Yuva yapımı

Tolga351

Yumurta
Üye
Merhaba, bende sizler kadar olmasa da başlamak istiyorum. Uzun süredir videoları izliyorum, başlamaya karar verdim ama aklıma takılan şu: Formikaryumu yaparken bütün gaz betondan büyük bir yuva yapmak istiyorum. Bunun bana ne gibi sorunları olur ya da o şekilde yapıp da bazı bölümlerini kullanıp yavaş yavaş geçişler açsam sorun olur mu? Ve beslenmeyi yaptığım yuvada yapamaz mıyım, ayrı bir bölüm şart mı? Teşekkür ederim şimdiden. 🙏

SHADOW_ALMATROS

Pupa
Üye
Merhaba, bende sizler kadar olmasa da başlamak istiyorum. Uzun süredir videoları izliyorum, başlamaya karar verdim ama aklıma takılan şu: Formikaryumu yaparken bütün gaz betondan büyük bir yuva yapmak istiyorum. Bunun bana ne gibi sorunları olur ya da o şekilde yapıp da bazı bölümlerini kullanıp yavaş yavaş geçişler açsam sorun olur mu? Ve beslenmeyi yaptığım yuvada yapamaz mıyım, ayrı bir bölüm şart mı? Teşekkür ederim şimdiden. 🙏
Elinizde bir koloni var mı?

SasuKe1

Majör
Üye
Hevesinizin olması güzel ancak fazla işçili bir koloni satın almadan tek kraliçeyle başlarsanız formikaryuma geçirmeniz biraz uzun sürebilir. Direkt formikaryum yapma aşamasına geçmek yerine önce kraliçe bulmanızı, eğer kraliçeniz varsa cinsini öğrenmek için konu açmanızı öneririm. Ona göre öneriler sunabiliriz. Yok ben şimdiden yapayım aylar sonra kullanma zamanım gelince kullanırım diyorsanız da gaz betondan yapılan formikaryumlarda göze batan bir sorun görmedim ben. Nemlendirme olayını iyi yapmanız lazım sadece. Yavaş yavaş geçişler nasıl açacaksınız pek anlayamadım, aklınızda nasıl bir şey var? Beslenme konusuna gelirsek de yuvanın yani formikaryumun üstü camla kapalı olacağından beslemeyi yuva içinden yapamazsınız. Ek bir kap ile outworld yapmanız lazım.

Tolga351

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için el sanatlarını seviyorum biraz o yüzden uğraşarak güzel birşey yapmayı planlıyorum tabiki yapım aşamasında sizlerden fikir almaya devam edeceğim kraliçem maalesef yok ama tuğkan beyin videolarda dediği gibi henüz burda soğuklar basmadı Yağmurlar yeni başladı ama hava sıcağa dönüyor bazen çok soğuk olmuyor hâla arayış içerisindeyim ama bulamazsam olan birinden edinmeye çalışacağım izmirdeyim

Tolga351

Yumurta
Üye
Hevesinizin olması güzel ancak fazla işçili bir koloni satın almadan tek kraliçeyle başlarsanız formikaryuma geçirmeniz biraz uzun sürebilir. Direkt formikaryum yapma aşamasına geçmek yerine önce kraliçe bulmanızı, eğer kraliçeniz varsa cinsini öğrenmek için konu açmanızı öneririm. Ona göre öneriler sunabiliriz. Yok ben şimdiden yapayım aylar sonra kullanma zamanım gelince kullanırım diyorsanız da gaz betondan yapılan formikaryumlarda göze batan bir sorun görmedim ben. Nemlendirme olayını iyi yapmanız lazım sadece. Yavaş yavaş geçişler nasıl açacaksınız pek anlayamadım, aklınızda nasıl bir şey var? Beslenme konusuna gelirsek de yuvanın yani formikaryumun üstü camla kapalı olacağından beslemeyi yuva içinden yapamazsınız. Ek bir kap ile outworld yapmanız lazım.

Böyle birşey düşünüyorum hocam altlara karanlık deliklerde açacağım yandan ve diğer yandan dediğiniz gibi aktarma ve beslenme alanı

Ekli dosyalar

• IMG_4292.jpeg
    IMG_4292.jpeg
    54.5 KB · Görüntüleme: 10

Tolga351

Yumurta
Üye
Yani karanlık ortam seviyorlar ya bu görünen dışında tornavidayla altlara doğru tüneller delmek anlamında dedim

TanerKaraca

Larva
Üye
Yani karanlık ortam seviyorlar ya bu görünen dışında tornavidayla altlara doğru tüneller delmek anlamında dedim
Hocam güzel düşünmüşsünüz ama o açtığınız deliklerde gözlem yapmanız zor olacak ki bunun yanında bi çok şey dez avantaj olur. (nem seviyesi, çöplerin atılması, yem stoğu maksatlı kullanılması sonucu hastalık yayılması, transfer gerektiren durum yaşarsanız kontrolü ve tahliyesi gibi gibi) delik açmak yerine kanalları oyup tünel işine girmeden kırmızı asetat kağıt ile normal açmış olduğunuz yol üzerini kapatabilirsiniz naçizane önerim hem de gözle kontrol ederken asesat kağdı size kolaylık sağlayacaktır. Daha da karanlık yapmak isterseniz bi kağıt kapatırsınız asetat kâğıdın üstüne. Zifiri karanlık olan bir delik yapmak farklı sorunlar getirebilir çalışmanıza

Öneri formikaryum yapımı ile alakalı bu videolara göz atabilirsiniz.
1.
2.

Son düzenleme: