Aktarma sorunu

MemoG

Yumurta
Üye
Dün bulduğum Formica kraliçesini test tüplerim dolu oldukları için bir kavanoza ıslak bir parça pamukla beraber koydum. Test tüpleri bugün yarın gelirler, manuel şekilde aktarmayı düşünüyorum ama stresli bir tür olduğundan yerini hiç benimsemez, iyice strese girer, kaçmaya çalışıp yumurtalarını yer diye korkuyorum. Kavanozla test tüpünü nasıl bağlayabilirim? Streç filmden bir tünel yapsam olur mu mesela? Kavanozda kalan, test tüpüne geçecek ve yumurtalı kraliçelerim de var ve yumurtalarını manuel aktarabileceğimi sanmıyorum ezebilirim. Ama yumurtalarını uzun süre aktarmayıp inat ederlerse de havasız kalırlar. Ne yapabilirim? Tecrübe veya fikriniz var mı?

yağızalp

Majör
Üye
Bnece etrafını pamukla kapat kendi geçer

ege0604

Larva
Üye
sanırım elinde manuel transferden başka bir seçenek kalmıyor. En azından dikkatlice yaparsaan kraliçeyi az strese sokarsın.

sedatettin

Nanitik
Üye
Manuel transfer en son ihtimal, herşeyi denedikten sonra yapın yapacaksanız.

MemoG

Yumurta
Üye
Bnece etrafını pamukla kapat kendi geçer
Ama ağızlarının boyutları çok farklı olduğu için yapamam öyle sıkışmaz bence pamuk

Streç filmden bir tünel yapacağım, uzun sürerse çok küçük delikler açarım. Bu yumurtalılar için tek ihtimal galiba ama Formica ya da bunu denedikten sonra manuel yolu uygulayabilirim birkaç gün bir hafta geçmezse. Kavanozdaki ıslak pamuğu aldığımdan nem azlığından her türlü geçer ama bence.

MemoG

Yumurta
Üye
Tüpler de daha gelmediler zaten yarın uygulayacağım, konudan bağımsız olarak dört kraliçeme de başka bir kraliçenin yumurtalarını verdim kabul eder mi diye bekliyorum kabul eder mi yer mi?

yağızalp

Majör
Üye
Transferi manuel yapınca yumurtlaması daha uzun sürer çünkü kraliçe kendisi seçmemiş oluyor oraya atılınca işler daha da zorlaşıyor tavsiyem içinden önce nemli pamuğu al sonra tüpün kavanoza bağla kalan boşlukları pamukla kapat

Ama ağızlarının boyutları çok farklı olduğu için yapamam öyle sıkışmaz bence pamuk

Streç filmden bir tünel yapacağım, uzun sürerse çok küçük delikler açarım. Bu yumurtalılar için tek ihtimal galiba ama Formica ya da bunu denedikten sonra manuel yolu uygulayabilirim birkaç gün bir hafta geçmezse. Kavanozdaki ıslak pamuğu aldığımdan nem azlığından her türlü geçer ama bence.
Sıkışmasına gerek yok kapalı tutsun yeterli olacak istersen arkadına sa destek koy ve manuel transfer yapma

MemoG

Yumurta
Üye
Türleri aynı mı
Evet Lasius

Transferi manuel yapınca yumurtlaması daha uzun sürer çünkü kraliçe kendisi seçmemiş oluyor oraya atılınca işler daha da zorlaşıyor tavsiyem içinden önce nemli pamuğu al sonra tüpün kavanoza bağla kalan boşlukları pamukla kapat

Sıkışmasına gerek yok kapalı tutsun yeterli olacak istersen arkadına sa destek koy ve manuel transfer yapma

Tamam hocam öyle yaparım. 7-8 yumurtası var hepsini taşıyıp pamuktan kaçmaya çalışmaz umarım