Diyapoza girmiş olabilir mi tahmin ediyorum sadece kesin deilComponotus kraliçemin yumurtaları az gelişiyor. 18 ağustosta buldum.
28 gündür bende ve yumurtalar bu durumda:Ekli dosyayı görüntüle 43874Ekli dosyayı görüntüle 43875
Şekerli su vereyim mi? Verirsem ne gibi kötülüğü olur?
Diyapoz tam olarak nedir?Diyapoza girmiş olabilir mi tahmin ediyorum sadece kesin deil
Tüp biraz küçük nasıl vereceğim?Benim messor kolonimde ilk başta böyle olmuştu boş çıkmıştı yumurtalar şekerli su verebilirsin herhangi bir kötülüğü olmaz
Biraz araştırdım. Diyapoza girdiğini düşünmüyorum. Diyapoza girdiyse bile şekerli su vermem diyapozu geçirirmi?Diyapoza girmiş olabilir mi tahmin ediyorum sadece kesin deil
ben şıırngayla damla damla veryorum biraz hassas çok basarsan kötü olur küçük bir pamuk parçasını şekerli suya batırarak içine koy 1 gün sonra da o pamuğu al yoksa küf yaparTüp biraz küçük nasıl vereceğim?Ekli dosyayı görüntüle 43878
Direkt kürdan ya da kulak temizleme çubuğu ile damlatsam ne olur?ben şıırngayla damla damla veryorum biraz hassas çok basarsan kötü olur küçük bir pamuk parçasını şekerli suya batırarak içine koy 1 gün sonra da o pamuğu al yoksa küf yapar
Farketmez, yapabilirsiniz.Direk kürdan ya da kulak temizleme çubuğu ile damlaysam ne olur?
Bi sorun olmaz, kraliçe ilgilenir yumurtalarla ama pamuk şekerli su olduysa pamuk içi küf yapabilir. Yine de işçi çıkana kadar bir sorun yaratmaz bir de bundan sonra bakmamaya çalış bir 2 hafta sonrasında gelişimi görürsün.Verdim bir şekilde ama pamuğa doğru aktı. Kraliçe saniyesinde ilgilendi. Yumurtalara su akmış olabilir. Aktıysa ne olur?
Şuan baktım ve yumurtaları sağlıklı gördüm. Kraliçenin abdomeni normalden şişikti ve hiç stresli değildi. Pamuk ne durumda bilemiyorum.Bi sorun olmaz, kraliçe ilgilenir yumurtalarla ama pamuk şekerli su olduysa pamuk içi küf yapabilir. Yine de işçi çıkana kadar bir sorun yaratmaz bir de bundan sonra bakmamaya çalış bir 2 hafta sonrasında gelişimi görürsün.
Şekerli su yumurtalara gelince öldürmüyor muydu? Tuğkan abi bir videosunda söylüyordu, istersen bulup atabilirim.Bi sorun olmaz, kraliçe ilgilenir yumurtalarla ama pamuk şekerli su olduysa pamuk içi küf yapabilir. Yine de işçi çıkana kadar bir sorun yaratmaz bir de bundan sonra bakmamaya çalış bir 2 hafta sonrasında gelişimi görürsün.
Hatta ben atayım link atılıyor mu bilmiyorum amaŞekerli su yumurtalara gelince öldürmüyor muydu? Tuğkan abi bir videosunda söylüyordu, istersen bulup atabilirim.
Doğrudan toksik bir etkisi yok diye biliyorum. Yalnızca yan etkileri var ve bazı durumlarda öldürebiliyor. Şeker içeriğinden dolayı yumurtalar birbirine yapışır ve yumurtaların üzerinde küf-mantar oluşabilir.Şekerli su yumurtalara gelince öldürmüyor muydu? Tuğkan abi bir videosunda söylüyordu, istersen bulup atabilirim.
Şu an yumurta ve kraliçenin durumu iyi gibi gözüküyor. 2 hafta boyunca bakma, gelişimi belirgin bir şekilde göreceksin.Yapacaktım tüp küçük olduğu için pamuğu açınca direk pamuğun olduğu yere geldi. Sence nasıl verebilirim tüp şu büyüklükte:Ekli dosyayı görüntüle 43889
Verdim bir şekilde ama pamuğa doğru aktı. Kraliçe saniyesinde ilgilendi. Yumurtalara su akmış olabilir. Aktıysa ne olur?
Çarşamba bakmayı düşünüyordum. Bakmayayımmı?Şu an yumurta ve kraliçenin durumu iyi gibi gözüküyor. 2 hafta boyunca bakma, gelişimi belirgin bir şekilde göreceksin.
Hocam benim tüpüm aşırı küçük sıkıntı o zaten. Bir dahada şekerli su vermeyi düşünmüyorum. Riske girmek istemiyorum.Bende de 2 tane camponotus kraliçesi var ayrı ayrı bakıyorum.
27 Temmuz'da buldum. Tam tamına 46 gündür bende. İlk günler çok baktığım için galiba aynı seninki gibiydi 30 gün falan çok yavaş ilerledi. Sonra şekerli su verip kapattım. 7 gün sonra tekrar açtım yine şekerli su verdim şırıngayla çok az veriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 43927
(fotoğraf anlık) şu an bu durumdalar galiba benim tek sorunum çok sık bakıp rahatsız ettim bilemiyorum...
Haftaya çarşamba bakabilirsin.Çarşamba bakmayı düşünüyordum. Bakmayayımmı?
Küf olduysa ölmezmi?Haftaya çarşamba bakabilirsin.
Küf mü var?Küf olduysa ölmezmi?
Ben göremedim ama sonradan oluşmuş olabilir.Küf mü var?
Sanmıyorum, olsa bile sorun olacağını sanmıyorum. 7-14 gün sonra kontrol edebilirsin.Ben göremedim ama sonradan oluşmuş olabilir.