Akdeniz termiti yumurta

Onur

Pupa
Üye
Boş durmasınlar, pamuk kısmına sabit olacak şekilde odun parçası yerleştir.
Dostum benim termitlerim yumurtladı. Bi bilgin var mı işçi çıkınca nasıl bi yol izlemeliyim? Pek fazla kaynak bulamadım. Ama çok heves ediyorum çok tatlı canlılar.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Dostum benim termitlerim yumurtladı. Bi bilgin var mı işçi çıkınca nasıl bi yol izlemeliyim? Pek fazla kaynak bulamadım. Ama çok heves ediyorum çok tatlı canlılar.
İzlenecek pek bir yol yok aslında, yuvalarındaki odundan beslenecekler ve su baskını olmamasına dikkat edin. İşçi eklemesi yapmayı sakın denemeyin.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Yüksek nem de gelişim durur hatta ölümler olabilir. Test tüpünde su pamuğuna biraz peçete itin. Peçeteden sonra bir kaç çürümüş odun itin peçeteye yapışsınlar odunlar.

Peçete pamuktan nemi daha dengeli ve yeterli iletir odunlara. Termitlerin üremesi ve yaşaması için harika bir ortam oluşturur.

Emirdemir43

Larva
Üye
Hocam nerede buldunuz, nasıl buldunuz, hava şartları neydi ve nasıl tepki veriyorlar açıklar mısınız? Ben de çok istiyorum termit beslemeyi.
Çarşamba günü buldum 24 derece filandı bir tane okulun yanından geçerken okulun çıkışında 2 tane gördüm arka arkaya gidiyorlar dı aldım okula girdim 20 tane filan buldum nemli değildi hava tetramoriumlar işçileri saldırıyordu çoğuna o yüzden 20 tane normalde rahat 40 vardı bende nasıl bulduğuma şaşırdım okulda termitlerin ne alakası var.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam işçi eklemesi yaptığınızı görmüştüm neden tavsiye etmiyorsunuz?
Maalesef başarısız oldum, kral ve kraliçeyi kaybettim. Başta anlaşıyorlardı ama sonradan sorun yaşandı o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum. Şuanda kendi kral ve kraliçelerimi üretmeye çalışıyorum, gelişmeleri paylaşıcam ileride.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Maalesef başarısız oldum, kral ve kraliçeyi kaybettim. Başta anlaşıyorlardı ama sonradan sorun yaşandı o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum. Şuanda kendi kral ve kraliçelerimi üretmeye çalışıyorum, gelişmeleri paylaşıcam ileride.
Ben size boşuna uğraşmayın derim, buna benzer bir durum yaşadım. İkincil kraliçeler kanatlı alatelere döndüler ama ne çiftleşme oldu ne de yumurtlama. Öyle süs diye aylarca kaldılar, alateleri dışarı çıkararak çiftleşmeyi teşvik etmeye çalıştım yine fiyasko.
Denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Ben size boşuna uğraşmayın derim, buna benzer bir durum yaşadım. İkincil kraliçeler kanatlı alatelere döndüler ama ne çiftleşme oldu ne de yumurtlama. Öyle süs diye aylarca kaldılar, alateleri dışarı çıkararak çiftleşmeyi teşvik etmeye çalıştım yine fiyasko.
Denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz.
Aynı koloniden alateler çiftleşmezler. İki farklı koloninin alatelerini olgunlaştırınca çiftleştirmeye çalışmalısınız.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Aynı koloniden alateler çiftleşmezler. İki farklı koloninin alatelerini olgunlaştırınca çiftleştirmeye çalışmalısınız.
Onu da denedim uçuşlardan yakaladığım bir çok alateyi kendi alatelerimle birleştirdim, bir değişiklik olmadı. Ben de kolay çiftleşirler diye düşünmüştüm pek öyle olmadı.

Emirdemir43

Larva
Üye
Ekleyemedim strese girdiler ama normal test tüpü kurulumunda 3 tane yumurtaladı bayada şişmiş vücudu.

Emirdemir43

Larva
Üye
Teşekkürler işçiler tahmini ne zaman çıkar ne zaman çıkacağını bulamadım.