tuğkan abiye ulaşsak belki moderatörlerle bi çalışma olabilir. çok da efsane olur.hocam keske ama moderatörlerimiz hariç forumla ilgilenen çok yok. uygulama işi zor biraz
tuğkan abiye ulaşsak belki moderatörlerle bi çalışma olabilir. çok da efsane olur.hocam keske ama moderatörlerimiz hariç forumla ilgilenen çok yok. uygulama işi zor biraz
hocam ben rüzgar,nem,hava basıncı gibi faktörler için takip ediyorum. eğer çıkmayacağım varsa ordaki verilere bakıp ona göre hareket ediyorum. fakat geçen istanbulda fırtınalı yağmur yağmıştı gece boyunca hatta twitterda bile gündem oldu. o gün %1-10 arası bir değer gösteriyodu fakat kraliçe patlaması olmuştu bu gibi durumlarda kendi bilgilerime dayanarak hareket etmek en mantıklısı tabi. ama dediğim gibi yararlı olarak kullanmak bizim elimizde olduğunu düşünüyorum.Heves kırmak gibi olmasın ama o tarz uygulamalar işe yaramaz. Konu başlığındaki uygulama da bir işe yaramıyor. Uçuşlar coğrafyaya, türe, hava durumuna, kolonilerin yapısına göre ciddi ölçüde farklılık gösterir.
Bölgesel kullanıcı verilerinden belki olabilir o zaman, ama o kadar veriyi de toplamak çok mümkün olmaz heralde 😅Heves kırmak gibi olmasın ama o tarz uygulamalar işe yaramaz. Konu başlığındaki uygulama da bir işe yaramıyor. Uçuşlar coğrafyaya, türe, hava durumuna, kolonilerin yapısına göre ciddi ölçüde farklılık gösterir.
Hocam ama mesela dışarı çıkıp kraliçe aramak istediğimiz zaman iki şeyi kontrol ediyoruz. Sıcaklık ve nem, ona bakarsanız aslında bu da çok değişken içeren olanaksız bir mantık. Bence o gün aramaya çıkacaksak bu uygulamayı dikkate alabiliriz ya.Heves kırmak gibi olmasın ama o tarz uygulamalar işe yaramaz. Konu başlığındaki uygulama da bir işe yaramıyor. Uçuşlar coğrafyaya, türe, hava durumuna, kolonilerin yapısına göre ciddi ölçüde farklılık gösterir.
Tek şeyi dikkate alıyorum o da rüzgar.Hocam ama mesela dışarı çıkıp kraliçe aramak istediğimiz zaman iki şeyi kontrol ediyoruz. Sıcaklık ve nem, ona bakarsanız aslında bu da çok değişken içeren olanaksız bir mantık. Bence o gün aramaya çıkacaksak bu uygulamayı dikkate alabiliriz ya.
dün %75 di çıktım 3 saat aradım ama bulamadım fasa fıso gibi gelmeye basladı uygulamaArkadaşlar bu uygulamayı forum üzerinde bikaç defa gördüm ve yükledim ama pek anlayamadım kullanan varsa yardımcı olabilir mi şuanlık ss de attım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Arkadaşlar şimdi hepsini anladım çeviriden baktım silmeyi bilmediģim için konu kalıcak malesef fakat uygulamayı bilmeyenler de öğrenmiş olsunlar
Zaten bu uygulama da rüzgarı, hava basıncını dikkate alıyor.Tek şeyi dikkate alıyorum o da rüzgar.
Uygulamanın verdiği ihtimale göre arama yapmam. Çünkü kimi tür az nemde ve yüksek sıcaklıkta uçarken kimi türler de yağmur sonrası gibi yüksek nemde uçuş yapıyor. Cataglyphis ve Messor kıyası yapabilirsin. Onun için yüksek sıcaklık ve az nem varken %1 ihtimal verdiğinde, dışarıya çıkıp Cataglyphis bulabilirim. Civarımda belki çok fazla Cata kolonisi vardır ve yüzlerce kraliçe bulacağım? Dediğim gibi rüzgarın az olduğu her zaman kraliçe bulunabilir sezon içerisinde. Onun için tahminlerin bir önemi yok benim açımdan.Zaten bu uygulama da rüzgarı, hava basıncını dikkate alıyor.
Evet haklısınız, gerçekten işe yaramadığını türlere göre değişkenlik gösterdiğini bende söylemiştim. Mesela bugün bi' Tetramorium bulmak istiyorum, bence o zaman uygulamaya bakıp ufak bi' fikir sahibi olabilirim bugün ki aramamdanUygulamanın verdiği ihtimale göre arama yapmam. Çünkü kimi tür az nemde ve yüksek sıcaklıkta uçarken kimi türler de yağmur sonrası gibi yüksek nemde uçuş yapıyor. Cataglyphis ve Messor kıyası yapabilirsin. Onun için yüksek sıcaklık ve az nem varken %1 ihtimal verdiğinde, dışarıya çıkıp Cataglyphis bulabilirim. Civarımda belki çok fazla Cata kolonisi vardır ve yüzlerce kraliçe bulacağım? Dediğim gibi rüzgarın az olduğu her zaman kraliçe bulunabilir sezon içerisinde. Onun için tahminlerin bir önemi yok benim açımdan.
nem ve rüzgar seviyesini görebileceğimiz bir kaybak olmadığı için uygulamaya bakıyorum benEvet haklısınız, gerçekten işe yaramadığını türlere göre değişkenlik gösterdiğini bende söylemiştim. Mesela bugün bi' Tetramorium bulmak istiyorum, bence o zaman uygulamaya bakıp ufak bi' fikir sahibi olabilirim bugün ki aramamdan
akhisarda 2 hafta her gün gezdim patikalarda hiçbişey bulamadım cataglyphis dışındaHocam ben 4 günlüğüne akhisar a bakar mısınız
Akşam bak bulirsun
İse yardımı hocam bende gördümValla gelebilirsiniz tanışmış oluruz hem marketteyken aklıma şöyle birşey geldi youtube da karınca tuzagı diye bişey gördüm ışıklı bişeydi o tarzda bişey yapsam ben gelir mi acaba hem fazla gelirse sizlere de gönderirim kargoyla
hava şartları da çok etkili rüzgarlı bir havada bişey bulamazsınız1 sefer deneme fırsatım oldu ama şehirin içinde olduğum icin işe yaramamış olabilir 30 dk da falan sadece 1 kelebek geldi