Teşekürler hocam. Tür farkı olabilir benimkiler o kadar da küçük değildi. Kraliçemin boyu 1.3 1.4 cm arası benim. + Bu konuları dmden yazsak daha iyi olabilir forum düzeni için.
Teşekürler hocam. Tür farkı olabilir benimkiler o kadar da küçük değildi. Kraliçemin boyu 1.3 1.4 cm arası benim. + Bu konuları dmden yazsak daha iyi olabilir forum düzeni için.
İlk işçi çıktığı için ve messor'larda fully claustral (ilk işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymayan)grupta olduğu için ilk işçi nanitik olur bunlar çok küçük olurlar hemşire (nurse) olarak görevlendirilirler yumurtalara bakarlar yani ilk nesil (nanitic nesil)işçilerdir bu işçiler yemek aramaya ve yuvayı korumaya mecbur kalmadığı durumda çıkmazlar bu yüzden ve kraliçelerin daha fazla besin gitmesin diye ilk nesil(nanitic nesil) çok küçük olur herhangibi bir sıkıntı yok. 2. Nesilde yani 2. Yumurtlama da daha büyük işçiler çıkacaktır.Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotoda
Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotoda
Teşekkürler dostum 2 nesili 4 gözle bekliyorumİlk işçi çıktığı için ve messor'larda fully claustral (ilk işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymayan)grupta olduğu için ilk işçi nanitik olur bunlar çok küçük olurlar hemşire (nurse) olarak görevlendirilirler yumurtalara bakarlar yani ilk nesil (nanitic nesil)işçilerdir bu işçiler yemek aramaya ve yuvayı korumaya mecbur kalmadığı durumda çıkmazlar bu yüzden ve kraliçelerin daha fazla besin gitmesin diye ilk nesil(nanitic nesil) çok küçük olur herhangibi bir sıkıntı yok. 2. Nesilde yani 2. Yumurtlama da daha büyük işçiler çıkacaktır.
Mite yapmaz mı?Messor kolinime canlı yemim şu an olmadığı için yumurta vermek istiyorum deneyeceğim kabul edecekler mi diye. Haşlanmış mı veriliyor yoksa direkt şırınga ile içeriye mi enjekte ediliyor?
24 saat dolmadan almak gerek.Mite yapmaz mı?