Zıplayan Örümcek

erdemis21

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar örümcekler hakkında pek bir bilgim yok ancak zıplayan örümcekler çok ilgimi çekti özellikle çok tatlılar. Nerede nasıl bulabilirim? Beslemesi başlangıca göre kolay mıdır vb. yardımcı olursanız sevinirim

Mikrox

Minör
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar örümcekler hakkında pek bir bilgim yok ancak zıplayan örümcekler çok ilgimi çekti özellikle çok tatlılar. Nerede nasıl bulabilirim? Beslemesi başlangıca göre kolay mıdır vb. yardımcı olursanız sevinirim
Başlangıca göre kolay ve zor diyemem çünki hem kolay hem zor. Yem konusu sizi zorlar. Meyve sineği dediğimiz sineklerden vermeniz veya mikro un kurdu vermeniz gerekecek. Sinek içinde uçamayan türlerinden olması daha önemli ama türkiyede bundan bulamayacağınız için (en azından ben bulamadım.) Uçan türlerine bakmanız gerekecek. Bunuda doğadan yakalamak gerekli olacak.
Nereden bulursunuz konusunda ise üretim yapan kişi saysısı bir elin parmağını geçmez. Bu durumda otomatikman yol wc ye kayıyor. Bana kalırsa büyük bir ormanlık alandan bulup almanız daha doğru. (Sebebini başka bir içerikte açıklamıştım.) Kolay yanlarına gelirsekte insanları ısırdıklarında acı veren veya çok uğraştıran yara bırakmazlar. Daha çok kızarlıklık, şişlik, kaşınma oluşur ve ortalama 3 güne tedavi ile geçer. Diğer yandan oda sıcaklığında bile bir sorun olmaz. Nem tolereleri ortam çok kurumadıkça nispeten vardır. Bunun dışında pek bişey gelmedi aklıma.