Normal hocam 2 hafta boyunca rahatsız etmediysenizEkli dosyayı görüntüle 79369
İlkte bu kadar fazla yumurtlaması normal midir? Tüpe koydum, 2 hafta ellemedim.
Teşekkürler,kraliçeye bir şey vermeme gerek var mıNormal hocam 2 hafta boyunca rahatsız etmediyseniz
Hocam kraliçenizin türüne göre değişir, ama muhtemelen claustral'dir, yani ilk işçi çıkana kadar besleme yapmanız gerekmez. İsterseniz kraliçenin fotoğrafını atın, türüne bir bakmaya çalışalım.Teşekkürler,kraliçeye bir şey vermeme gerek var mı
Tetramorium diye düşünüyorumHocam kraliçenizin türüne göre değişir, ama muhtemelen claustral'dir, yani ilk işçi çıkana kadar besleme yapmanız gerekmez. İsterseniz kraliçenin fotoğrafını atın, türüne bir bakmaya çalışalım.
Evet hocam claustral yani ilk işçi çıkana kadar beslemenize gerek yok.Tetramorium diye düşünüyorum
Hayır hocam, kanatları varsa döllenmemiştir diye bir kaide yok. Eğer bir yuva ağzından almadıysa muhtemelen prenses değildir.Hocam hala kanatları var sanki, yani prenses, ayrıca claustral bir tür, ilk işçi çıkana kadar beslemeye gerek yok
Hocam pek de nadir değil, eğer çok stresliyse veya arkadaş karıncayı yere iner inmez bulduysa kanatlarını dökmeye fırsat bulamamış olabilir, tabi şuan prenses veya kraliçe ayrımını yapamayız. İlk işçinin çıkmasını beklemek lazım.Hocam döllenip de kanat dökmeyen karınca nadir diye biliyorum?
Hayır, döllenmemiş prensesler de yumurtlayabilir ancak sadece erkek işçi çıkar.Hocam yumurtlamış olması döllenmemiş olma olasılığını elemez mi?
Hocam döllenmemiş karınca da yumurtlayabilir ama alate çıkar yüksek ihtimalHocam yumurtlamış olması döllenmemiş olma olasılığını elemez mi?
Hocam ben kanat düşürdüğünü göremedim iki haftadır bende şimdi tüpe daha dikkatli bakıp geri dönüş yapıcamHocam döllenmemiş karınca da yumurtlayabilir ama alate çıkar yüksek ihtimal
@EmreGr2 hocam kaç kanat var hayvanın üzerinde görebiliyor musunuz?
Evet hocam yumurtlayabilir ancak yalnızca erkek işçi çıkar, yani bir koloni kuramazsınız. Tabiki kanadı varsa döllenmemiştir diye bir kural yok, bulduğunuz yer bir yuva ağzı değilse ve bulduğunuzda hava çok rüzgarlı değilse muhtemelen kraliçedir, yalnızca kanat dökmeye fırsat bulamamıştır. Bazen kraliçeler kanat dökmek için ilk işçiye kadar bekleyebiliyorlar. Şuan kraliçe ve prenses ayrımı yapamayız, ilk işçiler çıkınca foruma fotoğrafını at, sana yardımcı olacaklardır.Hocam döllenmemiş olsa bu kadar fazla yumurtlar mı meraktan soruyorum yanlış anlamayın
Hocam şuan kanatlı olması size prenses veya kraliçe olduğunu kanıtlamaz, anlamak için ilk işçiyi beklemeniz gerek.Hocam tüpü kirlenmiş arka kanadı mı yoksa kirlilik mi çözemedim diğer kanatları üstünde duruyor ama
Anladım hocam teşekkürler,sizce ilk işçi ne zaman çıkar? emin oluruzEvet hocam yumurtlayabilir ancak yalnızca erkek işçi çıkar, yani bir koloni kuramazsınız. Tabiki kanadı varsa döllenmemiştir diye bir kural yok, bulduğunuz yer bir yuva ağzı değilse ve bulduğunuzda hava çok rüzgarlı değilse muhtemelen kraliçedir, yalnızca kanat dökmeye fırsat bulamamıştır. Bazen kraliçeler kanat dökmek için ilk işçiye kadar bekleyebiliyorlar. Şuan kraliçe ve prenses ayrımı yapamayız, ilk işçiler çıkınca foruma fotoğrafını at, sana yardımcı olacaklardır.
Hocam çok rahatsız etmezseniz 2-3 haftaya çıkar muhtemelen. Sizin içiniz yine de rahat olsun. Prenses olsaydı tüpün içinde uçmaya çalışabilir, çıkış pamuğunu kazmaya çalışabilir veya kendi yumurtalarını yiyebilirdi.Anladım hocam teşekkürler,sizce ilk işçi ne zaman çıkar? emin oluruz
Valla hocam ümidimi kesmedim değil,bundan önceki prensesleri aldığımda bu hareketleri gördüğüm oldu fakat şimdikinde olmadı.Hayırlısı neyse o olsunHocam çok rahatsız etmezseniz 2-3 haftaya çıkar muhtemelen. Sizin içiniz yine de rahat olsun. Prenses olsaydı tüpün içinde uçmaya çalışabilir, çıkış pamuğunu kazmaya çalışabilir veya kendi yumurtalarını yiyebilirdi.