Zıplayan örümcek mi?

ZenK

Yumurta
Üye
IMG_20260615_160643.jpgIMG_20260615_165415.jpgIMG_20260615_160702.jpgEve girdiğimde üstümde gezinirken buldum tüpe aldım türü cinsi nedir ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

pulchra

Yumurta
Üye
Türünü bilmiyorum ama yapman gereken bırakıp gitmesini izlemek, zamanında ben evde denk geldim bir tanesine annemin salonda ki bitkilerinin içine bırakmıştım, hem orayı çok sevmişti hemde aralıklarla yem veriyordum, bi sabah uyandığımda yoktu halen yok..

ahmet55

Nanitik
Üye

Yağız13

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 79726Ekli dosyayı görüntüle 79727Ekli dosyayı görüntüle 79728Eve girdiğimde üstümde gezinirken buldum tüpe aldım türü cinsi nedir ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz?
Merhaba orumceklere merakliysan ki oyle gözüküyo cipli belgeli yasal olan orumcekleri oneririm hayvani saldiysan en dogrusunu yaptin cunku hayvanin surda yasayacagi 1 yil belki 1 ay bile olabilir oyuzden hayvani sal mesela tarantula falan alabilirsin onlarin bakim rehberleri var yt kanallarinda falan bana baya yardimci ooldu bi dene istersen

atako

Media
Üye
Türünü bilmiyorum ama yapman gereken bırakıp gitmesini izlemek, zamanında ben evde denk geldim bir tanesine annemin salonda ki bitkilerinin içine bırakmıştım, hem orayı çok sevmişti hemde aralıklarla yem veriyordum, bi sabah uyandığımda yoktu halen yok..
Merhaba orumceklere merakliysan ki oyle gözüküyo cipli belgeli yasal olan orumcekleri oneririm hayvani saldiysan en dogrusunu yaptin cunku hayvanin surda yasayacagi 1 yil belki 1 ay bile olabilir oyuzden hayvani sal mesela tarantula falan alabilirsin onlarin bakim rehberleri var yt kanallarinda falan bana baya yardimci ooldu bi dene istersen
Evinde bulduğun küçük bir örümceği almak ne örümceğe zarar verir nede doğaya. örümcekler esaret altında tutulduklarını anlamazlar. dolayısıyla uygun koşullarda altında rahatça beslenebilir. ayrıca Türkiye'de çipli resmi bakılabilen bir tarantula türü yok

Hemitheconyx

Nanitik
Üye
Evinde bulduğun küçük bir örümceği almak ne örümceğe zarar verir nede doğaya. örümcekler esaret altında tutulduklarını anlamazlar. dolayısıyla uygun koşullarda altında rahatça beslenebilir. ayrıca Türkiye'de çipli resmi bakılabilen bir tarantula türü yok
Doğadan kopardığın her bir canlının küçükte olsa doğada bir yeri var. Esarete kolay alışması onu bir kaba koyup besleyebileceğin anlamına gelmez. Eğer ki örümcek beslemek istiyorsan uzun süreler önce doğadan koparılıp esaret altında üretilen ve hobiye kazandırılan türlere bakabilirsin. Bırak doğada olan doğasında kalsın. Ama evet bir konuda haklısın oda Tr'de bakılması yasal bir tarantula türünün olmaması.