Yosun sorunu

AhmetERL

Larva
Üye
Camdaki bu yosunlardan kurtulmanın basit bir yolu var mı? Pet shop, yosun önleyici al dedi ama kimyasal kullanmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• 17818012458318558402573124614977.jpg
    17818012458318558402573124614977.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:

zkkturkish

Larva
Üye
Işığın yerini değiştirebilirsin. Yosunları temizleyen bezler var onlarla silebilirsin.

AhmetERL

Larva
Üye
Işığın yerini değiştirebilirsin. Yosunları temizleyen bezler var onlarla silebilirsin.
Işık akvaryumun üstünde tam ölçüde onyüzden değiştiremiyorum. Bir de akvaryumun arkasında balkon kapısı var ordan çok ışık vuruyor zaten o yüzden yosun tutuyor. Yosunları temizleyen bez derken nasıl bir şey oluyor o?

ali8181

Media
Üye
Camdaki bu yosunlardan kurtulmanın basit bir yolu var mı? Pet shop, yosun önleyici al dedi ama kimyasal kullanmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.
Bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla ovalamayı dene. Çıkmıyorsa eski usul yaprak jilet takılan jiletlerle kazıyabilirsin (akvaryumun silikonlarına yaklaşmadan o kısımları süngerle hallet). Ayrıca yosun oluşumunu önlemek için ışık süresini kısaltmanı ve temizlik ekibini güçlendirmeni öneririm nerite salyangozu eklemen iyi olur. Bu arada akvaryum kaç litre ve içinde hangi canlılar var? Bunu da yazarsan sevinirim.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla ovalamayı dene. Çıkmıyorsa eski usul yaprak jilet takılan jiletlerle kazıyabilirsin (akvaryumun silikonlarına yaklaşmadan o kısımları süngerle hallet). Ayrıca yosun oluşumunu önlemek için ışık süresini kısaltmanı ve temizlik ekibini güçlendirmeni öneririm nerite salyangozu eklemen iyi olur. Bu arada akvaryum kaç litre ve içinde hangi canlılar var? Bunu da yazarsan sevinirim.
Kredi kartları vb. kartlar jilet işlevi görüyor bu arada. Cam çizilme ve el kesilme ihtimalleri olmadığı için bence daha güzel.

Mikrox

Minör
Üye
Balkondan akvaryuma gün ışığı vurduğu sürece yosun probleminiz olacaktır. Tek çare akvaryumun yerini değiştirmek. Ayrıca ışığınızı günde 8 saatten fazla açıyorsanız da yosun problemi yaşayabilirsiniz. Genellikle piayasada satılan akvaryum yosun önleyicilerde glutaraldehit kullanılır. Buda doğrudan aslında bakteri kültürünü öldürmesede zarar verebilir. Yinede dozunda kullanım ve düzenli su değişimiyle birlikte kullanabilirsiniz. Fakat dediğim gibi akvaryum gün ışığı aldığı müddetçe yosun probleminiz olur. İyi hobiler.

pulchra

Yumurta
Üye
Akvaryumda 2 tane elma salyangozu var ama yosun temizleyen türmü bilmiyorum. Önerdiğiniz bi tür varmı?
Bildiğim kadarıyla elma salyangozunun sayısı yüksek olursa faydalı olur, bildiğim tek tür ise Nerite Salyangozu ama bi araştırın ben de akvaryum hobisine 2 hafta önce merak saldım.