Yumurtalar büyümüyor

ayazxxx

Yumurta
Üye
1 dakika sadece sonra dahada hızlandı yani işe yaradı

LuciFeci

Minör
Üye
Elimde 2 tane Messor kraliçesi var kanatsız. Biri 20 gündür diğeri 25 gündür bende. 10 -15 Yumurtası var ikisinin de ama hiç gelişme yok. Yumurtalar da aynı gibi. Ne yapabilirim? Besleme yapayım mı yumurta beyazı ile?
Yumurtalar çürümediği sürece sıkıntı yok hocam. Kraliçe doğru anı veya doğru ortamı bekliyordur. 2-3 arayla bakabilirsiniz

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
1 dakika sadece sonra dahada hızlandı yani işe yaradı
Bakın bu hayvanlar canlı oluşumlar ve hassas yapıları ani sıcaklık değişimlerini kaldıramaz. Sıcaklığın düşük olması gerektiği bir tür değil Nitens gibi veya şuan havalar karıncayı öldürebilecek kadar sıcak değil. Kusura bakmayın lakin sizin bu yaptığınız ani soğutma tamamen bir saçmalık

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bende senin gibi düşünüyordum 1 ay hiç gelişme olmadı 4 5 kraliçedede( messor) 35 40 günde biranda 4 5 tane larvalar beliriyor ama sıcaklık, senin sitrese sokman, türü gibi faktörler çok etkili benim evim ortalama 22 derece.
Stres faktörü sanılanın aksine koloni kurma aşamasında çok korkulması gereken bir şey değil.Kraliçelerin strese girmesi en fazla yumurtalarını yemesiyle sonuçlanır.Ama bunun için istikrarlı ve gün boyu stres altında olmaları gerekir.Bu strese ışık veya gözlemleme faktörlerini eklemiyorum,stresi oluşturan asıl şey tüpe uyguladığımız sarsıntılardır.Tüpü elimize çok almadığımız ve devamlı titreşim yapmadığımız sürece kraliçenin yumurta yemesi veya işçi yetiştirmesini geciktirmesi düşük bir ihtimal.Yumurtaların evre geçiş süresini belirleyen tek şey cinsine göre değişmekle birlikte aslında nem ve sıcaklıktır.Larvalar haricinde pupalar içinde aynı durum geçerlidir.