Ytong Formikaryum Hakkında Sorularım

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Ytong formikaryum yapacağım ama bazı sorularım var.
Şeffaf hortumum yok;su hortumlarindan kullansam olur mu?
Karınca suluğum yok kuş suluğu kullansam olur mu?
Akvaryum silikonum yok; sıcak silikon kullansam olur mu?
Camım yok alternatif olarak ne kullanabilirim, düz plastik kessem?

Ekli dosyalar

• imac-tweety-100-ml-kus-sulugu-ea58.jpg
    imac-tweety-100-ml-kus-sulugu-ea58.jpg
    6.7 KB · Görüntüleme: 12
  • 10963589955634.jpg
    10963589955634.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 11
  • celik-kaucuk-su-hortumu-12-100m-4-a10b75c161.jpg
    celik-kaucuk-su-hortumu-12-100m-4-a10b75c161.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 11

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
1- O hortumlar opak olduğu için karıncalar formikaryum yerine oraya da toplanabilirler. Çok büyük bir sorun olmasa da bunu istemezsiniz sanırım. Bu yüzden şeffaf olanları tercih etmelisiniz.
2- Evet, kuş suluğu outworlde sığdığı sürece elbette kullanabilirsiniz. Mini veya ilaç suluğu diye geçen daha küçük boy suluklar var. Onlar daha iyi olur.
3- Sıcak silikon ytong ile üzerine koyacağınız malzemeyi pek tutmaz, hemen çıkar diye düşünüyorum. Elinizde artan malzemeler varsa deneyebilirsiniz.
4- Belki şeffaf asetat kağıtları uygun olabilir, isçiliğinize bağlı. Pleksi de kullanabilirsiniz. Düz plastik dediğiniz nasıl bir malzeme bilemedim, o yüzden yorum yapamayacağım onun için.

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
1- O hortumlar opak olduğu için karıncalar formikaryum yerine oraya da toplanabilirler. Çok büyük bir sorun olmasa da bunu istemezsiniz sanırım. Bu yüzden şeffaf olanları tercih etmelisiniz.
2- Evet, kuş suluğu outworlde sığdığı sürece elbette kullanabilirsiniz. Mini veya ilaç suluğu diye geçen daha küçük boy suluklar var. Onlar daha iyi olur.
3- Sıcak silikon ytong ile üzerine koyacağınız malzemeyi pek tutmaz, hemen çıkar diye düşünüyorum. Elinizde artan malzemeler varsa deneyebilirsiniz.
4- Belki şeffaf asetat kağıtları uygun olabilir, isçiliğinize bağlı. Pleksi de kullanabilirsiniz. Düz plastik dediğiniz nasıl bir malzeme bilemedim, o yüzden yorum yapamayacağım onun için.
Düz plastik dediğim kalın pvc tarzı bişey.pvcyi ytonga yapıştırmak için hangisi daha uygun?Biri sıcak silikon biri silikonize mastik biri PVC-u diye bişey.poliüretan köpüğü outworlde kullanırsam sıkıntı olur mu karıncalara?

Ekli dosyalar

• IMG_20230810_163818.jpg
    IMG_20230810_163818.jpg
    46.4 KB · Görüntüleme: 8

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Düz plastik dediğim kalın pvc tarzı bişey.pvcyi ytonga yapıştırmak için hangisi daha uygun?Biri sıcak silikon biri silikonize mastik biri PVC-u diye bişey.poliüretan köpüğü outworlde kullanırsam sıkıntı olur mu karıncalara?
Sanırım silikonize mastik uygun olabilir. İçeriğini paylaşabilir misiniz?

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
Silikon yerine vida veya patafix kullanılabilir, koloni boyutu ne, 100 işçisi olmadan anlamı yok ytong kullanmanın

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
Cam yerinede pleksi hobi camı kullanılabilir

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Sanırım silikonize mastik uygun olabilir. İçeriğini paylaşabilir misiniz?
Böyle bişey yazdığını buldum:tek komponentli,akrilik dispersiyon bazlı, yüksek polimer konsantresi ile geliştirilerek, yapışma gücü yüksek mükemmeliyete erişen boyanabilen dolgu amaçlı izolasyon malzemelesidir.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Böyle bişey yazdığını buldum:tek komponentli,akrilik dispersiyon bazlı, yüksek polimer konsantresi ile geliştirilerek, yapışma gücü yüksek mükemmeliyete erişen boyanabilen dolgu amaçlı izolasyon malzemelesidir.
Solvent içerikli değilse, kuruduktan ve güzelce havalandırdıktan sonra kullanılabilir sanırım. İçeriğinden emin olmadığımız için tam olarak bir şey diyemem. Mümkünse akvaryum silikonu temin edin, daha sağlıklı olur.