Yumurta Sayısı

Skywalkers06

Yumurta
Üye
Tetramorium cinsi kraliçemin 5 gün önceki kontrolüm ile bugünkü kontrolüm arasında yumurta sayısında bir eksilme olduğunu düşünüyorum,bu kraliçenin yumurtaları dizim şeklinden mi kaynaklı yoksa yumurtaları yemiş olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    22.7 KB · Görüntüleme: 27
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    24 KB · Görüntüleme: 27

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Tetramorium cinsi kraliçemin 5 gün önceki kontrolüm ile bugünkü kontrolüm arasında yumurta sayısında bir eksilme olduğunu düşünüyorum,bu kraliçenin yumurtaları dizim şeklinden mi kaynaklı yoksa yumurtaları yemiş olabilir mi?
Üst üstte toplamış hocam yememiş.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam öncelikle yanıtınız için sağolun,karınca hobisine bu kraliçemle beraber 3 hafta önce başladım ilk günden yumurtladı ama 3 haftadır hala yumurta formundalar tahminen kaç haftaya ilk işçileri çıkar?
3 haftadır yumurta forumda olmaları normal değil aralarında hiç larva olmadığına emin misiniz? Normalde işçiler 1.5 2 ayda çıkar.

Skywalkers06

Yumurta
Üye
3 haftadır yumurta forumda olmaları normal değil aralarında hiç larva olmadığına emin misiniz? Normalde işçiler 1.5 2 ayda çıkar.
Yani yumurtaların son halleri ikinci fotoğraftaki gibi ilk yumurtlamaya basladıgında biraz arastırma yapmıstım 3 hafta sonra larva evresıne gecmesi gerek ama hala yumurtalarda bir değişiklik yok sadece sayıları arttı ve cok az büyüdüler.

MehmetÖzkan

Larva
Üye
Yani yumurtaların son halleri ikinci fotoğraftaki gibi ilk yumurtlamaya basladıgında biraz arastırma yapmıstım 3 hafta sonra larva evresıne gecmesi gerek ama hala yumurtalarda bir değişiklik yok sadece sayıları arttı ve cok az büyüdüler.
Hocam kraliçenin protein ihtiyacı olabilir.Beslemeyi deneyebilirsiniz fakat daha fazla insanın görüşünü almanızı tavsiye ediyorum.

Skywalkers06

Yumurta
Üye
Şimdiden vermelisin.Böcek varsa öldür ve ikiye böl.Kraliçe muhtemelen kafasını içeri sokup yer.
Böceği 1.5 saat önce kaçmaması için koyduğumuz pamuğun hemen yanına bırakmıştım şimdi kontrol ettiğimde su olan pamuğun yumurtalarının yanına taşımış böceği ne zaman almalıyım?