Yetersizlik

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba 125 lt den ailevi nedenlerden dolayı 40 litreye geçtim :cry: balıkları fazlalıktan dolayı vermek istiyorum fakat verebileceğim hiç kimse yok. Akvaryumcuları gezdim hiçbiri almıyor. Kargoyla göndermeyi düşündüm kargo patlarsa diye korkuyorum hiç nasıl paketleyeceğim hakkında fikrim yok ne yapabilirim?
Akvaryum 40 litre bitkili 2 yavru melek,4 neon 4 kırmızı burun tetra,2 çöpçü,1 tül vatoz, sayısız lepistes,karides,3 rasbora cidden çok balık var melekleri acil vermem gerekiyor çok darlıyorlar ortamı.
Yardıma ihtiyacım var nasıl sahiplendirebilirim?
İç Anadolu Kırşehir'deyim gelip alabilecek varsa verebilirim.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Facebook gruplarında maksimum 1 hafta içerisinde sahiplendirirsin diye düşünüyorum. Sahibinden.coma da koyabilirsin. Ücretli mi sahiplendirmek istiyorsun?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Facebook gruplarında maksimum 1 hafta içerisinde sahiplendirirsin diye düşünüyorum. Sahibinden.coma da koyabilirsin. Ücretli mi sahiplendirmek istiyorsun?
Ücretsizde olur mümkün olursa bitki takası yapmak istiyorum. Kargo paketini nasıl hazırlamalıyım?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ücretsizde olur mümkün olursa bitki takası yapmak istiyorum. Kargo paketini nasıl hazırlamalıyım?
Kargoyla sıkıntı olabilir. Yine de risk alıyorsan, 2-3 kat büyük buzdolabı poşetine 1/3 su koyup, pat pat poşetle kutunun içinde yollayabilirsin. Dediğim gibi face gruplarında çok hızlı sahiplendirebilirsin.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Kargoyla sıkıntı olabilir. Yine de risk alıyorsan, 2-3 kat büyük buzdolabı poşetine 1/3 su koyup, pat pat poşetle kutunun içinde yollayabilirsin. Dediğim gibi face gruplarında çok hızlı sahiplendirebilirsin.
Hocam ayrı konu açmayayım bir gölden aldığım sazı nasıl arındırabilirim?(sirkeli veya tuzlu su olur mu? Böcek yumurtalarını öldürür mü?)

SkySea53

Larva
Üye
Hocam ayrı konu açmayayım bir gölden aldığım sazı nasıl arındırabilirim?(sirkeli veya tuzlu su olur mu? Böcek yumurtalarını öldürür mü?)
permasol banyosu yaptırmanız daha doğru olur 2.5 lt için 1 permasol yeterlidir (eczanelerde bulabilirsiniz) ayrıca göllerden alınan bitkiler akvaryumda sıcaklıktan dolayı erirler eğer topladığınız gölün suyu sıcaksa belki şansızın olabilir adapte olabilirler ama soğuksa yüksek ihtimal adapte olamayıp çürüyeceklerdir

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
permasol yumurtayı arındırmaz, bakterileri arındırır. çeşme altında iyice ovalayarak yıka, üstüne ister permasol, ister metilen mavisiyle banyo yaptır. Permasol metilen mavisine nazaran daha güçlü. Aynı oranda daha zararlı. Elini vs. iyice arındırmayı unutma. Banyo yaptırdıktan sonra normal suda yıka bitkileri, permasolü akvaryuma bulaştırırsan bakteri kültürüne zarar verir. Aynı şekilde metilen mavisini de.

Son düzenleme: