Yumurtalı Kraliçelerde Küf ve Transfer Sorunu

Khoqx

Yumurta
Üye
"İki adet kolonim var, ikisi de ayrı tüplerde duruyor. Her birinin yaklaşık 10-20 civarında yumurtası mevcut; tüplerden biri iki haftalık, diğeri ise bir haftalık. İkisinin de nem pamuğunda minik lekelenmeler var ancak şu an fotoğrafını çekebilecek vaktim yok. İki tüpte de bulunan bu siyah noktalar neden oluştu? Küf mü, ondan da emin değilim. Eğer küf ise neden çıktı? Ben tüpleri ortalama boyutta bir kutuya koyuyorum; kutunun hava delikleri mi yetersizdi yoksa pamuk mu kalitesizdi? Eğer transfer etmem gerekirse bunu nasıl yapacağım? Sonuçta henüz işçi yok ve yumurta sayısı da az buz değil, ne yapmalıyım?"

DorukBey

Nanitik
Üye
Transfere şuanlık gerek yok. Kraliçelere stres yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Birden fazla sebebe bağlı olabilir ancak panik yapmamak dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Öyle ufak lekeler çok önemli değildir genelde hocam.Sen yine bı ara resim çek at.Bizim tüplerimizde de bazen olabiliyor öyle sarmalar veya siyahlıklar ama başlangıç seviyesindeki bu ufak şeyler aşırı önemli olmuyor.Artmaya devam eder ve büyürse lekeler o zaman transferi konuşuruz.