Yumurta Bırakma

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Messor cinsi kraliçemi bulmamın üzerinden beş gün geçti. Bugün yaptığım kontrolde, yumurtlama anına denk geldim; ancak kraliçe yumurtayı bıraktı hemen sonra ilgilenmeyi kesti ve hızlı hızlı hareket etmeye başladı. Dikkatimi çeken bir diğer konu ise yumurtanın normalden biraz daha küçük olmasıydı. Acaba bu durumda yumurtayı yiyebilir mi?"

akvaryumhane

Minör
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Messor cinsi kraliçemi bulmamın üzerinden beş gün geçti. Bugün yaptığım kontrolde, yumurtlama anına denk geldim; ancak kraliçe yumurtayı bıraktı hemen sonra ilgilenmeyi kesti ve hızlı hızlı hareket etmeye başladı. Dikkatimi çeken bir diğer konu ise yumurtanın normalden biraz daha küçük olmasıydı. Acaba bu durumda yumurtayı yiyebilir mi?"
Çok stres olduysa yiyebilir. Yumurtanın küçük olması ise ilk doğduğu içindir. Her hafta büyür. Sadece çok stres olduysa karanlık bir ortamda 1 hafta hiç dokunmayın.

ashira

Minör
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yiyeceğini sanmıyorum hocam karanlıkta bekletirseniz hiçbir şey olmaz.

kzy4949

Yumurta
Üye
Tavsiyem 1-1.5 hafta hiç ellemeyin ve coverını açmayın o zaman rahatça yumurtlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
Güncelleme: Dün ilk yumurtasını çıkaran karıncam, bugün baktığımda 7-10 tane yumurta çıkarmıştı. Yerin sıcaklığı 30-31 derece civarında. Sizce bu sıcaklık çok mu? İlk işçiler ne zaman çıkar?