Yolda Bulduğum Gecko Hakkında Bilgi ve Bakım Tavsiyesi

Ahmetlml

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yolda yürürken bu küçük arkadaşı buldum ve zarar görmemesi için yanıma aldım. Türünü konusunda bir bilgim yok sizden yardım almak istedim.

Şu anki durumu:
Plastik bir kapta duruyor (geçici olarak).
Görünürde bir yarası yok, oldukça hareketli.

Sizlere sormak istediklerim:
  1. Bu canlının türü tam olarak nedir?
  2. Eğer evde bakmaya karar verirsem (veya kısa süreli misafir edersem) teraryum kurulumu, nem ve sıcaklık dengesi nasıl olmalı?
  3. Besleme konusunda neler önerirsiniz? (Bayram dolayısıyla herhangi bir canlı yeme ulaşmım maalesef yok sipariş etsem de bayramdan sonra gelir. Canlı yem dışında ne önerirsiniz)
  4. Vahşi doğadan geldiği için parazit riski nedir, adaptasyon sürecinde nelere dikkat etmeliyim?

Ekli dosyalar

• Kertenkele.jpeg
    Kertenkele.jpeg
    32.4 KB · Görüntüleme: 16

yağızalp

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yolda yürürken bu küçük arkadaşı buldum ve zarar görmemesi için yanıma aldım. Türünü konusunda bir bilgim yok sizden yardım almak istedim.

Şu anki durumu:

2. Eğer evde bakmaya karar verirsem (veya kısa süreli misafir edersem) teraryum kurulumu, nem ve sıcaklık dengesi nasıl olmalı?
  3. Besleme konusunda neler önerirsiniz? (Bayram dolayısıyla herhangi bir canlı yeme ulaşmım maalesef yok sipariş etsem de bayramdan sonra gelir. Canlı yem dışında ne önerirsiniz)
  4. Vahşi doğadan geldiği için parazit riski nedir, adaptasyon sürecinde nelere dikkat etmeliyim?
Maalesef dışarıdan eve aldığımız gecko lar yemek yemeyebiliyorlar

kuzey62

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Şu anki durumu:

Gördüğüm kadarıyla leopar gecko kendisi.

yağızalp

Nanitik
Üye
Gördüğüm kadarıyla leopar gecko kendisi.
Hocam türkiyede bulmuş leopard olamaz

Merhaba arkadaşlar,

Şu anki durumu:

Süleymancık(akdeniz sakanguru) diye biliyorum

Konuya açıklık getirmek gerekirse bu bir süleymancık(akdeniz sakangurusu) evde besleyemezsinis bir kapta kalmaktan stres olur sadece canlı yem avlar insan elinde kalmaktan da stres olur bulduğunuz yere salınız evde beslenmez

Son düzenleme:

kuzey62

Pupa
Üye
Hocam türkiyede bulmuş leopard olamaz

Süleymancık(akdeniz sakanguru) diye biliyorum

Konuya açıklık getirmek gerekirse bu bir süleymancık(akdeniz sakangurusu) evde besleyemezsinis bir kapta kalmaktan stres olur sadece canlı yem avlar insan elinde kalmaktan da stres olur bulduğunuz yere salınız evde beslenmez
Belki evden kaçmıştır.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hemidactylus turcicus.
Semi-Arboreal bir canlı kendisi. Yani hem ağaçlarda(yerden yüksek herhangi bir yüzeyde) hem de yerde yaşıyorlar.
Teraryumları hem tırmanacak hem saklanacak hem de avlanacak alanları sağlayabilecek kadar geniş olmalı.
10 litre civarı bir saklama kabı kullanılabilir.
Tırmanabilecekleri dallar, dekorlar ve saklanabilecekleri sahte bitki alanları eklenebilir.
Steril nesneler kullanmaya dikkat edin.
Nem konusunda oldukça esnekler.
%60 civarı nem uygun olur lakin oldukça kurak veya oldukça nemli alanlarda yaşamayı tolare edebilirler.
Torf yerine peçete kullanmanızı öneririm.
Birkaç kat kağıt havlu ile kaplı bir zemin yeterli olur.
Gece gündüz döngüsünü yaşayacakları bir noktada tutun, pencerenin açık olduğu bir oda gibi.
Kendileri nocturnal canlılar, yani geceleri aktif şekilde avlanıyorlar.
Canlı yem harici bir besin tüketmezler.
Canlı yem alın, yemleriniz geldiğinde ufak bireylerle beslemeyi deneyin.
Eğer 1-2 haftalık bir süreçte hala yem yememişse doğaya geri salmanız en iyisi olur.
Olur da yerse Calcium-D3 ve Multivitamin takviyelerini alıp canlı yemleri 30(M)/70(C-d3) oranında karışıma bulayarak verin.
Parazit konusunda bir şey söyleyemem, adaptasyon da dediğim gibi yem yemesine bağlı.
Yemiyor gibi görünürse cımbızla ağzına uzatmayı da deneyin, yeme ihtimali var.
İyi günler, iyi hobiler.

yağızalp

Nanitik
Üye
Hemidactylus turcicus.
Semi-Arboreal bir canlı kendisi. Yani hem ağaçlarda(yerden yüksek herhangi bir yüzeyde) hem de yerde yaşıyorlar.
Teraryumları hem tırmanacak hem saklanacak hem de avlanacak alanları sağlayabilecek kadar geniş olmalı.
10 litre civarı bir saklama kabı kullanılabilir.
Tırmanabilecekleri dallar, dekorlar ve saklanabilecekleri sahte bitki alanları eklenebilir.
Steril nesneler kullanmaya dikkat edin.
Nem konusunda oldukça esnekler.
%60 civarı nem uygun olur lakin oldukça kurak veya oldukça nemli alanlarda yaşamayı tolare edebilirler.
Torf yerine peçete kullanmanızı öneririm.
Birkaç kat kağıt havlu ile kaplı bir zemin yeterli olur.
Gece gündüz döngüsünü yaşayacakları bir noktada tutun, pencerenin açık olduğu bir oda gibi.
Kendileri nocturnal canlılar, yani geceleri aktif şekilde avlanıyorlar.
Canlı yem harici bir besin tüketmezler.
Canlı yem alın, yemleriniz geldiğinde ufak bireylerle beslemeyi deneyin.
Eğer 1-2 haftalık bir süreçte hala yem yememişse doğaya geri salmanız en iyisi olur.
Olur da yerse Calcium-D3 ve Multivitamin takviyelerini alıp canlı yemleri 30(M)/70(C-d3) oranında karışıma bulayarak verin.
Parazit konusunda bir şey söyleyemem, adaptasyon da dediğim gibi yem yemesine bağlı.
Yemiyor gibi görünürse cımbızla ağzına uzatmayı da deneyin, yeme ihtimali var.
İyi günler, iyi hobiler.
Evde beslenirmi? Ve nasıl bulabilirim

Ahmetlml

Yumurta
Üye
Arkadaşlar öncelikle yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Canlı yem bulamayacağımı düşündüm ve biraz su verip tekrar uğurladım kendisini doğaya.