Yumurtalar gelişmiyor

Crematogaster lorteti kraliçem var. En az 15-20 tane de yumurtası var. İlk yumurtlamasının üzerinden 15 gün kadar geçmesine rağmen yumurtalarda hiçbir gelişme yok, larva yok. Neden olabilir? Yumurta bakımı yapıyor, hepsini toplu halde yapışık tutuyor ama gelişme yok.

ben10

Majör
İlklerden
Üye
Kraliçe dölsüz olabilir. 15 gün yumurta kalması için uzun süre belki stresten dolayı yiyip yeniden yumurtluyor. Ufak bir besin desteği sağladıktan sonra 2-3 hafta boyunca bir kenara koyup unutun açmayın değişiklik olmazsa maalesef verimli bir kraliçe olmayabilir

AntWorld3456

Pupa
Üye
Crematogaster lorteti kraliçem var. En az 15-20 tane de yumurtası var. İlk yumurtlamasının üzerinden 15 gün kadar geçmesine rağmen yumurtalarda hiçbir gelişme yok, larva yok. Neden olabilir? Yumurta bakımı yapıyor, hepsini toplu halde yapışık tutuyor ama gelişme yok.
Aynı türdeki kraliçemde aynı olayı yaşadım. Böyle kraliçeler genelde dölsüz ya da verimsiz oluyorlar. Ama yine de sen ufak bir protein ve şekerli su ver 1.5-2 hafta hiç bakma belki bir ay. Yine de durum aynıysa döllenmemiş veya verimsiz olabilir.

Yani stresten olduğunu düşünmüyorum, en az 3 günde bir kısaca bakıp geri kapatırım. Belki de dediğiniz gibi döllenmemiştir. Teşekkür ederim yardımlarınız için.