Zobit’in ilk myrmica kolonisi

slmgoko

Yumurta
Üye
Hocam yanlış anlamayın ama neden ufak bir pamuğu veya kulak çöpünü şekerli suya batırıp vermek yerine neden bu fantezilere girdin ki? En başta fazlasını almaya çalışırken bile damlalığa gerek yok ki. Kulak öpünü değdir bitti gitti.

Arkadaşın dediği gibi kulak çöpü ile çok narince deneyin

Zobit

Yumurta
Üye
Hocam yanlış anlamayın ama neden ufak bir pamuğu veya kulak çöpünü şekerli suya batırıp vermek yerine neden bu fantezilere girdin ki? En başta fazlasını almaya çalışırken bile damlalığa gerek yok ki. Kulak öpünü değdir bitti gitti.

Arkadaşın dediği gibi kulak çöpü ile çok narince deneyin
Dayı ne biliyim ya aptallık ettim

Zobit

Yumurta
Üye
Estağfurullah bazen olabilir böyle şeyler stres etmeyin. Kraliçeyi ve tüpü temizlediyseniz bir sıkıntı kalmaz , şekerli su bulaşan pamuğu da değiştirin küflenmesin bir kaç gün de strese sokmayın atlatır.
Yaptım hepsini. Fakat kulak çubuğu kalmamıştı. Ben de bir çubuğun ucuna peçete dolayıp ıslattım ve nazikçe kraliçeye sürdüm, üzerinde gezdirdim. Tüpü de temizledim. Ama benim asıl korktuğum şey yumurtlamaması.
Zaten strese, öyle ya da böyle, illaki giriyor. Fakat şu an yaşadığı bu anormal derecede fazla stresin yumurtlama dönemini uzatabileceği düşüncesi beni çok korkutuyor.

Omewfaruk55

Pupa
Üye
Yaptım hepsini. Fakat kulak çubuğu kalmamıştı. Ben de bir çubuğun ucuna peçete dolayıp ıslattım ve nazikçe kraliçeye sürdüm, üzerinde gezdirdim. Tüpü de temizledim. Ama benim asıl korktuğum şey yumurtlamaması.
Zaten strese, öyle ya da böyle, illaki giriyor. Fakat şu an yaşadığı bu anormal derecede fazla stresin yumurtlama dönemini uzatabileceği düşüncesi beni çok korkutuyor.
İşçi eklemesi veya bulabilirseniz yumurta , larva , pupa eklemesi yapabilirsiniz aynı türden

pegasuZX

Pupa
Yardımsever
Üye
Hocam kraliçeyi bulduğun bölgeye git ve işçi al oradan ekle. Ben de işçi ekleyeceğim şimdi.

pegasuZX

Pupa
Yardımsever
Üye
Çok riskli olmaz mı?
Evet riskli ama çok daha hızlı bir gelişim seçeneği. Ben ne yaptım birleştirdim ve arbede yaşandı kraliçe sokulmuş olabilir. İşçi ters döndü arkası hareket edince tüpü salladım işçiyi fırlattım dışarı. İnşallah kraliçe ölmez. :(

egzotikçiftik

Pupa
Üye
Bence kraliçeyi temizlemeye veya işçi eklemesine gerek yok, ayrıca işçi eklemesi fazlasıyla riskli ve gereksiz. Aynı şekilde beslemeye devam edin. Dediğiniz gibi illa ki stres olacak sonuçta besleme yapmak gerekiyor ve arada böyle aksaklıklar da olabiliyor.

Omewfaruk55

Pupa
Üye
Zobit kolay gelsin işçi eklemesi nasıl gitti? Ben de bugün myrmica kraliçesi buldum uzun süredir aradığım bir türdü günlük açmayı planlıyorum.

Zobit

Yumurta
Üye
Zobit kolay gelsin işçi eklemesi nasıl gitti? Ben de bugün myrmica kraliçesi buldum uzun süredir aradığım bir türdü günlük açmayı planlıyorum.
Çok fazla riskli olduğu için yapmamaya karar verdim. Çok riskle hızlı büyümektense, risksiz yöntemle yavaş büyümeyi tercih ederim. Hem sonuç olarak sabır gerektiren bir hobi yapıyoruz, sabretmeyi öğrenmeliyiz. Tebrikler, umarım benim gibi aksaklıklar yaşamadan, kolonin hızlıca büyür.😊

Bu arada, yarın besleme günü. Ne vermemi önerirsiniz?😁

egzotikçiftik

Pupa
Üye
Çok fazla riskli olduğu için yapmamaya karar verdim. Çok riskle hızlı büyümektense, risksiz yöntemle yavaş büyümeyi tercih ederim. Hem sonuç olarak sabırlı bir hobi yapıyoruz, sabretmeyi öğrenmeliyiz. Tebrikler, umarım benim gibi aksaklıklar yaşamadan, kolonin hızlıca büyür.😊

elinizde başka hangi canlı yemler var? bence un kurdundan devam 😁

Omewfaruk55

Pupa
Üye
Teşekkür ederim. Bu sefer farklılık olması açısından yumurta sarısı deneyebilirsiniz. :)
Çok fazla riskli olduğu için yapmamaya karar verdim. Çok riskle hızlı büyümektense, risksiz yöntemle yavaş büyümeyi tercih ederim. Hem sonuç olarak sabır gerektiren bir hobi yapıyoruz, sabretmeyi öğrenmeliyiz. Tebrikler, umarım benim gibi aksaklıklar yaşamadan, kolonin hızlıca büyür.😊