Aklıma geldi de, arkadaş belki yumurtaları kendi kolonisine boost amaçlı ekleyecek ancak koloniye götürene kadar geçen zamanda ölüp ölmeyeceklerini merak ediyordur. Böyle bir durumda ortalama kaç gün yaşarlar sizce?Gelişim göstermezler, kuruyup giderler herhalde kısa süre içerisinde. Başka bir kraliçe edinip yumurtaları transfer etmeyi deneyebilirsiniz.
Açıkçası bilgim yok bu konuda. @Kraussei'nin dediği gibi birkaç ay da olabilir birkaç gün de. Larva olsalar "canlı formdalar, bir şekilde besin verilebilir" derdim (larvaların yanına şekerli su gibi bir şey koyduğumuzda tüketebileceği gibi bir şey demişti sanırım @Pratensis) ama yumurta halinde bunu yapmak mümkün mü bilemedim.Aklıma geldi de, arkadaş belki yumurtaları kendi kolonisine boost amaçlı ekleyecek ancak koloniye götürene kadar geçen zamanda ölüp ölmeyeceklerini merak ediyordur. Böyle bir durumda kaç gün yaşarlar sizce?
Bir kaç gün olacağını hiç sanmıyorum. Böyle bir durum olsa kış uykusu sonunda kolonilerin yumurtalarını tamamen kaybetmiş olması gerekiyor. Ama kış uykusunda diyapozda oluyorlar. Bu büyük bir etken tabii ki. Ben yine de bir kaç günü aylara uzatacak bir fark yaratacağını sanmıyorum diyapozun. Bu durumda yumurtaları yapay olarak diyapoza sokarsak ölmelerini uzun süre engelleyebiliriz gibi geliyor bana? Arkadaşın amacı da yumurtaları uzun süre muhafaza etmek ise, deneyebilir belki. Riskini bilemiyorum kendim denemedim, ama bir ara denerim.Açıkçası bilgim yok bu konuda. @Kraussei'nin dediği gibi birkaç ay da olabilir birkaç gün de.