Yumurtalar Beslenmezse?

MRSYREAN

Yumurta
Üye
Merhaba, Messor yumurtaları kraliçesiz ve işçisiz beslenmeden ne kadar yaşar?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Gelişim göstermezler, kuruyup giderler herhalde kısa süre içerisinde. Başka bir kraliçe edinip yumurtaları transfer etmeyi deneyebilirsiniz.

drusus

Media
İlklerden
Üye
Gelişim göstermezler, kuruyup giderler herhalde kısa süre içerisinde. Başka bir kraliçe edinip yumurtaları transfer etmeyi deneyebilirsiniz.
Aklıma geldi de, arkadaş belki yumurtaları kendi kolonisine boost amaçlı ekleyecek ancak koloniye götürene kadar geçen zamanda ölüp ölmeyeceklerini merak ediyordur. Böyle bir durumda ortalama kaç gün yaşarlar sizce?

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Daha önce Tetramorium yumurtalarında böyle bir şey denemiştim. Sanırım bir kaç ay dayanmışlardı, pek emin değilim. Ama hatırladığım kadarıyla gelişimlerini tamamlamışlardı neredeyse. Yani larva aldığım pupa olarak ölmüştü. Belki işçi olup sonradan ölmüşlerdir bilmiyorum. Gelişecek besini nereden bulduklarını da bilmiyorum :d.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Aklıma geldi de, arkadaş belki yumurtaları kendi kolonisine boost amaçlı ekleyecek ancak koloniye götürene kadar geçen zamanda ölüp ölmeyeceklerini merak ediyordur. Böyle bir durumda kaç gün yaşarlar sizce?
Açıkçası bilgim yok bu konuda. @Kraussei'nin dediği gibi birkaç ay da olabilir birkaç gün de. Larva olsalar "canlı formdalar, bir şekilde besin verilebilir" derdim (larvaların yanına şekerli su gibi bir şey koyduğumuzda tüketebileceği gibi bir şey demişti sanırım @Pratensis) ama yumurta halinde bunu yapmak mümkün mü bilemedim.

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Açıkçası bilgim yok bu konuda. @Kraussei'nin dediği gibi birkaç ay da olabilir birkaç gün de.
Bir kaç gün olacağını hiç sanmıyorum. Böyle bir durum olsa kış uykusu sonunda kolonilerin yumurtalarını tamamen kaybetmiş olması gerekiyor. Ama kış uykusunda diyapozda oluyorlar. Bu büyük bir etken tabii ki. Ben yine de bir kaç günü aylara uzatacak bir fark yaratacağını sanmıyorum diyapozun. Bu durumda yumurtaları yapay olarak diyapoza sokarsak ölmelerini uzun süre engelleyebiliriz gibi geliyor bana? Arkadaşın amacı da yumurtaları uzun süre muhafaza etmek ise, deneyebilir belki. Riskini bilemiyorum kendim denemedim, ama bir ara denerim.