Yetersiz Konular

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Herkese merhabalar. Forumu çok uzun süredir kullanmıyorum fakat gözüme çarpan bir sorun var. İnsanlar soru sorarken "geçen x kolonimde y olayı oldu sebebi nedir" tarzında sorular soruluyor. Sizin de bildiğiniz üzere sorunun tam olarak sebebini bulabilmek için genellikle yaşam şartları hakkında bilgi gerekir fakat birçok konuda bu bilgiler sağlanmıyor. Her seferinde ya roman gibi bir sürü sebep saymak yada gerekli bilgileri tekrar sormak zorunda olunuyor. Bu tarz sorular sorarken genel hatlarıyla hangi bilgilerin gerektiğini anlatan bir konu açılsa ve yetersiz konular onaylanmasa işler çok daha kolaylaşır ve kısalır bana göre.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ya da sadece "karınca kolonisel sorunlar" Ya da benzeri bir kategori açılabilir. Bu kategoride açılan konulara zorunlu olarak bu bilgiler girilsin. Yani bur tablo oluşturulsun ve bu tabloya bilgiler girilmedikçe konu açılamasın.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ya da sadece "karınca kolonisel sorunlar" Ya da benzeri bir kategori açılabilir. Bu kategoride açılan konulara zorunlu olarak bu bilgiler girilsin. Yani bur tablo oluşturulsun ve bu tabloya bilgiler girilmedikçe konu açılamasın.
Bu daha mantıklı evet. Moderatör doatlarım siz ne diyorsunuz???

Evisaer

Nanitik
Üye
Ben de çok yoğun olduğum için foruma bakamıyordum. Fakat karınca sorunları ile ilgili bir konu çok mantıklı genel olarak çok fazla karşılaşan sorunları ve çözümlerini veya neler yapılabileceğinin olduğu kilitli konular da olabilir. Mesela pamukta renk değişimi (kendim yaşadığım için aklıma geldi. ) Forumda yaşayanları çok gördüm belki de baktığım için emin değilim. Tüpümü su bastı kraliçem bütün yumurtalarını kaybetti besleme yapmalı mıyım? Kraliçem stres olur mu ne yapmam lazım? Fakat bunlarla ilgili bir kilit konu olursa bence yeni konu açılımı da azalabilir. Çünkü forumda ki insanların tekrar eden tamamen aynı sorulardan sıkıldığını düşünüyorum. Ben de yapmış olabilirim fakat arkadaşın düşüncesini mantıklı bulduğumu ve genel olarak Moderatör arkadaşlara da anakinin fikrini desteklediğimi belirtmek için yazdım.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Çok yetersiz konuları onaylamıyoruz. Onaylarken bir incelemeden geçiyorlar. Talep varsa daha fazla dikkat edilir. Ama önerilerinizi uygulamak şu sebeplerden zor:

1- Kış dönemine girmek üzereyiz, moderatörlerin de okul ve iş süreçleri başladı bundan dolayı foruma ayrılan vaktimiz kısıtlandı. Bahsettiğiniz öneriler ise daha fazla vakit ayırmak gerektiriyor.
2- Kış yaklaştığı için normal olarak konu açılma oranı ve forum aktifliği düşüyor, konu silerek ya da kısıtlayarak aktifliği daha da kısmış oluruz.
3- Nasıl konu açılması gerektiğine dair oluşturacağımız formatın okunmayacağını biliyorum, tür sorgulama konuları için gereklilikleri yazmış olduğum bir konu var. Açılan konuların %90'ı oradaki gereklilikleri karşılamıyor. Fakat üstte bahsettiğim sebeplerden silmiyoruz.
4- Konular altında karşılıklı soru sorulup cevap verilmesi doğal işleyişin bir parçası, her konunun cevabını sabit bir rehber konusu oluşturup orada vermeye çalışmayı anlamlı bulmuyorum.