Yumurtaların Pamukda Durması

HAYGAME

Pupa
Üye
Selam. Yakın zaman önce 4 hazirandaydı galiba 3 adet Lasius türünde kraliçe buldum bunları sularını koyduğum şırıngalara koydum daha sonra bayram geldiği için şehir dışına çıkdım, geldiğimde hepsi yumurtlamışdı ama sorun şu ki bir tanesi yumurtaları su olan pamuğa koymuş suya baktığımda iç taraf da parçalanma gibi bir şeyler yaşanmış, o yüzden su tam olarak ulaşamıyor galiba şimdi şırıngayı su yukarda kalıcak şekilde biraz eğimli yaptım. Diğersini de ise gene tam ulaşmıyor gibi duruyor ama yumurtlar üzgün yerde duruyor sonuncusu ise hiç sorun yok gibi. Ne yapmalıyım? Bekleyeyim mi strese sokmak istemiyorum. Yakın zamanda test tüpü alıcam test tüpüne 10-15 işçide geçirmeyi planlıyorum.

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Selam! Şırıngada suyun pamukla teması azaldıysa nem düşmüş olabilir, bu da yumurtalar için riskli. Eğimli konum iyi bir çözüm; böylece su pamukla daha iyi temas eder. Şu an yumurtladıkları için minimum stres önemli, o yüzden yerlerini değiştirme. Test tüplerini aldığında, özellikle 10-15 işçili hale geldiklerinde daha sağlıklı bir ortama taşıman mantıklı olur. Şimdilik sadece gözlemle, kuruma belirtisi görürsen dikkatlice birkaç damla su ekleyebilirsin ama direkt müdahale etme.