Yumurtalar az gelişiyor.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Componotus kraliçemin yumurtaları az gelişiyor. 18 ağustosta buldum.
28 gündür bende ve yumurtalar bu durumda:

1000014023.jpg1000014024.jpg
Şekerli su vereyim mi? Verirsem ne gibi kötülüğü olur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Er0s

Yumurta
Üye
Benim messor kolonimde ilk başta böyle olmuştu boş çıkmıştı yumurtalar şekerli su verebilirsin herhangi bir kötülüğü olmaz

pegasuZX

Yumurta
Üye
Diyapoza girmiş olabilir mi tahmin ediyorum sadece kesin deil
Diyapoz tam olarak nedir?

Benim messor kolonimde ilk başta böyle olmuştu boş çıkmıştı yumurtalar şekerli su verebilirsin herhangi bir kötülüğü olmaz
Tüp biraz küçük nasıl vereceğim?

1000014024.jpg

Diyapoza girmiş olabilir mi tahmin ediyorum sadece kesin deil
Biraz araştırdım. Diyapoza girdiğini düşünmüyorum. Diyapoza girdiyse bile şekerli su vermem diyapozu geçirirmi?

pegasuZX

Yumurta
Üye
ben şıırngayla damla damla veryorum biraz hassas çok basarsan kötü olur küçük bir pamuk parçasını şekerli suya batırarak içine koy 1 gün sonra da o pamuğu al yoksa küf yapar
Direkt kürdan ya da kulak temizleme çubuğu ile damlatsam ne olur?

pegasuZX

Yumurta
Üye
Farketmez, yapabilirsiniz.
Yapacaktım tüp küçük olduğu için pamuğu açınca direk pamuğun olduğu yere geldi. Sence nasıl verebilirim tüp şu büyüklükte:1000014024.jpg

Verdim bir şekilde ama pamuğa doğru aktı. Kraliçe saniyesinde ilgilendi. Yumurtalara su akmış olabilir. Aktıysa ne olur?

Er0s

Yumurta
Üye
Verdim bir şekilde ama pamuğa doğru aktı. Kraliçe saniyesinde ilgilendi. Yumurtalara su akmış olabilir. Aktıysa ne olur?
Bi sorun olmaz, kraliçe ilgilenir yumurtalarla ama pamuk şekerli su olduysa pamuk içi küf yapabilir. Yine de işçi çıkana kadar bir sorun yaratmaz bir de bundan sonra bakmamaya çalış bir 2 hafta sonrasında gelişimi görürsün.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Bi sorun olmaz, kraliçe ilgilenir yumurtalarla ama pamuk şekerli su olduysa pamuk içi küf yapabilir. Yine de işçi çıkana kadar bir sorun yaratmaz bir de bundan sonra bakmamaya çalış bir 2 hafta sonrasında gelişimi görürsün.
Şuan baktım ve yumurtaları sağlıklı gördüm. Kraliçenin abdomeni normalden şişikti ve hiç stresli değildi. Pamuk ne durumda bilemiyorum.

ichbincinar

Yumurta
Üye
Şekerli su yumurtalara gelince öldürmüyor muydu? Tuğkan abi bir videosunda söylüyordu, istersen bulup atabilirim.

Şekerli su yumurtalara gelince öldürmüyor muydu? Tuğkan abi bir videosunda söylüyordu, istersen bulup atabilirim.
Hatta ben atayım link atılıyor mu bilmiyorum ama
14.07

farmageddon

Yumurta
Üye
Doğrudan toksik bir etkisi yok diye biliyorum. Yalnızca yan etkileri var ve bazı durumlarda öldürebiliyor. Şeker içeriğinden dolayı yumurtalar birbirine yapışır ve yumurtaların üzerinde küf-mantar oluşabilir.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Yapacaktım tüp küçük olduğu için pamuğu açınca direk pamuğun olduğu yere geldi. Sence nasıl verebilirim tüp şu büyüklükte:Ekli dosyayı görüntüle 43889

Şu an yumurta ve kraliçenin durumu iyi gibi gözüküyor. 2 hafta boyunca bakma, gelişimi belirgin bir şekilde göreceksin.

minimori

Yumurta
Üye
Bende de 2 tane camponotus kraliçesi var ayrı ayrı bakıyorum.
27 Temmuz'da buldum. Tam tamına 46 gündür bende. İlk günler çok baktığım için galiba aynı seninki gibiydi 30 gün falan çok yavaş ilerledi. Sonra şekerli su verip kapattım. 7 gün sonra tekrar açtım yine şekerli su verdim şırıngayla çok az veriyorum.

IMG_0010.JPG

(fotoğraf anlık) şu an bu durumdalar galiba benim tek sorunum çok sık bakıp rahatsız ettim bilemiyorum...

pegasuZX

Yumurta
Üye
Şu an yumurta ve kraliçenin durumu iyi gibi gözüküyor. 2 hafta boyunca bakma, gelişimi belirgin bir şekilde göreceksin.
Çarşamba bakmayı düşünüyordum. Bakmayayımmı?

Bende de 2 tane camponotus kraliçesi var ayrı ayrı bakıyorum.
27 Temmuz'da buldum. Tam tamına 46 gündür bende. İlk günler çok baktığım için galiba aynı seninki gibiydi 30 gün falan çok yavaş ilerledi. Sonra şekerli su verip kapattım. 7 gün sonra tekrar açtım yine şekerli su verdim şırıngayla çok az veriyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 43927

(fotoğraf anlık) şu an bu durumdalar galiba benim tek sorunum çok sık bakıp rahatsız ettim bilemiyorum...
Hocam benim tüpüm aşırı küçük sıkıntı o zaten. Bir dahada şekerli su vermeyi düşünmüyorum. Riske girmek istemiyorum.