Yumurtlaması için neler yapabilirim?

Sunuy

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba. Cataglyphis nodus kraliçem var, 2 hafta oldu sahipleneli, hâlâ yumurtası yok. Haftada 1 baktım sadece. Isıtıcı ampul falan kullanmadım, havalar zaten sıcak; sıcaklık 26-29 derece arasında değişiyor. Yumurtlaması için neler yapabilirim?

• Beğendim
Tepkiler: GAR

GAR

Nanitik
Üye
Arkadaşlar merhaba. Cataglyphis nodus kraliçem var, 2 hafta oldu sahipleneli, hâlâ yumurtası yok. Haftada 1 baktım sadece. Isıtıcı ampul falan kullanmadım, havalar zaten sıcak; sıcaklık 26-29 derece arasında değişiyor. Yumurtlaması için neler yapabilirim?
Bende de aynı durum var, hatta 1 aydır yumurtlamadı. Gördüğüm kadarıyla bu sık oluyor 3 günde 1 canlı yem vermek, arada şekerli su takviyesi yapmak gerekli birde üstüne besleme harici kontrol edilip strese sokulmazsa tadından yenmez

Sunuy

Larva
Üye
Bende de aynı durum var, hatta 1 aydır yumurtlamadı. Gördüğüm kadarıyla bu sık oluyor 3 günde 1 canlı yem vermek, arada şekerli su takviyesi yapmak gerekli birde üstüne besleme harici kontrol edilip strese sokulmazsa tadından yenmez
Isıtıcı veya ampul kullanıyor musunuz?

GAR

Nanitik
Üye
Isıtıcı veya ampul kullanıyor musunuz?
Bende aynı şekilde hava zaten 34C civarlarında olduğundan ek ampül kullanmıyorum ne kadar sıcağı seven bir tür olduğunu bilsemde fazlası kraliçeye zarar verebilir gibi geliyor

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam ampulün bir diğer amacı da güneşi taklit etmek, bu yüzden ısıtıcı uygun değildir. Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkmadıkça kraliçe için sorun olmaz ayrıca ampul havaya ve kum kalınlığına göre 6-12 saat açık tutulmalıdır. Velhasılıkelam ampul kullanmanızı şiddetle öneririm. İşte bu da bakım rehberi.

omerasafoztrk5334

Pupa
Üye
Bende catag besliyorum eğer yakınlarda koloni varsa işçi ekleyebilirsin bende öyle yaptım yaparsan daha hızlı yumurta alabilirsin benimki 3 4 güne yumurtlamıstı

Sunuy

Larva
Üye
Bende catag besliyorum eğer yakınlarda koloni varsa işçi ekleyebilirsin bende öyle yaptım yaparsan daha hızlı yumurta alabilirsin benimki 3 4 güne yumurtlamıstı
baya bi aradım cata işçisi ama bulamıyorum kraliçeyide başka yerden almıştım zaten işçi için aslında bi başlık açtım kargoyla gönderebilen olur mu diye ama forumun kurallarına aykırıymış

omerasafoztrk5334

Pupa
Üye
baya bi aradım cata işçisi ama bulamıyorum kraliçeyide başka yerden almıştım zaten işçi için aslında bi başlık açtım kargoyla gönderebilen olur mu diye ama forumun kurallarına aykırıymış
Bende istanbulda yaşıyorum bir ara sakaryaya gitmiştim orda bulmuştum