Yumurtalardan işçi çıkmadı

Thit4

Yumurta
Üye
Merhaba,

23 Kasım 2025 te Messor kraliçese ait ilk yumurtaları görmüştüm fakat yumurtalar hala aynı büyüklükte ve işçiler çıkmadı (yaklaşık 6-7 hafta oldu). Bunun bir sebebi var mıdır?
-Sıcaklık olarak 22-26 derece arasında tutmaya çalışıyorum. Altlarında ısıtıcı ped var.
-Bunların dışında besin olarak hala bir şey vermedim sadece arada bir çok az bir miktarda şekerli su veriyorum ve kraliçenin yediğini de görüyorum.

ants123

Minör
Üye
Hayvanları yakmadan sıcaklığı bir tık daha yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Şekerli su da enerji verir, yumurtalara pek etkisi yok. Keza yumurtaları karbonhidrat/basit şeker ile değil proteinle beslerler. Koloniye giren proteinin çok yüksek kısmı yumurtalara harcanır. Un kurdu (elinizde yoksa temin edin), ya da haşlanmış yumurta beyazı vermeyi deneyin. Benim messor kraliçelerimin ilk yumurtaları 3-4 hafta içinde işçi olmuştu.

tuzluerik

Yumurta
Üye
kullandığın ısıtıcı ped nedir acaba link atabilir misiin

Thit4

Yumurta
Üye
kullandığın ısıtıcı ped nedir acaba link atabilir misiin
Normalde derece göstergesi olan bir şey aramıştım ama bulamamıştım.

Hayvanları yakmadan sıcaklığı bir tık daha yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Şekerli su da enerji verir, yumurtalara pek etkisi yok. Keza yumurtaları karbonhidrat/basit şeker ile değil proteinle beslerler. Koloniye giren proteinin çok yüksek kısmı yumurtalara harcanır. Un kurdu (elinizde yoksa temin edin), ya da haşlanmış yumurta beyazı vermeyi deneyin. Benim messor kraliçelerimin ilk yumurtaları 3-4 hafta içinde işçi olmuştu.
Cevap için teşekkürler, ben de öyle düşünüp pedi biraz daha yakınlaştırdım. Bakalım nasıl sonuç verecek

Bir kere bende yaşamıştım kraliçe döllenme miş olabilir ve spermi yetersiz kalmış olabilir. İyi hobiler dilerim.
Yumurtaları hala bir yerden bir yere taşıdığını görüyorum. Belki de ihtiyacı olan şey zamandır :)
İyi hobiler