Yumurtalar gelişmiyor.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Benim camponotus sp. bir kraliçem var ve bunun 3 yumurtası var. Ama bu kraliçe yumurtaları geliştiremiyor. Bu kraliçe 25 ağustosta yumurtladı. Ve geçen günlerde 4. yumurtayı yedi ve 3 yumurta kaldı. Yumurtaların 2 tanesi son evre larva ve diğeri başlangıç evresi larva. Ne yapacağım?

kralkarıncamert

Pupa
Üye
Benim camponotus sp. bir kraliçem var ve bunun 3 yumurtası var. Ama bu kraliçe yumurtaları geliştiremiyor. Bu kraliçe 25 ağustosta yumurtladı. Ve geçen günlerde 4. yumurtayı yedi ve 3 yumurta kaldı. Yumurtaların 2 tanesi son evre larva ve diğeri başlangıç evresi larva. Ne yapacağım?
Çok sık bakıyor olabilirsin kraliçeyi strese sokma. Kış ayında olduğumuz için yumurtayı bilerek geliştirmiyor olabilir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Çok sık bakıyor olabilirsin kraliçeyi strese sokma. Kış ayında olduğumuz için yumurtayı bilerek geliştirmiyor olabilir.
Haftada 1 kere bakıyorum ya da çok loş ortamda 3-4 günde bir. Kış gelmiş olabilir ama ev 22 derece civarında yani gayet ideal.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hayla yumurtalar aynı durumda sizce ne yapacağım? Köfte ve şekerli su verdim. Köfteyi pamuğa çekmiş ve şekerli su bitmiş. Ne yapacağım, ısıtıcı pedmi kullanmalıyım? Ya da yumurtaları beklemek yerine direk dışarıda kış uykusunamı yatırayım? 20-30 gün civarı kış uykusuna yatırdığım kraliçeler yumurtlamadılar ne yapacağım?

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Hayla yumurtalar aynı durumda sizce ne yapacağım? Köfte ve şekerli su verdim. Köfteyi pamuğa çekmiş ve şekerli su bitmiş. Ne yapacağım, ısıtıcı pedmi kullanmalıyım? Ya da yumurtaları beklemek yerine direk dışarıda kış uykusunamı yatırayım? 20-30 gün civarı kış uykusuna yatırdığım kraliçeler yumurtlamadılar ne yapacağım?
Buçuk porsiyon iskender faydalı olabilir. Türünü belirtmemişsiniz ama aman dikkat edin Festailer sadece ayranla birlikte yiyor, ayransız verirseniz küserler.

özcan

Media
Üye
Buçuk porsiyon iskender faydalı olabilir. Türünü belirtmemişsiniz ama aman dikkat edin Festailer sadece ayranla birlikte yiyor, ayransız verirseniz küserler.
Bende vermeyi düşünüyorum da, tereyağlı mı, tereyağsız mı?

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bende vermeyi düşünüyorum da, tereyağlı mı, tereyağsız mı?
Sanctuslarda biraz hazımsızlık yapsa da bütün türler çok seviyor tereyağını. Sanctuslara vermek istiyorsanız sonrasında maden suyu vermeyi sakın ihmal etmeyin.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Burada şaka yapacağınıza bana yardım edin. Lütfen.

Arasbalci

Larva
Üye
Çok büyük ihtimalle kış uykusundadır ama detaylı İncelenmesi gerek.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Çok büyük ihtimalle kış uykusundadır ama detaylı İncelenmesi gerek.
Hocam yatırcam galiba.

3. Yumurtada gitti, 2 yumurta kaldı. Tüpü küflenince bende manuel transfer ettim. Ve bir hafta geçti üstünden bugün baktım 2 yumurta kalmış.