Yumurta beyazı

Gökdennz

Nanitik
Üye
Messor kolinime canlı yemim şu an olmadığı için yumurta vermek istiyorum deneyeceğim kabul edecekler mi diye. Haşlanmış mı veriliyor yoksa direkt şırınga ile içeriye mi enjekte ediliyor?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor kolinime canlı yemim şu an olmadığı için yumurta vermek istiyorum deneyeceğim kabul edecekler mi diye. Haşlanmış mı veriliyor yoksa direkt şırınga ile içeriye mi enjekte ediliyor?
Yanına sarısını da bende messorlara gözlerim yaptım beyazınıda yerler ama sarısını daha güzel yiyorlar

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Verdim yumuldular fakat kaç saat sonra ya da gün sonra alayım kalan yumurtayı içerden.
24 saat geçmeden alın hocam ve canlı yemsiz en fazla 1 1,5 hafta idare edebilirler hadi bunlar messor diyelim 2 2,5 hafta o yüzden siz çok geçmeden canlı yem siparişinde bulunun.

Gökdennz

Nanitik
Üye
24 saat geçmeden alın hocam ve canlı yemsiz en fazla 1 1,5 hafta idare edebilirler hadi bunlar messor diyelim 2 2,5 hafta o yüzden siz çok geçmeden canlı yem siparişinde bulunun.
4 gün sonra yks var agam o bir geçsin halledicez. Canlı yemsiz bayağı bir süre ciddi gelişen koloni bile gördüm besinlerinin büyük bir kısmı tohum olduğu için dayanırlar o sıkıntı değil sadece verim az olur yumurta sayısı v.s. Tabii ki canlı yemle daha sağlıklı sadece şu an imkanım yok max 2 haftaya onu da hallediyorum ve teşekkürler cevabın için.

Anthletic

Yumurta
Üye
4 gün sonra yks var agam o bir geçsin halledicez. Canlı yemsiz bayağı bir süre ciddi gelişen koloni bile gördüm besinlerinin büyük bir kısmı tohum olduğu için dayanırlar o sıkıntı değil sadece verim az olur yumurta sayısı v.s. Tabii ki canlı yemle daha sağlıklı sadece şu an imkanım yok max 2 haftaya onu da hallediyorum ve teşekkürler cevabın için.
Abi hepimizin derdi aynı. Ben de toplamadım toplamadım bugün 4 tane buldum dördünü de aldım.

Ben de acaba yem alana kadar neyle beslesem diyordum.

FatihBurak

Yumurta
Üye
Yumurta haşlamasını içinde çok tutmanı önermem en fazla sabah köy akşam al 10 15 saat dursun çürür sıkıntı olur

Gökdennz

Nanitik
Üye
Birde kaç işçin var aga bendede messor kolonisi var da
Gr Beyliği günlüğü benim hocam oraya attım güncel halini 12 işçili su an. Kalan yumurtayı çıkarırken çok uğraştırdılar :D işçi kaçtı ilk defa hallettim ama tecrübe edindik.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Evet iyi bir protein kaynağı canlı yem yoksa majör çıkçak ulan da demiyosan kolonine çok iyi gelir hele bide koloni sevdiyse
Birtane büyük bir larva var sanırım ama kestiremiyorum normal işçi mi majör mü 1 haftaya kalmaz belli olur gibi.

FatihBurak

Yumurta
Üye
Gr Beyliği günlüğü benim hocam oraya attım güncel halini 12 işçili su an. Kalan yumurtayı çıkarırken çok uğraştırdılar :D işçi kaçtı ilk defa hallettim ama tecrübe edindik.
Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotoda

Ekli dosyalar

• IMG_20240604_221658.jpg
    IMG_20240604_221658.jpg
    29.5 KB · Görüntüleme: 8

Gökdennz

Nanitik
Üye
Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotoda
Teşekürler hocam. Tür farkı olabilir benimkiler o kadar da küçük değildi. Kraliçemin boyu 1.3 1.4 cm arası benim. + Bu konuları dmden yazsak daha iyi olabilir forum düzeni için.