Teşekkürler
@el4nce
Ben bilimsel çalışmalara itiraz etmiyorum, anadilde yazılan makaleler bile teknik jargondan ötürü yanlış yorumlanabiliyorken yabancı dilden çeviri makalelerde hem teknik jargon hem de bilimsel ağır bir dil olduğu için doğru anlaşılmadığını düşünüyorum. Akademik makaleler translate uygulamaları için kolay değildir. Ben öğrenciliğimde hocaların ve yüksek lisans öğrencilerinin makaleleri için çeviriler yaptım, bu işten para da kazandım. Kimya sektöründe yurt dışı satış ve teknik serviste çalışıyorum, dil yeterliliğim için bilgi notu olarak yazıyorum
Sizin de eklediğiniz linklere baktığımda yüksek protein diyetinin sentetik, doğal ya da karışım olduğundan abstractta net bir şekilde bahsetmeden, protein : karbonhidrat oranı 5:1 olanların 1:5 olanlara oranla 10 kat daha az yaşadığını, methionine, serine, threonine ve phenylalanine aminoasitlerinin çok zararlı olduğunu ve yüksek protein diyetlerinin zararının kaynağının bu aminoasitler olduğunu anlıyorum
Kraliçelerin yumurtlama ve larva döneminde işçi karıncaların daha çok protein hasatı yaparken, erkek alate ve işçilerin kuluçka çıkışında daha çok karbonhidrat hasatı yaptıklarını öğrendim
Sadece bhatkar diyeti ile bir çalışmanın sonunda yorum olarak ful protein ve karbonhidrat karışımı verilirken dikkatli olunması tavsiyesi var
Bu arada oğlumun Formica kolonisi ilk un kurdu beslemesi sonrası çöktü, bu un kurdu vermeyin genellemesi yapmama sebep olamaz
Ben önceki mesajlarımda da illaki yumurta sarısı ve şekerli su karşımı yapın demedim, gelen mesajlar sonucunda yumurta sarısının besin kalitesini savundum ama kimseye bol protein diyeti kullanın demedim, ezberim yok, öğreniyorum
evde canlı yem besleyemeyenler için alternatif protein önerisidir, doğada hiçbir canlı yumurtaya hayır demez ama her beslenme mesajında yazdığım salam sosis vermeyin, yumurta beyazı vermeyin, yumurta sarısı verin, zigotu organizmaya çevirmeye yetiyorsa yumurta sarısı doğru bir besindir