Yosun Problemi ve Büyümeyen Sazlar

Dkdklse

Nanitik
Üye
Esenlikler, gördüğünüz fotoğraflardaki akvaryumu kuralı yaklaşık 3 ay oluyor. Canlı olarak 2 dişi 1 erkek full black lepistes, 3 tanede albino corydoras bulunuyor. Hiç salyangoz yok akvaryumda. Lepistesler akvaryum oturduktan sonra eklendi. Corydoraslarıda ekleyeli yaklaşık 1 hafta olucak. Balıkların hepsi sağlıklı hiç kayıp olmadı şuana kadar.

Isıtıcı olarak heatherin olması gerekiyor ısıtıcısı (50w), filtre olarak sanırım Sobonun şelale filtresi bulunuyor ( markasından emin değilim)
Dipte sadece soil, dekor olarakta bir parça kök bulunuyor. Işık olarak Orion ledden 3 4 renkli bir led var.

Gübre olarak göreselini eklediğim ürünleri kullandım. Hap gibi olandan 4 tane. Birkaç damlada Reeflowerstan.

Isıtıcı sürekli fişte termostatlı olması sebebiyle onu hiç çıkarmıyorum. Işığı ve filtreyi akşam 6 gibi çalıştırıp 12 1 arası kapatıyorum. Normalde bu süre daha uzundu ama belki azda olsa yosunlara etkisi olur diye kısalttım.

Bitkilere gelirsek köşelerde yayılan fakat büyüyemeyen sazlar, ortada rotalalar, zemin bitkisi olarak çimene benziyen bir bitki vardı , aslında gidişatı iyiyydi fakat sonradan bozdu. Kökleri duruyor, ve diğer bitkilerin adını unuttum fakat sağdaki ve solda görünen bitkinin (2. Fotoğraf) gelişimi güzel olsada yapraklarının üstü vahim.

Akvaryum ölçüleri, 20*30*50* 30 L

Akvaryumda ciddi bir yosun problemi var. İlk başta güneş görüyordu. Yerini değiştirdim bir süredir görmüyorda. Bunu nasıl çözebilirim ve bitkiler konusunda yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Not:Ürünlerin hiçbiri reklam değildir. Akvaryum ortamını daha rahat anlatabilmek için söyledim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    53.7 KB · Görüntüleme: 5
  • image.jpg
    image.jpg
    43.9 KB · Görüntüleme: 5
  • image.jpg
    image.jpg
    43.2 KB · Görüntüleme: 5
  • image.jpg
    image.jpg
    92.6 KB · Görüntüleme: 5
  • image.jpg
    image.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 5
  • image.jpg
    image.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 5

eymenensar

Yumurta
Üye
Bence gübrenin verdiği besinle beraber yosunlar patladı gübreyi bir süreliğine kullanmayın ışık süresi de 6 saat ideal. Bitkiler hakkında bilgim olmadığı için konuşmayacağım.