Ytong formikaryum bilgi.

Nexus

Yumurta
Üye
Ben yeni başladım hobiye şuanda test tupunde olan yaklaşık 20 25 iscili bir messor kolonim var ve artık test tüpünden ytong formikaryuma transfer etmeyi düşünüyorum ama kafama takılan tek şey ytong formikaryum için yotung kaç cm genişliğinde olmalı yani kalınlık olarak 2.5 cm de var 5 cm de hangisi daha iyi olur şimdiden bilen ve cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.

BeyDiesT

Yumurta
Üye
ytong daha erken ama 5 cm alırsan daha garanti olur

Nexus

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim ya transfer etme isteğim test tupunde pamuk sari bı tabaka ile kaplanmış o yüzden

BeyDiesT

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim ya transfer etme isteğim test tupunde pamuk sari bı tabaka ile kaplanmış o yüzden
böyle bir durumda yeni tüpe aktarmanızı tavsiye ederim koloni çoğalınca öneririm ytongdan formikaryumu

Nexus

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim ilk işin başka bir test tüpüne transfer olucak teşekkür bilgilendirme icin

Oonex

Yumurta
Üye
test tüpüne bağlı minik bir outworld kullanabilirsin.

tolgakurt

Yumurta
Üye
Hocam kraliçe karıncayı nasıl buldunuz acaba bilgi verir misiniz bende arıyorum da

Nexus

Yumurta
Üye
Hocam kraliçe karıncayı nasıl buldunuz acaba bilgi verir misiniz bende arıyorum
Kardeşim şöyle diyim bende çok tecrübeli değilim ama şuanda genel olarak heryerde uçuşlar.var farklı farklı türlerin hangi şehirde sin bilmiyorum ama genelde nemli bir günde hafif rüzgar varken çok fazla.kraliceye denk hele bilirsin bu arada bende şuanda 3 tane kraliçe var ve hepsini kaldırımda oto yolda buldum daha rahat bula bilmek için saat 1 2 gibi evden çıkıp yakında biraz büyük bir parka gidersen keyfe keder yürürken yerde kaldırım kenarlarına yeşillik olan kısımlara dikkatli bakarsan bence çok rahat bir şekilde.bulursun

tolgakurt

Yumurta
Üye
Kardeşim şöyle diyim bende çok tecrübeli değilim ama şuanda genel olarak heryerde uçuşlar.var farklı farklı türlerin hangi şehirde sin bilmiyorum ama genelde nemli bir günde hafif rüzgar varken çok fazla.kraliceye denk hele bilirsin bu arada bende şuanda 3 tane kraliçe var ve hepsini kaldırımda oto yolda buldum daha rahat bula bilmek için saat 1 2 gibi evden çıkıp yakında biraz büyük bir parka gidersen keyfe keder yürürken yerde kaldırım kenarlarına yeşillik olan kısımlara dikkatli bakarsan bence çok rahat bir şekilde.bulursun
İstanbulda oturuyorum hocam yollara bakıyorum genellikle ama bulamadım geçen parka falan gittim

Nexus

Yumurta
Üye
Ben Bursa'da yaşıyorum bildiğim kadarıyla İstanbul'da epey bı uçuş var türüne göre değişiyor tabikide ama genel olarak karınca kolanilerinin olduğu yerlerde etraflarında gezerseniz bulma imkaniniz çok yüksek mesela ben kraliçe aramak için çıktığımda bulamıyorum ama normal gezmek için çıktığımda bir ton cikiyor karşıma her zaman yanımda mutlaka ya test tüpü yada kraliçeyi koyabilmek için küçük kapaklı bir kutu bulunduruyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ama biraz sabırla kafanız yerde gezerseniz ve kralice karincalar genelde hep kuytu yerlerde olur yani kaldırım da ararken dikkatli bakmanız lazım hareket eden herşeye eğilip dikkatli bakmanız lazım mutlaka bulursunuz ama yinede bulamaz saniz belki size bir yardimim dokuna bilir eğer bulursam bir kraliçe size kargo yapa bilirim sahiplenme olarak ücret karşılığı falan değil ben zaten bu hobide böyle satışlara karşıyım.

tolgakurt

Yumurta
Üye
Ben Bursa'da yaşıyorum bildiğim kadarıyla İstanbul'da epey bı uçuş var türüne göre değişiyor tabikide ama genel olarak karınca kolanilerinin olduğu yerlerde etraflarında gezerseniz bulma imkaniniz çok yüksek mesela ben kraliçe aramak için çıktığımda bulamıyorum ama normal gezmek için çıktığımda bir ton cikiyor karşıma her zaman yanımda mutlaka ya test tüpü yada kraliçeyi koyabilmek için küçük kapaklı bir kutu bulunduruyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ama biraz sabırla kafanız yerde gezerseniz ve kralice karincalar genelde hep kuytu yerlerde olur yani kaldırım da ararken dikkatli bakmanız lazım hareket eden herşeye eğilip dikkatli bakmanız lazım mutlaka bulursunuz ama yinede bulamaz saniz belki size bir yardimim dokuna bilir eğer bulursam bir kraliçe size kargo yapa bilirim sahiplenme olarak ücret karşılığı falan değil ben zaten bu hobide böyle satışlara karşıyım.
Satın alim dedim hemen ticaretini yapmışlar hocam 25 40 50 TL arası fiyat veriyorlar müsait olduğumda Belgrad ormanına gideceğim orada şansımı deneyeceğim

Nexus

Yumurta
Üye
Ben Belgrad ormanında çok gezdim aramıyorum kraliçe ama çok fazla gördüm orda kesin demeyim ama bulma ihtimaliniz çok yüksek sadece dikkatli bakmanız gerekiyor her yerde çıkabilir hatta oraya giderken bile bula bilirsiniz dikkatli bakın iyi şanslar dilerim size inşallah bulursunuz en yakın zamanda bir kraliçe iyi hobiler

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Bana kalırsa transfer etmek için erken eğer formicaryum büyük gelirise ölümler başlayabilir ayrıca formicaryuma geçerseniz bir outworld ve su içebilecekleri yeni bir su kaynağıda gerekli olacak