Anladım normal o zaman sizede keyifli hobilerYeni yuvasını doğada ki gibi kazıyor olduğunu düşünüyorum bir gariplik yok benim Messor kraliçelerim de yapıyor. Keyifli hobiler.
Anladım normal o zaman sizede keyifli hobilerYeni yuvasını doğada ki gibi kazıyor olduğunu düşünüyorum bir gariplik yok benim Messor kraliçelerim de yapıyor. Keyifli hobiler.
Neden manuel transfer yapsın ki boşuna kraliçeleri strese sokmaya gerek yok. Zorunda olmadığımız takdirde ben manuel transfere karşıyım.Hocam keşke manuel transfer yapsaydınız. Pamuğu ısırma ise kraliçelerin doğada toprağı kazma içgüdüsüdür. Gayet normaldir. Ve pamuk yeterince büyükse sıkıntı çıkmaz.
Hocam myrimica zaten stres olan bir cins benim var oradan biliyorum. Üstüne işçisi yokken kraliçe transfer olmuyor ya da çok zor oluyor. Yumurtası da yok zaten silkelesin diğer tüpe çok daha kolay ve hayvan daha az stres oluyor. Ben myrimica kraliçesini normal transfer etmeye çalıştım aşırı stres oldu ve titremeye başladı. Manuel transfer yapınca bu kadar stres olmadı.Neden manuel transfer yapsın ki boşuna kraliçeleri strese sokmaya gerek yok. Zorunda olmadığımız takdirde ben manuel transfere karşıyım.
Gerek kalmadı zaten ışıkla 10 dakikada kendisi geçtiHocam myrimica zaten stres olan bir cins benim var oradan biliyorum. Üstüne işçisi yokken kraliçe transfer olmuyor ya da çok zor oluyor. Yumurtası da yok zaten silkelesin diğer tüpe çok daha kolay ve hayvan daha az stres oluyor. Ben myrimica kraliçesini normal transfer etmeye çalıştım aşırı stres oldu ve titremeye başladı. Manuel transfer yapınca bu kadar stres olmadı
Korktuğum da o acaba pamuk yeterli miHocam keşke manuel transfer yapsaydınız. Pamuğu ısırma ise kraliçelerin doğada toprağı kazma içgüdüsüdür. Gayet normaldir. Ve pamuk yeterince büyükse sıkıntı çıkmaz.
İşçi çıkınca daha dertli bu😅Merhabalar, yeni hafta, yeni besleme günü. Kendisine önerileriniz üzerine un kurdu verdim; fakat ben bu kadar kaçmaya inatçı karınca ne gördüm, ne duydum, ne de izledim. Abi, bir kraliçe bu kadar mı kaçmak ister ya? En ufak seste pamuğa öyle bir koşuşu var ki görmeniz lazım.
Yarım saat, bir saat bununla uğraştım ama en sonunda vermeyi başardım. Ama en azından uğraşlarıma değdi, kafasını gömdü, 2 dakikadır aralıksız yiyor. Fakat bir sorum var: Su haznesinde hiç baloncuk oluşmamış, bu korkulacak bir şey mi? Ve yanına içecek niyetine şekerli su vereyim mi?
Sanırım gerçekten de öyle bir saat uğraştırdı ya kerata 😄İsci cikinca daha derli bu😅
Dertli
Benim vardı da 1 senede 1 işçi o derece garip bi hayvan.Sanırım gerçekten de öyle bir saat uğraştırdı ya kerata 😄
Söylediğiniz beni tedirgin etmedi değil doğrusuBenim vardida 1 senede 1 isci o derece garip bi hayvan
maalesef daha yumurtlamadı fakat buna transfer süreci de katılınca ortalama 6 haftadan daha da uzun süreceğini düşünüyorum 🥲Şekerli suyu yarın un kurdunu tüpten alırken verebilirsiniz. Baloncuk oluşmaması bir sorun değil bence.
Birde tüpte hiç yumurta göremedim, yumurtladı mı? 😊
Yok dostum transferden önce baloncuk olması ve şu an olmaması tedirgin ettiHocam benim 20-30 işçili solenopsis kolonisi daha baloncuk yeni çıkarıyor. Küçük tür olduğu için içtiği su çok az.
Teşekkürler umarım ki beraber bu koloniyi büyütüp tecrübelerimle size bu tür hakkında daha çok bilgi veririm 😊Baloncuk önemli değil. Türkiye'de karınca hobisini esinlendiren Tuğkan abi tarafından çıkarılmış bir mesele. Zaten kendisi de bunun estetik görünmediğini belirtiliyor onun dışında bir problemine şahit olmadım yahut duymadım doğruyu söylemek gerekirse.
Güncellemelerin de devamını bekliyorum. Gerçekten çok merak ettiğim bir cins ve forumumuzda da böyle bir günlüğün yer alması şahane. İşçileri olmasa da kraliçenin beslenmesi bile bana eğlenceli geliyor.
Bu hafta bende myrmica kraliçesi buldum. Bence şekerli su vermelisin ben hem şekerli su hem un kurdu veriyorum.Merhabalar, yeni hafta, yeni besleme günü. Kendisine önerileriniz üzerine un kurdu verdim; fakat ben bu kadar kaçmaya inatçı karınca ne gördüm, ne duydum, ne de izledim. Abi, bir kraliçe bu kadar mı kaçmak ister ya? En ufak seste pamuğa öyle bir koşuşu var ki görmeniz lazım.
Yarım saat, bir saat bununla uğraştım ama en sonunda vermeyi başardım. Ama en azından uğraşlarıma değdi, kafasını gömdü, 2 dakikadır aralıksız yiyor. Fakat bir sorum var: Su haznesinde hiç baloncuk oluşmamış, bu korkulacak bir şey mi? Ve yanına içecek niyetine şekerli su vereyim mi?
Kurdu çırkartıcağım gün yani iki gün sonra yarım damla vereceğimBu hafta bende myrmica kraliçesi buldum. Bence şekerli su vermelisin ben hem şekerli su hem un kurdu veriyorum.