Yeni ve İlk Kraliçem

ERTEMi

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1 saat önce ilk kraliçemi sahiplendim. Messor türü bir kraliçe ilk işçilerini yaklaşık 1 hafta önce çıkartmış aldığım kişi bu sürede hiç beslememiş. Bende aldığım gibi kendilerinin kırbileceğini düşünmeyerek elimdeki 2 adet kuş yemini kırarak tüplerine koydum. Tüpün çevresini kırmızı asetat kağıdı ile sardım.
Şimdi birkaç sorum olucak:
1. Ne kadar zaman aralığıyla besleme yapmalıyım ve ne kadar besin vermeliyim?
2. Şekerli su vermeli miyim?
3. Hangi sıklıklarla kontrol etmeliyim?
4. Anormal davranışlar olarak nelere örnek verilebilir?
5. Bunlara ek olarak verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Cevaplarını ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, hayırlı forumlar.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-06 at 18.48.17 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-06 at 18.48.17 (1).jpeg
    23.2 KB · Görüntüleme: 6
  • WhatsApp Image 2026-06-06 at 18.48.17.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-06 at 18.48.17.jpeg
    26.8 KB · Görüntüleme: 6

L4tif

Pupa
Üye
Messor türü için tohum önemlidir. Tüp içinde fazladan bulunmalı (işçi sayısına göre). Şekerli suya gerek yok tohum yeterli. haftada 1-2 kontrol edebilirsiniz (işçilere sahip olduğu için daha az strese girecektir.).

ERTEMi

Yumurta
Üye
Messor türü için tohum önemlidir. Tüp içinde fazladan bulunmalı (işçi sayısına göre). Şekerli suya gerek yok tohum yeterli. haftada 1-2 kontrol edebilirsiniz (işçilere sahip olduğu için daha az strese girecek
peki asetat kağıdı ile kaplı olan tüp odamda açıkta kalsa sorun olur mu yoksa yinede karanlığa koymalı mıyım?

L4tif

Pupa
Üye
peki asetat kağıdı ile kaplı olan tüp odamda açıkta kalsa sorun olur mu yoksa yinede karanlığa koymalı mıyım?
Işık açıldığında ve kapandığında yine strese giriyor. Çünkü kırmızı ışık tonlaması değişiyor. En azından üstüne siyah karton koyun.