Boş durmasınlar, pamuk kısmına sabit olacak şekilde odun parçası yerleştir.
Dostum benim termitlerim yumurtladı. Bi bilgin var mı işçi çıkınca nasıl bi yol izlemeliyim? Pek fazla kaynak bulamadım. Ama çok heves ediyorum çok tatlı canlılar.Boş durmasınlar, pamuk kısmına sabit olacak şekilde odun parçası yerleştir.
İzlenecek pek bir yol yok aslında, yuvalarındaki odundan beslenecekler ve su baskını olmamasına dikkat edin. İşçi eklemesi yapmayı sakın denemeyin.Dostum benim termitlerim yumurtladı. Bi bilgin var mı işçi çıkınca nasıl bi yol izlemeliyim? Pek fazla kaynak bulamadım. Ama çok heves ediyorum çok tatlı canlılar.
Koloni çoğaldığında nasıl bakmak lazım. Karıncalar gibi formikaryum vapılabilir mi?İzlenecek pek bir yol yok aslında, yuvalarındaki odundan beslenecekler ve su baskını olmamasına dikkat edin. İşçi eklemesi yapmayı sakın denemeyin.
Hocam nerede buldunuz, nasıl buldunuz, hava şartları neydi ve nasıl tepki veriyorlar açıklar mısınız? Ben de çok istiyorum termit beslemeyi.
Çarşamba günü buldum 24 derece filandı bir tane okulun yanından geçerken okulun çıkışında 2 tane gördüm arka arkaya gidiyorlar dı aldım okula girdim 20 tane filan buldum nemli değildi hava tetramoriumlar işçileri saldırıyordu çoğuna o yüzden 20 tane normalde rahat 40 vardı bende nasıl bulduğuma şaşırdım okulda termitlerin ne alakası var.Hocam nerede buldunuz, nasıl buldunuz, hava şartları neydi ve nasıl tepki veriyorlar açıklar mısınız? Ben de çok istiyorum termit beslemeyi.
Hocam işçi eklemesi yaptığınızı görmüştüm neden tavsiye etmiyorsunuz?İzlenecek pek bir yol yok aslında, yuvalarındaki odundan beslenecekler ve su baskını olmamasına dikkat edin. İşçi eklemesi yapmayı sakın denemeyin.
Maalesef başarısız oldum, kral ve kraliçeyi kaybettim. Başta anlaşıyorlardı ama sonradan sorun yaşandı o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum. Şuanda kendi kral ve kraliçelerimi üretmeye çalışıyorum, gelişmeleri paylaşıcam ileride.Hocam işçi eklemesi yaptığınızı görmüştüm neden tavsiye etmiyorsunuz?
Ben size boşuna uğraşmayın derim, buna benzer bir durum yaşadım. İkincil kraliçeler kanatlı alatelere döndüler ama ne çiftleşme oldu ne de yumurtlama. Öyle süs diye aylarca kaldılar, alateleri dışarı çıkararak çiftleşmeyi teşvik etmeye çalıştım yine fiyasko.Maalesef başarısız oldum, kral ve kraliçeyi kaybettim. Başta anlaşıyorlardı ama sonradan sorun yaşandı o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum. Şuanda kendi kral ve kraliçelerimi üretmeye çalışıyorum, gelişmeleri paylaşıcam ileride.
Aynı koloniden alateler çiftleşmezler. İki farklı koloninin alatelerini olgunlaştırınca çiftleştirmeye çalışmalısınız.Ben size boşuna uğraşmayın derim, buna benzer bir durum yaşadım. İkincil kraliçeler kanatlı alatelere döndüler ama ne çiftleşme oldu ne de yumurtlama. Öyle süs diye aylarca kaldılar, alateleri dışarı çıkararak çiftleşmeyi teşvik etmeye çalıştım yine fiyasko.
Denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz.
Onu da denedim uçuşlardan yakaladığım bir çok alateyi kendi alatelerimle birleştirdim, bir değişiklik olmadı. Ben de kolay çiftleşirler diye düşünmüştüm pek öyle olmadı.Aynı koloniden alateler çiftleşmezler. İki farklı koloninin alatelerini olgunlaştırınca çiftleştirmeye çalışmalısınız.
Tüpü nasıl yaptın ?3 tane yumurtlamış ne zaman işçiye dönüşür.
Pamuğu oyarlarsa su basabilir biraz araştırdım tüpün tamamını pamuk veya peçete ile dolduruyorlar.Ekleyemedim strese girdiler ama normal test tüpü kurulumunda 3 tane yumurtaladı bayada şişmiş vücudu.
Benim de bu canlılar hakkında çok bir bilgim yok ama internette 2-4 ay şeklinde geçiyor.Teşekkürler işçiler tahmini ne zaman çıkar ne zaman çıkacağını bulamadım.