalle uçuş bu hafta pek gerçekleşmez gibi. Hava sıcaklığı da çok fazla değil. Hava sıcaklığı 20 ila 25 derece arası olmalı. Tabii bu koşullarda da uçuş olabilir ama biraz zor gibi duruyor. Acele etmenize gerek yok, uçuş sonbaharın ortalarına kadar gerçekleşebilir. Birkaç gün düzenli yürüyüş yapın hem sizin sağlığınız da önemli hem de yavaş yürüyerek yol kenarlarında hareket gözlemleyin. Karıncanın kraliçe olup olmadığını anlamak adına Karınca Çiftliğim youtube kanalında detaylı video var aynı zamanda uçuş ve kraliçe karınca bulma ile ilgili video da var.
Kraliçenin nasıl bulunacağı ve karınca uçuşu ile ilgili video:
Kraliçe olup olmadığını ve türünü ayırt etme ile ilgili olan video:
Aynı zamanda karıncalar ile ilgili olarak Tuğkan abimin yaptığı bu playlisti izlemenizi öneririm
Karınca hobisine başlarken izlenecek adımlar playlisti:
![]()
Karınca Hobisine başlarken izlenecek adımlar;
Evde karınca kolonisi beslemek ? Ne kadar mantıklı değil mi ? ama güzelde olurdu. Düşünsenize, kraliçe karınca ortalama 20 yıl boyunca sizinle birlikte kolon...youtube.com
Çıktım aradım taşların altına baktım sadece birkaç koloni ve solucan buldum.
16 Gibi çıkarım yine.