Yanına sarısını da bende messorlara gözlerim yaptım beyazınıda yerler ama sarısını daha güzel yiyorlarMessor kolinime canlı yemim şu an olmadığı için yumurta vermek istiyorum deneyeceğim kabul edecekler mi diye. Haşlanmış mı veriliyor yoksa direkt şırınga ile içeriye mi enjekte ediliyor?
Sanırım temizlik açısından haşlanmış daha mantıklı o zaman.Haşlanmış olarakta verebilirsiniz, çiğ olarakta (beyazını).
24 saat geçmeden alın hocam ve canlı yemsiz en fazla 1 1,5 hafta idare edebilirler hadi bunlar messor diyelim 2 2,5 hafta o yüzden siz çok geçmeden canlı yem siparişinde bulunun.Verdim yumuldular fakat kaç saat sonra ya da gün sonra alayım kalan yumurtayı içerden.
4 gün sonra yks var agam o bir geçsin halledicez. Canlı yemsiz bayağı bir süre ciddi gelişen koloni bile gördüm besinlerinin büyük bir kısmı tohum olduğu için dayanırlar o sıkıntı değil sadece verim az olur yumurta sayısı v.s. Tabii ki canlı yemle daha sağlıklı sadece şu an imkanım yok max 2 haftaya onu da hallediyorum ve teşekkürler cevabın için.24 saat geçmeden alın hocam ve canlı yemsiz en fazla 1 1,5 hafta idare edebilirler hadi bunlar messor diyelim 2 2,5 hafta o yüzden siz çok geçmeden canlı yem siparişinde bulunun.
Abi hepimizin derdi aynı. Ben de toplamadım toplamadım bugün 4 tane buldum dördünü de aldım.4 gün sonra yks var agam o bir geçsin halledicez. Canlı yemsiz bayağı bir süre ciddi gelişen koloni bile gördüm besinlerinin büyük bir kısmı tohum olduğu için dayanırlar o sıkıntı değil sadece verim az olur yumurta sayısı v.s. Tabii ki canlı yemle daha sağlıklı sadece şu an imkanım yok max 2 haftaya onu da hallediyorum ve teşekkürler cevabın için.
Halledicez hocam halledicez.. hayırlı olsunAbi hepimizin derdi aynı. Ben de toplamadım toplamadım bugün 4 tane buldum dördünü de aldım.
Ben de acaba yem alana kadar neyle beslesem diyordum.
Eyvallah. Çok mutlu oldum.Halledicez hocam halledicez.. hayırlı olsun![]()
Sabah koydum hocam alacağım şimdi çoğunu yemişler zaten.Yumurta haşlamasını içinde çok tutmanı önermem en fazla sabah köy akşam al 10 15 saat dursun çürür sıkıntı olur
Daha yumurtadan işçi çıkma zamanı var hayli hayli yeter. Sınavın umarım iyi geçer hocam.Eyvallah. Çok mutlu oldum.
Sürekli görüyordum ama toplamadım. Bugün görünce dedim sınava 4 gün var alsam da bir şey olmaz.🙃
Evet iyi bir protein kaynağı canlı yem yoksa majör çıkçak ulan da demiyosan kolonine çok iyi gelir hele bide koloni sevdiyseSabah koydum hocam alacağım şimdi çoğunu yemişler zaten.
Birde kaç işçin var aga bendede messor kolonisi var daDaha yumurtadan işçi çıkma zamanı var hayli hayli yeter. Sınavın umarım iyi geçer hocam.
Gr Beyliği günlüğü benim hocam oraya attım güncel halini 12 işçili su an. Kalan yumurtayı çıkarırken çok uğraştırdılarBirde kaç işçin var aga bendede messor kolonisi var da
Birtane büyük bir larva var sanırım ama kestiremiyorum normal işçi mi majör mü 1 haftaya kalmaz belli olur gibi.Evet iyi bir protein kaynağı canlı yem yoksa majör çıkçak ulan da demiyosan kolonine çok iyi gelir hele bide koloni sevdiyse
Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotodaGr Beyliği günlüğü benim hocam oraya attım güncel halini 12 işçili su an. Kalan yumurtayı çıkarırken çok uğraştırdılarişçi kaçtı ilk defa hallettim ama tecrübe edindik.
Teşekürler hocam. Tür farkı olabilir benimkiler o kadar da küçük değildi. Kraliçemin boyu 1.3 1.4 cm arası benim. + Bu konuları dmden yazsak daha iyi olabilir forum düzeni için.Evet gördüm orayı güzel bı kolonin var benim ilk işcimde bugün çıktıda yav bu çook küçükseninkide ilk çıktında böylemiydi az çok ne kadar küçük anlaşılıyor fotoda