Ankarada Buldum Türü Nedir?

TurkistKayra

Pupa
Üye
Formica kraliçesi/prensesi. Rufibarbis gruptan
Hocam, internetten baktım, şekli şemali benziyor ancak rengi o kadar açık değil. Başka fotoğraflarını da atayım isterseniz;
IMG_20260608_153219.jpg
Rengi, üst tarafları koyu, alt kısımlara doğru kızıllaşıyor. Bir de otobüs durağında yerde sağa sola gezerken ayağıma tırmandı, sizce çiftleşmiş olma ihtimali yüksek midir?

Hocam, internetten baktım, şekli şemali benziyor ancak rengi o kadar açık değil. Başka fotoğraflarını da atayım isterseniz;
IMG_20260608_153219.jpg
Rengi, üst tarafları koyu, alt kısımlara doğru kızıllaşıyor. Bir de otobüs durağında yerde sağa sola gezerken ayağıma tırmandı, sizce çiftleşmiş olma ihtimali yüksek midir?
Yapay zeka netleştirmesi ile;
IMG_20260608_165503.png

Ekli dosyalar

• IMG_20260608_153207.jpg
    IMG_20260608_153207.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 11

omereymenc

Replete
Yardımsever
Üye
Hocam, internetten baktım, şekli şemaki benziyor ancak rengi o kadar açık değil. Başka fotoğraflarını da atayım isterseniz;
Ekli dosyayı görüntüle 78871
Rufibarbis grup tek bir türden oluşmuyor birden fazla tür var. Türe göre renk koyuluğu, görünüş değişir. Sizin kraliçeniz Rufibarbis grupta bir türe ait.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Epeyce stresli bi cins hocam bilgin olsun.Eğer hiç rahatsız etmezsen hızlı çıkar işçiler.Ama eğer rahatsız da edersen çok uzun sürer ilk işçiyi çıkarman.

yağızalp

Replete
Üye
Hocam 10-15 günde 1 baksam sorun olur mu?
Bence bir sorun olmaz sabredebilirsen 1 ay açma sadece tüpün su kısmını gözlemle(su taşması veya zorda olsa suyu bittiyse diye)
Ben bu türü beslemedim ama gerçekten stresli evlat felan tanımıyor yiyor yumurtalarını😂

omereymenc

Replete
Yardımsever
Üye
Haydaaa, başlangıçta denk geldiğimiz kraliçeye bak ya :D
O kadar kasmayın hocam benimde ikinci kraliçem Formicaydı. Meraktan dolayı 3-5 günde bir kontrol ediyordum. Başarılı şekilde işçi çıkarttı halen gelişiyor. Sizde o kadar sık olmasada 7-10 günde 1 sarsmadan bakabilirsiniz. Eğer fazla stres olursa formik asit salgılayabiliyorlar.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
O kadar kasmayın hocam benimde ikinci kraliçem Formicaydı. Meraktan dolayı 3-5 günde bir kontrol ediyordum. Başarılı şekilde işçi çıkarttı halen gelişiyor. Sizde o kadar sık olmasada 7-10 günde 1 sarsmadan bakabilirsiniz. Eğer fazla stres olursa formik asit salgılayabiliyorlar.
Tabi tabi öyle fazla kasmaya gerek yok.Ama yine de bu cins diğerleri gibi değil titreşime veya ışığa falan daha duyarlı.Benim naçizane tavsiyem 7-10 gün ara ile kontrol etmeniz.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Tabi tabi öyle fazla kasmaya gerek yok.Ama yine de bu cins diğerleri gibi değil titreşime veya ışığa falan daha duyarlı.Benim naçizane tavsiyem 7-10 gün ara ile kontrol etmeniz.
Sağolun Hocam, hayvanı bir dolaba sarıp sarmalayıp koydum, 10 gün sonra çaktırmadan açıp bi bakarım, umarım işçilerin fotoğraflarını, devasa bir koloniyi de burda paylaşmak nasip olur.