Türden türe değişiklik gösterir.Bende iki tane camponotus kraliçesi var bu onların yarısı büyüklüğünde
Evet, o yönden bakmıştım. Benimde kafımı petiol karıştırdı fakat ben boyuttan dolayı biraz şüpheliyim. @Ares sizce?Cataglyphis Aenescens kraliçesi. çünkü kafa ve abdomen yapısı uyuyor
Hocam componotus cinsine çok uzağım bir şey diyemeyeceğim,çevremde hiç componotus görmedim.Evet, o yönden bakmıştım. Benimde kafımı petiol karıştırdı fakat ben boyuttan dolayı biraz şüpheliyim. @Ares sizce?
Yeterli besleme ve stresin minimumda tutulup, sıcaklığın stabil 30 dereceyi bulduğu bir ortamda tutulursa, evet işçi eklemeden olabilir.Peki eğer cata ise benim burda onun işçilerini ayırt etmem çok zor olduğum yerde nadir bulunuyor işçi eklemesi yapmadan devam etmemde sıkıntı olur mu
Nodus ile aynı kurulumu yapayım o zaman en mantıklısı öyle duruyorYeterli besleme ve stresin minimumda tutulup, sıcaklığın stabil 30 dereceyi bulduğu bir ortamda tutulursa, evet işçi eklemeden olabilir.
Hocam daha cinsini bilmiyoruz acale etmeyin.Nodus ile aynı kurulumu yapayım o zaman en mantıklısı öyle duruyor
Evet bekliyorum hocam şuan yapamam zaten 2 güne memleketime dönücem ancak o zamana yapabilirim . O zamanda tür belli olmuş olur inşallahHocam daha cinsini bilmiyoruz acale etmeyin.
Çok iyi hocam inşallah çok güzel bi kolonin olurCataglyphiste işçi ekleme diye bir zorunluluk yok. Sadece gelişimi hızlandırmak için yapılan bişey. Ben cataglyphislerde gelişimin tamemen kraliçeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kraliçe verimliyse bütün işi kendisi halledicektir
Saat on civarı besleme yapıyorum. Öğlene doğru çıkıyor besleniyor. Biraz geziniyor yumurtalarına bakıyor. Gün içinde ara ara çıkıp dolaşıyor. Bazen şekerli sudan içiyor. Akşam tekrar yuvasının ağzını kapatıp yumurtalarının yanına çekiliyor.
Cataglyphis kraliçesi net hatta biraz uç bir tahmin yapıp Albicans olduğunu düşünüyorum.(İlk foto da sırtında biraz kahverengilik var gibi duruyor.)
Bu yine de doğru bir tanımlama şekli değil. Petiole görseli görmemiz gerekmekte. Çünkü ID keylerde petiole şekli geçiyor. Sırtında kırmızı leke olmayan albicans kraliçeleri de gördüm ve var. Bu yüzden petiole görseli gerekli ki daha grup ayrımı bile yapmadan tür tahmini yapmak doğru olmaz. Ayrıca aenescens diyenler de neye göre dedi mesela bilmek isterim. Neden C. frigida kraliçesi olamaz mesela? Veyahut neden C. aenescens kraliçesi olsun?@this_one kraliçenin sırtında (thoraxında) kahverengilik ya da turuncumsuluk var mı acaba?
Tabiki de dedikleriniz doğru benden daha iyi bildiğiniz biliyorum. Tür ayrımını anlattığınız için de teşekkür ederim. Albicans deme amacım sırtındaki lekeden ayırt ettiğim içindi lekesi varsa Albicans olabilir diye düşündüm.Bu yine de doğru bir tanımlama şekli değil. Petiole görseli görmemiz gerekmekte. Çünkü ID keylerde petiole şekli geçiyor. Sırtında kırmızı leke olmayan albicans kraliçeleri de gördüm ve var. Bu yüzden petiole görseli gerekli ki daha grup ayrımı bile yapmadan tür tahmini yapmak doğru olmaz. Ayrıca aenescens diyenler de neye göre dedi mesela bilmek isterim. Neden C. frigida kraliçesi olamaz mesela? Veyahut neden C. aenescens kraliçesi olsun?
Aenescens olma ihtimalini konuşursak eğer bakmamız gerekenleri kısaca şöyle anlatayım. (Cursor grup)
Cursor grubun petiole yapısı ince ve uzun yapıda olup tepe noktası oldukça sivriliyor. Genelde mızrak gibi bir görüntüsü olur.
Örneğin;
Ekli dosyayı görüntüle 58094
.
Albicans grubun petiole yapısı ise daha kısa oluyor, yapı olarak daha geniş ve tepe noktası daha geniş ve yuvarlaklaşmaya başlıyor.
Örneğin;
Ekli dosyayı görüntüle 58095
Konu sahibinin attığı görsellerde bunların hiçbiri belirgin değil. Bu yüzden net görseller gelene kadar ekstra yorum yapılmamalı.