Ytong formikaryum

Atlas

Yumurta
Üye
Merhaba. Böyle bir formikaryum yaptım ancak sıkıntı olur mu bilmiyorum. Ön taraflarını bu şekilde oydum, sağ yan tarafa da odacık şeklinde oydum. Üst kısmı da yine içeriye doğru oydum nemlendirme için kullanacağım. Tuğkan beyin kanalında anlattığı gibi. Sizce işe yarar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG20220520225831.jpg
    IMG20220520225831.jpg
    63.3 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG20220520225837.jpg
    IMG20220520225837.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 115
  • IMG20220520225837.jpg
    IMG20220520225837.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 112
  • IMG20220520215528.jpg
    IMG20220520215528.jpg
    80.5 KB · Görüntüleme: 116

drusus

Media
İlklerden
Üye
Üstteki delik nem için sanırsam, büyük bir koloni için hoş bir formikaryum. Dikey ve birden fazla yüzü olması izlemeyi keyifli yapar bence. Transfer ve outworld deliklerini göremedim sadece ve yüzlerini camla kapatacaksanız delikler için camın üzerine gelmeyen bir yer gerekir, yoksa camı ona göre kestirmekle uğraşırsınız. Elinize sağlık.

Atlas

Yumurta
Üye
Şöyle buna uygun cam yaptırdım onun içine yerleştireceğim. Boşluk kalan kısımları da derzle kapatacağım. Transfer deliği açmadım çünkü camın içinde olacak outworld de. Outworld e çıkış ve giriş için de ilk resimdeki sol üst köşedeki deliği açtım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle buna uygun cam yaptırdım onun içine yerleştireceğim. Boşluk kalan kısımları da derzle kapatacağım. Transfer deliği açmadım çünkü camın içinde olacak outworld de. Outworld e çıkış ve giriş için de ilk resimdeki sol üst köşedeki deliği açtım.
Screenshot_2022-05-08-16-30-43-19_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpgbuna yakın bir tasarım olacak.

drusus

Media
İlklerden
Üye
Tamam tasarımı şimdi anladım, iki farklı bölgede değil tek cam içerisinde yukarı çıkılınca outworld aşağı inilince formikaryum olacak. İzlemesi kesinlikle çok zevli olur gibi duruyor, nem kısmı o halde ne tarafta duracak, nereden nemlendirme yapılacak? İkinci fotoğraftaki büyük boşluk nem kısmıysa tabii.

Ek olarak bunda bakacağınız koloninizin cinsini öğrenmek ve kendilerinin şu anki durumlarını fotoğraflarla görmek isterim. 🙂

Atlas

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim. Şöyle büyük kare olan kısım sol tarafa daha yakın ve üstten içeriye doğru oyulmuş şekilde. Oraya plastik bir şey koyup boru uzatarak yukarı nemlendirme yapacağım. Tuğkan beyden gördüm bu yöntemi. Bu kolonide messor bakılacak. Ancak şöyle koloni değil şuan. Bunu hediye olarak tasarlıyorum erkek arkadaşım için kolonisini büyüttüğünde kullanması için. Yani benim kolonim yok.

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 6420buna yakın bir tasarım olacak.
Peki koloni formicariuma sığmadığında ve transfer yapmak gerektiğinde nasıl transfer edeliecek.

Bir de 4. resme 1-2 odacık açılabilir bence

Son düzenleme:

drusus

Media
İlklerden
Üye
Transfer etmek yerine aynı tasarımda ikinci bir formikaryum eklenilebilir

Atlas

Yumurta
Üye
Transfer kısmı biraz uzak diye çok üstünde durmadım. Çünkü bunun küçük geleceği bir koloni de uzak. Uzun süre götürür diye düşündüm. Odacık açabileceğimi sanmıyorum ön kısma ya. Çok inceltmem gerekecek duvarları böyle olunca da kurabilirim belki.

KaanBalil

Yumurta
Üye
bende bu şekilde yaptım sizce iş görür mü tüpten su içicekler

Ekli dosyalar

• 4B5E1A82-DD3D-48D9-836F-D380D55FC373.jpeg
    4B5E1A82-DD3D-48D9-836F-D380D55FC373.jpeg
    27.4 KB · Görüntüleme: 61

drusus

Media
İlklerden
Üye
Transfer kısmı biraz uzak diye çok üstünde durmadım. Çünkü bunun küçük geleceği bir koloni de uzak. Uzun süre götürür diye düşündüm. Odacık açabileceğimi sanmıyorum ön kısma ya. Çok inceltmem gerekecek duvarları böyle olunca da kurabilirim belki.
Çok incelirse bazı türler delik deşik ediyorlar ytongu ancak zaten bu formikaryumda bakılacak seviyeye gelmesi için sıfır bir koloninin önünde muazzam uzun zaman var. İlla düşünülür bir çözüm.

Atlas

Yumurta
Üye
Çok incelirse bazı türler delik deşik ediyorlar ytongu ancak zaten bu formikaryumda bakılacak seviyeye gelmesi için sıfır bir koloninin önünde muazzam uzun zaman var. İlla düşünülür bir çözüm.
Ben de öyle düşünüyorum umarım bir sorun çıkmaz.

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Screenshot_20220521_014815.jpg

Benim aklımdaki böyle birşey di buralara odalcıklat eklenebilir belki

Ü

Üye silindi 2850

Merhaba. Böyle bir formikaryum yaptım ancak sıkıntı olur mu bilmiyorum. Ön taraflarını bu şekilde oydum, sağ yan tarafa da odacık şeklinde oydum. Üst kısmı da yine içeriye doğru oydum nemlendirme için kullanacağım. Tuğkan beyin kanalında anlattığı gibi. Sizce işe yarar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Nasıl yaptın yaa, ben yapsam ytong elimde kalır. Böyle işçilik ile yapmak falan çok güzel olmuş eline emeğine sağlık 👏👏👏

Atlas

Yumurta
Üye
Nasıl yaptın yaa, ben yapsam ytong elimde kalır. Böyle işçilik ile yapmak falan çok güzel olmuş eline emeğine sağlık 👏👏👏
Çok teşekkür ediyorum. Sizin açtığınız bir konuya yazmıştım ancak yanlış yere de yazmış olabilirim bilmiyorum. Alçıyla yapmak istediğinizden bahsetmiştiniz. Sorum şu ki derz dolgusunu hangi ölçülerle hazırlamam gerektiğini bilmiyorum. Baktığım yerlerde de bir bilgi göremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten.

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Alçı genelde çok kullanılmaz. Genelde ytong kullanılır ama yapan birçok insan var. Bu videoya bi bak istersen.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu video bizim forumun zombi karıncası. Bu video nasıl formikaryumla alakalı?