Yumurtaları yeme

chiya

Yumurta
Üye
Selamünaleyküm, elimde 2 adet Tapinoma kraliçesi var. İkisine de şekerli su ve yumurta sarısı verdim. Birisi aşırı iştahlıyken diğeri hem iştahsızdı hem de yemesi 1 günü buldu. Yaklaşık 3 haftadır falan elimdeler ve ikisi de yumurtaları ilk günden bıraktı. İkisinin de yumurtalarında hiçbir gelişme, boy değişimi falan yok ama iştahsız olan kraliçe 2 kere yumurtalarını yedi. 2,5 ml şırınga düzeneğinin içerisindeler ve 3 haftadır haftalık kontrolden harici dokunmadım. Yumurtaların boyutlarının değişmemesi normal mi? Bu kadar çok yumurta yemesinin sebebi ne olabilir?

Mogo

Larva
Üye
Dölsüz olabilirler. Yumurta sarısı vermenizi önermem canlı yem verin. Bir de yumurtalar toplu mu yoksa dağınık mı?

chiya

Yumurta
Üye
Dölsüz olabilirler. Yumurta sarısı vermenizi önermem canlı yem verin. Bir de yumurtalar toplu mu yoksa dağınık mı?
hocam ikiside yumurtaları topluyor, iştahlı olan yumurtaları hep nizamı topluyor, diğeri ise %70 i toplu kalanı dağınık, sürekli yiyor.
iştahlı dediğim yumurtalarla hep ilgileniyor, ama normalde ne boyda olmalılar bilmiyorum kümenin toplam boyu artıyor ama aradan büyümüş larva haline dönüşen veya dönüşecek gibi gözüken bir tane göremiyorum

cccAlperenccc

Larva
Üye
Yumurta sarısı verilebilir ama çok sağlıklı olmaz, 1 hafta bakmayın bence hocam stresden olabilir ve yumurtalar 2 haftada gelişiyor normal olabilir, ama bu süreden sonra hala aynı boyutta kalması normal olmayabilir.

chiya

Yumurta
Üye
Yumurta sarısı verilebilir ama çok sağlıklı olmaz, 1 hafta bakmayın bence hocam stresden olabilir ve yumurtalar 2 haftada gelişiyor normal olabilir, ama bu süreden sonra hala aynı boyutta kalması normal olmayabilir.
hocam genelde bakma sebebim suları kontrol etmek o da haftada bir, iştahlı kraliçenin yumurtalarının topluluk olarak boyutu artıyor gibi ama aralarından larvalaşmaya başlamış topluluktan ayırt edebileceğim olmuyor. muhtemelen yeni yumurta ekliyor diye düşünüyorum. bu kraliçeleri başka karıncalardan kurtarmıştım acaba çiftleşme uçuşları olmadan mı diye yakalandılar diye düşünüyorum ama kanatları yoktu hiçbirinin.

cccAlperenccc

Larva
Üye
hocam genelde bakma sebebim suları kontrol etmek, iştahlı kraliçenin yumurtalarının topluluk olarak boyutu artıyor gibi ama aralarından larvalaşmaya başlamış topluluktan ayırt edebileceğim olmuyor. muhtemelen yeni yumurta ekliyor diye düşünüyorum. bu kraliçeleri başka karıncalardan kurtarmıştım acaba çiftleşme uçuşları olmadan mı diye yakalandılar diye düşünüyorum ama kanatları yoktu hiçbirinin.
Suları kontrol etmenize gerek yok hocam uzun süre yeter ve strese sokabilir kraliçeleri, buda yumurtalarını yemelerine sebep olur, eğer larvaları anlayamıyorsanız larvalar genelde C'ye benzer ve tırtıklı bir yapısı var, ortasında siyah nokta var, Bu arada başka karıncalardan kurtarmıştım derken neyi kastettiniz hocam? karıncalar kraliçeye saldırırkenmi yakaladınız?

chiya

Yumurta
Üye
Suları kontrol etmenize gerek yok hocam uzun süre yeter, Eğer larvaları anlayamıyorsanız larvalar genelde C'ye benzer ve tırtıklı bir yapısı var, ortasında siyah nokta var, Bu arada başka karıncalardan kurtarmıştım derken neyi kastettiniz hocam? karıncalar kraliçeye saldırırkenmi yakaladınız?
hocam suları hızlı bitiyor neden bilemiyorum bir kere aktarma yaptım ikisinide, haftada bir kontrol ederek. demek istediğim hala yumurta şeklindeler, larva olarak ayırt edilecek boyuta gelmediler.
diğer karıncalardan kurtardım derken evimin yanında bir lasius kolonisi var yaklaşık 3-4 gün boyunca ne zaman gitsem 4-5 e yakın kraliçe vardı hepsini toplayıp toplayıp saldım diğer karıncalar üstlerine çullanmıştı ama elimdekilerin hiçbir sakatlığı yok dışarıdan bakınca. o kadar fazla kraliçe olmasını belki uçamadan yuvalarının içinden yakalamışlardır diye düşünüyorum ama hiçbirinin kanadı yoktu.

cccAlperenccc

Larva
Üye
hocam suları hızlı bitiyor neden bilemiyorum bir kere aktarma yaptım ikisinide, haftada bir kontrol ederek. demek istediğim hala yumurta şeklindeler, larva olarak ayırt edilecek boyuta gelmediler.
diğer karıncalardan kurtardım derken evimin yanında bir lasius kolonisi var yaklaşık 3-4 gün boyunca ne zaman gitsem 4-5 e yakın kraliçe vardı hepsini toplayıp toplayıp saldım diğer karıncalar üstlerine çullanmıştı ama elimdekilerin hiçbir sakatlığı yok dışarıdan bakınca. o kadar fazla kraliçe olmasını belki uçamadan yuvalarının içinden yakalamışlardır diye düşünüyorum ama hiçbirinin kanadı yoktu.
Kanatları yoksa döllenmiş olabilirler, ama suyun hızlı bitme sorununu anlamadım. Hocam küçük tüp kullanıyorsanız uzun tüpe geçin bence, küçük tüplerde biraz hızlı bitiyor.

chiya

Yumurta
Üye
Kanatları yoksa döllenmiş olabilirler, ama suyun hızlı bitme sorununu anlamadım. Hocam küçük tüp kullanıyorsanız uzun tüpe geçin bence, küçük tüplerde biraz hızlı bitiyor.
tekrar şekerli su vs vermemi önerir misiniz? oda 25-30 derece civarında seyir ediyor.