Selamlar herkese ben ySa.
Bu günlükte başta karıncalar olmak üzere bulduğum ve beslediğim böcekleri sizlerle paylaşacağım.
Gelişmeleri bir YouTube kanalı açarak da paylaşabilirim, biraz bana kalmış bir şey 😃
3 gün sonra YKS var ve bu süre zarfında pek güncelleme yapabilir miyim bilmiyorum.
Baştan itibaren saymaya başlayalım o zaman.
TAPİNOMA SP.
2 tane 2'li multi
1 tane tekli
1 tane 4'lü multi
1 tane 3'lü multi (çekmeyi unutmuşum)

Bu koloninin gelişmesini yakından takip ediyorum. Diğerlerine nazaran çok hızlı geliştiler. Tahminimce 2 haftayı geçmeden ilk işçimi alacağım. Suları bitmek üzere bunun için transfer hazırlığındayım.

Şu şekilde kutu içerisinde bakıyorum hepsine
LASİUS SP.
1 tane kraliçem var. Aslında 3 taneydi 2 tanesi öldü.

Yumurtaları ufaktan gelişmeye başladı. Doğada uzun yılları yaşadığı için beslemek istedim. Stres sıkıntı kalmaz, izler izler dururum. 😃
TETRAMORİUM SP.
4'lü ve 2'li multim var. Fakat 2'li multi yumurtlamadı. O yüzden fotoğraf koymak istemedim.

FORMİCA SP.
2 tane kraliçem var ve yumurtladılar. Bu tür için çok heyecanlıyım.

PHEİDOLE SP.
2'li multim var. Tek tek ayırmak istemedim. Küçük ve saldırgan olmaları ilgimi çekiyor. Bu yüzden tek tek ayırmak istemedim garanti olsun diye.

CATAGLYPHIS SP.
3 tane kraliçem var ve 3 farklı boyda yaşam alanlarında bakıyorum.

Bugün 2 kraliçeye işçi eklemesi yaptım. Daha bir birlerini fark etmediler.
En büyükte 2
Ortada 0
Küçükte 1 tane kabul edilmiş işçi var. (Bugün eklediklerimi saymadım)
2 kraliçeye ışık veremiyorum çünkü elimde ışık yok. En yakın zamanda almayı planlıyorum.
Toprağı dışardan topladım ve bir bardağın altıyla ufalamaya çalıştım, olduğu kadar artık. Toprağı fırında 200 °C de 40 dakika fırınladım.
2 günde bir un kurdu ve hemen hemen her gün şekerli su vermeye çalışıyorum.
İlk kapta bulunan kraliçede yaklaşık 10 tane yumurta, Ortadakinde 3 4 tane, en küçük olanda ise 5 6 tane yumurta mevcut.
ÇİYAN
Türünü/Cinsini bilmediğim için direkt çıyan demek istedim. Bu küçük yaramazın toprak üstüne çıktığını görmedim. Sürekli toprak altında geziniyor. Yeni bir yaşam alanı yapıcam merak etmeyin.

Baktığım canlılar bu şekilde. Yaz geldi yakında mantis (peygamber devesi) beslemeye başlayacağım. Takipte kalabilirsiniz.
Bu günlükte başta karıncalar olmak üzere bulduğum ve beslediğim böcekleri sizlerle paylaşacağım.
Gelişmeleri bir YouTube kanalı açarak da paylaşabilirim, biraz bana kalmış bir şey 😃
3 gün sonra YKS var ve bu süre zarfında pek güncelleme yapabilir miyim bilmiyorum.
Baştan itibaren saymaya başlayalım o zaman.
TAPİNOMA SP.
2 tane 2'li multi
1 tane tekli
1 tane 4'lü multi
1 tane 3'lü multi (çekmeyi unutmuşum)

Bu koloninin gelişmesini yakından takip ediyorum. Diğerlerine nazaran çok hızlı geliştiler. Tahminimce 2 haftayı geçmeden ilk işçimi alacağım. Suları bitmek üzere bunun için transfer hazırlığındayım.

Şu şekilde kutu içerisinde bakıyorum hepsine
LASİUS SP.
1 tane kraliçem var. Aslında 3 taneydi 2 tanesi öldü.

Yumurtaları ufaktan gelişmeye başladı. Doğada uzun yılları yaşadığı için beslemek istedim. Stres sıkıntı kalmaz, izler izler dururum. 😃
TETRAMORİUM SP.
4'lü ve 2'li multim var. Fakat 2'li multi yumurtlamadı. O yüzden fotoğraf koymak istemedim.

FORMİCA SP.
2 tane kraliçem var ve yumurtladılar. Bu tür için çok heyecanlıyım.

PHEİDOLE SP.
2'li multim var. Tek tek ayırmak istemedim. Küçük ve saldırgan olmaları ilgimi çekiyor. Bu yüzden tek tek ayırmak istemedim garanti olsun diye.

CATAGLYPHIS SP.
3 tane kraliçem var ve 3 farklı boyda yaşam alanlarında bakıyorum.

Bugün 2 kraliçeye işçi eklemesi yaptım. Daha bir birlerini fark etmediler.
En büyükte 2
Ortada 0
Küçükte 1 tane kabul edilmiş işçi var. (Bugün eklediklerimi saymadım)
2 kraliçeye ışık veremiyorum çünkü elimde ışık yok. En yakın zamanda almayı planlıyorum.
Toprağı dışardan topladım ve bir bardağın altıyla ufalamaya çalıştım, olduğu kadar artık. Toprağı fırında 200 °C de 40 dakika fırınladım.
2 günde bir un kurdu ve hemen hemen her gün şekerli su vermeye çalışıyorum.
İlk kapta bulunan kraliçede yaklaşık 10 tane yumurta, Ortadakinde 3 4 tane, en küçük olanda ise 5 6 tane yumurta mevcut.
ÇİYAN
Türünü/Cinsini bilmediğim için direkt çıyan demek istedim. Bu küçük yaramazın toprak üstüne çıktığını görmedim. Sürekli toprak altında geziniyor. Yeni bir yaşam alanı yapıcam merak etmeyin.

Baktığım canlılar bu şekilde. Yaz geldi yakında mantis (peygamber devesi) beslemeye başlayacağım. Takipte kalabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: