Yumurtalar Geldi.

zrqnx

Yumurta
Üye
Dün bulduğum lasius kraliçem yumurtladı, fotoğrafı çok net çekemedim fakat yumurta olduklarına eminim gerçekten. Yumurtladığını bugün şırıngadan tüpe transfer edeceğim anda fark ettim, şimdi ne yapacağım? Şırıngadaki su miktarı çok az 1,5ml civarı, transfere devam etmeli miydim?

Ekli dosyalar

• 20260710_130842.jpg
    20260710_130842.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 17
Moderatör tarafında düzenlendi:

nevzatgns19

Pupa
Üye
Tüpü karanlık ve sarsıntısız tutarsanız kraliçe yumurtaları da transfer edecektir kendisi. Eğer 2-3 gün transfer olmazsa kraliçeyi tüpe aktarıp yumurtaları da akşam barbekü çubuğunun ucunu biraz ıslatarak çok narin bir şekilde yumurtaları alabilirsiniz, yumurtalar çok hassa en ufak darbede bile patlayabiliyorlar, bu dediğimi denemeden önce kraliçeyi strese sokarak da transferi deneyebilirsiniz. Zaten yeni yumurtlamış benim olsaydı yumurtalarını yemesini pek önemsemezdim. İstediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz kraliçeye zarar vermeyecek şekilde.

zrqnx

Yumurta
Üye
Tüpü karanlık ve sarsıntısız tutarsanız kraliçe yumurtaları da transfer edecektir kendisi. Eğer 2-3 gün transfer olmazsa kraliçeyi tüpe aktarıp yumurtaları da akşam barbekü çubuğunun ucunu biraz ıslatarak çok narin bir şekilde yumurtaları alabilirsiniz, yumurtalar çok hassa en ufak darbede bile patlayabiliyorlar, bu dediğimi denemeden önce kraliçeyi strese sokarak da transferi deneyebilirsiniz. Zaten yeni yumurtlamış benim olsaydı yumurtalarını yemesini pek önemsemezdim. İstediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz kraliçeye zarar vermeyecek şekilde.
Dediginizi yaptım, kraliçe tüpe geçti fakat yumurtaları taşımadı.

zkkturkish

Nanitik
Üye
Dediginizi yaptım, kraliçe tüpe geçti fakat yumurtaları taşımadı.
Kulak çöpünü azıcık ıslat, yumurtalara hafifçe değdir. Onlar yapışacak sonra pamuğu kesip kraliçenin olduğu tüpe koyucaksın.Kraliçe yumurtaları aldığında pamuğu çekebilirsin.