Anakin'in Kanatlı Süvarileri

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Termitlere Odun Eklemesi

Yumuşak yapılı bir parça odunun etrafına ağaç kabuğu sararak bu şekilde bir yuva yaptım. Şu anlık epey ilgilendiler gibi duruyor. Önerileriniz varsa bekliyorum.

1000037847.jpg

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kira Rutin Kontrol

Bu sefer yumurtaları sayamadım ama galiba 1 tane yumurtasını yemiş. Bu sefer bir tık daha stresliydi. Abdomenine yapışmış bir tane genç larva var.

1000037949.jpg
Kaliteli Fotoğraf

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Termitlerin için çürüyen ağaç kütüklerinden yumuşak ve nemli ağaç parçaları bularak tüpün içine o parçalardan hareketsiz bir sistem yapmanı tavsiye ederim çünkü termitler hem o odunu tüketirler ve böylece besleme derdin kalmaz, hem de uzun vadeli olur.
Tatilde termitlerim için yeni yaptığım kurulum bu şekilde:
1000082963.jpg

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Termitlerin için çürüyen ağaç kütüklerinden yumuşak ve nemli ağaç parçaları bularak tüpün içine o parçalardan hareketsiz bir sistem yapmanı tavsiye ederim çünkü termitler hem o odunu tüketirler ve böylece besleme derdin kalmaz, hem de uzun vadeli olur.
Tatilde termitlerim için yeni yaptığım kurulum bu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 78551
Hocam böyle bir kurulum yaptım düzeltmem gereken bir şey var mı? İçine eklediğim odunlar baya çürümüş durumda, elimle bastırdığımda dağılıyorlar.

1000037983.jpg

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Hocam böyle bir kurulum yaptım düzeltmem gereken bir şey var mı? İçine eklediğim odunlar baya çürümüş durumda, elimle bastırdığımda dağılıyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 78638
Odun gevşek duruyor, sanki çıkmaması gereken birşeyler tıkıyormuş gibi odunları tüp içine sıkışık halde yerleştirirseniz daha güvenli bir kurulum olur çünkü tüp yuvarlanırsa falan içindeki odunun sabit kalması gerek.