Arkadaşlar, yaklaşık 2,5 haftadır yumurtalar larvaya geçmedi, hâlâ aynılar. Baktığımda yumurta sayısı artmıştı ama yumurtalar gelişmemişti. Sizce neden? Çok açıp bakmıyorum, haftada ya da 6 günde bir.
Merhabalar, konuyla alakalı pek çok yorum yapılmış; katıldığım noktalar olduğu gibi katılmadığım düşünceler de var. Süreçle ilgili olası durumları ve çözüm önerilerimi aşağıda sıralıyorum. Eğer bu şartlar sağlandığı halde gelişim devam etmiyorsa, konu üzerinde tekrar değerlendirme yaparız.
Sıcaklık ve Diyapoz Etkisi: Ortam sıcaklığı kraliçeye yeterli gelmiyor olabilir. Karınca hâlâ diyapoz (kış uykusu) modunda kalmış olabilir; havaların ısınacağı Mart ortası veya sonunu bekleyerek enerji tasarrufu yapıyor ve yumurtaları geliştirmiyor olabilir.
Besin Takviyesi: Eğer kraliçe kış uykusunda kaldıysa besin yetersizliği yaşıyor olabilir. Bu durumu aşmak adına kontrollü bir şekilde
şekerli su takviyesi yapabilirsiniz.
Biyolojik Zamanlama: Şahsen benim elimde de 4 adet Messor kraliçesi var. İlk yumurtlayan ile son yumurtlayan arasındaki fark bir ayı aşmış olmasına rağmen henüz yumurtalarını geliştirmediler. Bu konuda telaş yapmayın; biyolojik olarak henüz doğru zamanın gelmediğini düşünüyor olabilirler.