Anakin'in Kanatlı Süvarileri

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Pluto Kolonsi Rutin Kontrol

Fazlaca larvaları var. Tekli kraliçenin henüz larvası yok, bariz hızlı bir gelişim var. Önümüzdeki 1 ay muhtemelen pek fazla güncelleme gelemeyecek çünkü maalesef ayağım kırıldı.

100_2912.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kira Rutin Kontol

Beklediğim gibi henüz işçi yok fakat pupalardan biri koyu kahverengi bir renge bürünmüş, tahminimce haftaya 2-3 işçi çıkmış olur. Pupaların yanında bir tane de genç larva var. Stres seviyesi hala düşük.

100_2946.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Pluto Kolonisi Rutin Kontrol

3 tane larva, 2 tane pupa ve bir tane de tahminimce pupaya dönüşme sürecinde larva var. Gelişim genel tetramoriumlara göre az ama kontrol grubuna göre bariz fazla, kontrol grubu neredeyse 2 hafta geriden geliyor. Luna kolonisini normalde yarın kontrol etmem lazım ama onu da pazar günü Kira ile birlikte kontrol edeceğim.

100_2957.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kira Rutin Kontrol

Pupa sayısı aynı, 2 tane yeni larva var. Bu sefer de işçi yok ama yakında olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden bir sonraki kontrol haftaya pazar yerine haftaya çarşamba yapılacak.

100_2971.JPG

Luna Kolonisi Rutin Kontrol

11 tane pupası var. Tahminimce şehir içinde doğal seçilim ile çok daha az kraliçe seçildiği için zamanla doğal alanlara göre çok daha iyi bir genetik oluşmuş. Şehirde bulduğum kraliçeler doğada bulduğum kraliçelerden 2, bazen 3 kat daha iyi bir gelişim gösteriyor. Bu kraliçe de şehirden bulundu bu yüzden bu sefer ümitliyim.

100_2973.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Sol Kolonisi

Kendisi formica (serviformica) kraliçesi. Babam ile abim bu gün ormanlık bir alana gitmişti. Babam sağ olsun benim için alıp getirmiş. Bu sayede luna kolonisinin 1 ay önceki durumunu sol kolonisinin güncel durumu ile karşılaştırarak bir nebze şehir kraliçesi ile orman kraliçesini karşılaştırmış olacağız. Luna ay anlamına geliyor, bu koloninin adını da uyumlu olması açısından güneş anlamına gelen sol koydum

100_2985.JPG

Zifiri Kolonisi

Kendisi camponotus (tanaemyrmex) kraliçesi. Bunu da abim getirmiş. Ankara'da hobiye başladığımdan beri camponotus bulamamıştım ve açıkçası bu konuda umudumu yitirmiştim, bu yüzden bu kraliçe gözümde epey değerli.

100_2978.JPG

100_2983.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ece'nin İlk Majörü Çıktı

Nihayet ilk majörümü aldım. Gönül isterdi ki güzel bir makro fotoğraf ile bunu size göstereyim ama Ece'nin kolonisinin bulunduğu yer çok sıkışık, orada güzel bir ışıklandırma yapmam neredeyse imkansız ve biliyorsunuz ki güzel makro fotoğraflar için iyi bir ışıklandırma gerekir. Tabii ki de çok küçük bir majör ama koloni henüz çok küçük ve bu ilk majör, bu yüzden böyle olması gayet normal.

100_3005.JPG

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ember Kolonisi

Kiranın ilk işçisi sonunda çıktı. Yarın kontrol etmem gerekiyordu ama ne yalan söyleyeyim sabredemedim ve baktım. 1 işçi, 5 pupa, 2 larva ve 4 yeni yumurta var. Larvalardan biri pupa olmuş ve kraliçe 2. nesil üretimine başlamış bile. Sadece 1 işçi besleme için erken ama ben yine de şekerli su verdim. Kira büyük bir iştahla içti ve küçük işçisini de besledi. Kolonilerin beslemesini dün yaptım, sonraki beslemeye kadar 4-5 işçiye ulaşırsa onları da düzenli beslemeye başlarım. İsim konusunda her seferinde Kira'nin kolonisi demek yerine direkt ember kolonisi diyeceğim. Yeni kraliçelere işçisi olmamasına rağmen koloni dememin sebebi buydu. Yani bundan sonra kraliçeye müstakil bir isim vermek yerine koloniye isim vereceğim.

100_3019.JPG

Kraliçe işçisini beslerken:

100_3015.JPG

Son düzenleme:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Pluto Kolonisinin İlk İşçisi

Kız kardeşlerimizin ilk işçisi çıktı. Kontrol gurubunda iki tane kraliçe vardı. Birini arkadaşıma verdim, o kraliçe sağlıklı ama henüz işçisi yok. Benim elimdeki kraliçe maalesef öldü. Fotoğraflardan pek bir şey anlaşılmıyor çünkü o kadar küçük ki çıplak gözle bile zor görülüyor. Altlarına postimages linkleri bıraktım, oradan zoomlayarak bakabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda da birbirlerini öldürmemelerini umuyorum.

100_3059.JPG
Postimages linki

100_3046.JPG
Postimages linki

Son düzenleme: