Zıplayan örümcek yeme sorunu

İzem

Yumurta
Üye
Kendisine bir adet yeni doğmuş un kurdu verdim. Kanka oldular. Arkadaş yavru ve 2 gündür bir şey yemedi. Ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_20260613_171010.jpg
    IMG_20260613_171010.jpg
    10.5 KB · Görüntüleme: 42

DorukBey

Minör
Üye
Bu boyuttaki jumping spiderları beslemek bu yönüyle zor. En erişilebilir seçenek olan mikro un kurdunu denemişsiniz zaten. Doğaya salabilirsiniz bence.

EGZOWRLD

Yumurta
Üye
Kendisine bir adet yeni doğmuş un kurdu verdim. Kanka oldular. Arkadaş yavru ve 2 gündür bir şey yemedi. Ne yapmam lazım?
Bende de aynı türden (Saitis tauricus) vardı, ben de besliyordum. Benimki yumurtladığı için salmak zorunda kaldım. Beslediğim süre içinde meyve sineği veriyordum. Dışı sert olmayan ve mümkünse kendi boyunda sinekler vermenizi öneririm. En son sineğin içindeki sıvıyı (hemolenf vb.) emiyor ve dış kabuğunu bırakıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kendisi yetişkin erkek olduğu için lütfen salın dışarı.

İzem

Yumurta
Üye
Saldım maalesef. Ben dişardan hiç böcek bulacağima inanmiyorum, hayvan aç kalir. Çok hevesle almıştım ama mikro un kurdunu yememesi hüsran oldu benim için

sedatettin

Pupa
Üye
Hocam daha basit bir türle başlamayı deneyebilirsiniz, örneğin tarantula, dal böceği vs., sürüngen seviyorsanız leopard gecko, aft gecko vs.

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Saldım maalesef. Ben dişardan hiç böcek bulacağima inanmiyorum, hayvan aç kalir. Çok hevesle almıştım ama mikro un kurdunu yememesi hüsran oldu benim için
Yetişkin erkek olduğu için yakın zamanda ölecek. Ömrü bitene kadarki birinci önceliği yemek yemek değil üremek. Yetişkin olduktan sonra erkeğinin yemek yemeği tamamen bıraktığı türler de var.

İzem

Yumurta
Üye
Hocam daha basit bir türle başlamayı deneyebilirsiniz, örneğin tarantula, dal böceği vs., sürüngen seviyorsanız leopard gecko, aft gecko vs.
Hobiye bir yerden başlama gibi bir derdim yok, zaten 3 tane kolonim var. Bu diğer egzotik petler arasında bakmaya heyecan duyduğum sadece zıplayan örümceklerdi.

sedatettin

Pupa
Üye
Hocam o zaman elinizde meyve sineği olması lazım, ayrıca dişi bir zıplayan örümcek de bulmanız lazım çünkü erkekler kısa yaşıyor amaçları soylarını devam ettirmek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

İzem

Yumurta
Üye
Yakalarsam, devamlı bir besin olmaz elimde. Ben böcek bulamayınca strese gidiyorum. Bunun daha kış mevsimi var. Bakımına baktım biraz ama çok zahmetli geldi. Bu aşk burada biter.

Son düzenleme:

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Zebra zıplayan örümcek bu türler arasında mı?
Pardon soruyu yanlış anladım. "Yetişkin olduktan sonra erkeğinin yemek yemeği tamamen bıraktığı türler de var." deneme mi bunu sormuştunuz? Onu genel Bilgi olarak söyledim, "hangi cinsin erkeği yetişkin olunca hiç yemek yemiyor hangi cinsinki yiyor" gibi bir liste yok bunun verisi tutulmuyor bu şekilde. O yüzden bilmiyorum.