Yumurtalarını yiyen Camponotus

Toprak411

Larva
Üye
Neredeyse 3-4 aydır bende olan Camponotus kraliçesi, neredeyse her hafta yumurtalarını yiyor. Bir ara 15 günlüğüne şehir dışına çıktım. Döndüğümde, belki bu kez yememiştir diye umutla test tüpünü açtım ama maalesef yine yemişti. Hatta 2 tane pupası vardı, onları da yemiş.

Kendisini mümkün olduğunca strese sokmamaya çalışıyorum. Test tüpündeki su da neredeyse bitmek üzere. Aynı zamanda bulduğum Messor kraliçesi ise koloni kurdu ve yoluna devam ediyor. Ancak bu Camponotus daha ilk işçisini bile çıkaramadı.

Sizce ne yapmam lazım?

Antcolony

Minör
Üye
Neredeyse 3-4 aydır bende olan Camponotus kraliçesi, neredeyse her hafta yumurtalarını yiyor. Bir ara 15 günlüğüne şehir dışına çıktım. Döndüğümde, belki bu kez yememiştir diye umutla test tüpünü açtım ama maalesef yine yemişti. Hatta 2 tane pupası vardı, onları da yemiş.

Kendisini mümkün olduğunca strese sokmamaya çalışıyorum. Test tüpündeki su da neredeyse bitmek üzere. Aynı zamanda bulduğum Messor kraliçesi ise koloni kurdu ve yoluna devam ediyor. Ancak bu Camponotus daha ilk işçisini bile çıkaramadı.

Sizce ne yapmam lazım?
Besleyebilirsiniz. Pamuğa çok ıslak olmaycak şekilde şekerli su koyabilirsiniz.bence kulak çubuğuyla verin. Daha kolay olur.

Toprak411

Larva
Üye
Yaptım hocam onuda yaptım . Damla şeklide verdim şekerli suyunu .

İçti de ama yinede bir şeye etki etmedi.

yağızalp

Replete
Üye
Konu ile alakasız ama pupa evresini biraz uzun geçiren campo kraliçeme mikro kurt verdim havada kaptı bunun ne gibi bir etkisi olur boşuna mı verdim

Konu ile alakasız ama pupa evresini biraz uzun geçiren campo kraliçeme mikro kurt verdim havada kaptı bunun ne gibi bir etkisi olur boşuna mı verdim
Kurdu 3 e böldü yiyormu emin değilim

Ekli dosyalar

• 20260706_145400.jpg
    20260706_145400.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 20260706_145355.jpg
    20260706_145355.jpg
    13.5 KB · Görüntüleme: 5

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Camponotusların pupa süreci uzun sürer. Kraliçe pupaları beslemediği süre bazında tahminimce pek bir etkisi olmaz. Kraliçe beslenmiş olur sadece.

Kurdu 3 e böldü yiyormu emin değilim
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla yiyor.

yağızalp

Replete
Üye
Camponotusların pupa süreci uzun sürer. Kraliçe pupaları beslemediği süre bazında tahminimce pek bir etkisi olmaz. Kraliçe beslenmiş olur sadece.

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla yiyor.
Yumurta paketi var ama protein takviyesi yaptığım için yumurta verimi artarmı 1 veya 2 tane pupaların altında larva var onlara bir etkisi olurmu daha çok küçükler

İlyas16

Minör
Üye
Yumurta paketi var ama protein takviyesi yaptığım için yumurta verimi artarmı 1 veya 2 tane pupaların altında larva var onlara bir etkisi olurmu daha çok küçükler
Yumurtlama olayı daha çok kraliçenin enerji durumu ve o anki koşullara göre şekilleniyor. Protein takviyesi yaptıysanız yumurtlamayı doğrudan artırmasa da larvaların daha sağlıklı gelişmesine katkı sağlar diyebilirim.