Ant Store Turkeyden Kraliçe Karınca Alınır mı?

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Hocam şimdi şöyle yağmur çok yağacak. Bu bizim çok istediğim bir şey değil. Bizim için yağmurum çok fazla sel gibi değil sadece toprağı ıslatacağı zamanları isteriz. Ben de araştırdığım kadarıyla çok fazla yağmur yağacak ve büyük ihtimalle uçuş bu hafta pek gerçekleşmez gibi. Hava sıcaklığı da çok fazla değil. Hava sıcaklığı 20 ila 25 derece arası olmalı. Tabii bu koşullarda da uçuş olabilir ama biraz zor gibi duruyor. Acele etmenize gerek yok, uçuş sonbaharın ortalarına kadar gerçekleşebilir. Birkaç gün düzenli yürüyüş yapın hem sizin sağlığınız da önemli hem de yavaş yürüyerek yol kenarlarında hareket gözlemleyin. Karıncanın kraliçe olup olmadığını anlamak adına Karınca Çiftliğim youtube kanalında detaylı video var aynı zamanda uçuş ve kraliçe karınca bulma ile ilgili video da var.

Kraliçenin nasıl bulunacağı ve karınca uçuşu ile ilgili video:

Kraliçe olup olmadığını ve türünü ayırt etme ile ilgili olan video:

Aynı zamanda karıncalar ile ilgili olarak Tuğkan abimin yaptığı bu playlisti izlemenizi öneririm

Karınca hobisine başlarken izlenecek adımlar playlisti:
Hocam yağmur yağıyor diye gösteriyorda sadece 10-20 Dakika yağıyor, ondada çok az. Hava şimdi açık güneşli mesela.
Çıktım aradım taşların altına baktım sadece birkaç koloni ve solucan buldum.
16 Gibi çıkarım yine.

FatihBurak

Larva
Üye
Hocam yağmur yağıyor diye gösteriyorda sadece 10-20 Dakika yağıyor, ondada çok az. Hava şimdi açık güneşli mesela.
Çıktım aradım taşların altına baktım sadece birkaç koloni ve solucan buldum.
16 Gibi çıkarım yine.
Reis ben konya güneysınırdayım şimdi köyüm, boş arsa buldum taşların olduğu ekilmeyen baktım ve bu 2 sini buldum ve hava 12 derece felan, yakın zamandada sıcak olduğu bir zaman olmadı uçuş olmadı yani.

Ekli dosyalar

• IMG_20250331_172313.jpg
    IMG_20250331_172313.jpg
    24.7 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250331_172202.jpg
    IMG_20250331_172202.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 4

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Reis ben konya güneysınırdayım şimdi köyüm, boş arsa buldum taşların olduğu ekilmeyen baktım ve bu 2 sini buldum ve hava 12 derece felan, yakın zamandada sıcak olduğu bir zaman olmadı uçuş olmadı yani.
Hocam yüzlerce taşın(evet yüzlerce) altına baktım, tarlalara gittim. Ormanlara baktım, parklara gittim ve gitmediğim yer kalmadı.
Artık ben karıncayım, delirmek üzereyim.
Ant Store Turkeyden sipariş ettiğim kraliçe karıncayı bekleyeceğim, ayrıca karınca ararken azkalsın bayılıyordum.

FatihBurak

Larva
Üye
Re
Hocam yüzlerce taşın(evet yüzlerce) altına baktım, tarlalara gittim. Ormanlara baktım, parklara gittim ve gitmediğim yer kalmadı.
Artık ben karıncayım, delirmek üzereyim.
Ant Store Turkeyden sipariş ettiğim kraliçe karıncayı bekleyeceğim, ayrıca karınca ararken azkalsın bayılıyordum.
Reis hangi ildesin eyer istersen sana ücretsiz sadece kargo parası senden, yakında componotus uçuşları başlar ben sana gönderiyim 1 componotus 1 messor tane ya ben karıncayım nedir kaç saat aradın😅.

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Re

Reis hangi ildesin eyer istersen sana ücretsiz sadece kargo parası senden, yakında componotus uçuşları başlar ben sana gönderiyim 1 componotus 1 messor tane ya ben karıncayım nedir kaç saat aradın😅.
Hocam 13 te çıktım 2 saat aradım 4 te çıktım 2 saat aradım. Yok abi yok.
Bursadayımda zaten sipariş ettim, çok sağol yinede.