Yeni ve ilk kraliçem yumurtladı

Ahmettalha

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, kraliçemi buldum. Bazı sorularım olacak:

1- Bu arkadaşın cinsi ne?

2- Yeni yumurtladı ama tam suyunun bittiğini fark ettiğimde yumurtladığını da fark ettim. Yeni yuvaya transfer yapmak için görseldeki gibi düzenek hazırladım, artık ikisini birlikte kullanıyor. Ne zaman geçer yeni tarafa?

3- Artık beslemeye başlayayım mı? Beslemeyi ne sıklıkla ve ne ile yapayım?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

IMG_20250607_134815.jpgIMG_20250607_134846.jpg

Çözüm
Camponotus cinsi kraliçe. (tanaemyrmex) Yeni tüpü karanlık yapın ve enjektörü aydınlık bırakın, kendisi geçecektir. İlk işçisini çıkartana kadar besleme yapmanıza gerek yok. 😊

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotus cinsi kraliçe. (tanaemyrmex) Yeni tüpü karanlık yapın ve enjektörü aydınlık bırakın, kendisi geçecektir. İlk işçisini çıkartana kadar besleme yapmanıza gerek yok. 😊

Çözüm

Mustafaf

Media
Üye
Test tüpünü karanlık bırakın zaten bir zamandan sonra tamamen test tüpüne geçer.

ikinci olarak besleme yapmanıza gerek yok, ama ilk işçi çıktığında besleme yapmanız gerek.

Ahmettalha

Yumurta
Üye
Componotus ile ilgili biraz bilgi ve tavsiye verir misiniz?

Bu arada 5 yumurta var ama devam eder mi yumurtlama?

Bir de başlarda hiç bakmıyordum stres olmasın diye ama yumurtladıktan sonra sıklıkla bakmamda sorun olur mu?

Teşekkürler...

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Componotus ile ilgili biraz bilgi ve tavsiye verir misiniz?

Bu arada 5 yumurta var ama devam eder mi yumurtlama?

Bir de başlarda hiç bakmıyordum stres olmasın diye ama yumurtladıktan sonra sıklıkla bakmamda sorun olur mu?

Teşekkürler...
Bu rehberi okuyarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
Evet yumurta sayısı daha da artacaktır.
Bir sorun olmaz ama göreceğiniz bir şey olmadığından ve işçi çıkma hızı strese bağlı olarak değişebildiğinden ben haftada bir bakmanızı öneriyorum, yumurtalarını yerse süreç gecikir. 😊

Ahmettalha

Yumurta
Üye
Bu rehberi okuyarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
Evet yumurta sayısı daha da artacaktır.
Bir sorun olmaz ama göreceğiniz bir şey olmadığından ve işçi çıkma hızı strese bağlı olarak değişebildiğinden ben haftada bir bakmanızı öneriyorum, yumurtalarını yerse süreç gecikir. 😊
Valla açıkçası sürekli gözümün önünde dursun istiyorum ama anladığım kadarıyla işçiler çıkana kadar sabretmek gerekiyor ayrıca yumurta yeme muhabbeti ne o nasıl oluyor o konuda da aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

İlk işçinin çıkma süresi yazılırken sıcaklığa bağlıdır diye bir ifade var hangi sıcaklıklarda süreç hızlanır ilk kralicem ilk kolonim sizin de kişisel öneri ve vereceğiniz tüyolara ihtiyacım var örneğin transferi nasıl yapıyım ya da etraftan öldürdüğüm sinekleri verebilir miyim aklınıza gelen birkaç bilgiyi yazabilirseniz çok sevinirim yardımınız için çok teşekkürler.

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Valla açıkçası sürekli gözümün önünde dursun istiyorum ama anladığım kadarıyla işçiler çıkana kadar sabretmek gerekiyor ayrıca yumurta yeme muhabbeti ne o nasıl oluyor o konuda da aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
Şimdilik yapabileceğiniz tek şey strese sokmadan beklemek hocam. İşçilerini çıkartana kadar kraliçe stresli olur, olası aşırı bir stres durumu veya düzenli aralıklarla olan bir stres durumunda (devamlı açıp bakmanız düzenli stres yaratır) kraliçe güvende hissetmez ve kaybettiği besin ve proteini yumurtalarını yiyerek vücuduna geri alır. Bu da işçilerin çıkmasını geciktirir.

Ahmettalha

Yumurta
Üye
İlk işçinin çıkma süresi yazılırken sıcaklığa bağlıdır diye bir ifade var hangi sıcaklıklarda süreç hızlanır ilk kralicem ilk kolonim sizin de kişisel öneri ve vereceğiniz tüyolara ihtiyacım var örneğin transferi nasıl yapıyım ya da etraftan öldürdüğüm sinekleri verebilir miyim aklınıza gelen birkaç bilgiyi yazabilirseniz çok sevinirim yardımınız için çok teşekkürler.

Üstte kaldığı için attım.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye

Üstte kaldığı için attım.
Görmemişim pardon. Oda sıcaklığında veya üstünde bakabilirsiniz, artık yaz geldiğinden sıcaklığı düşünmenize gerek yok. Etraftan bulduğunuz böcekleri dondurucuya atıp dondur çöz yaparak verebilirsiniz. Ama bu koloni için risk barındırır. Böcekte hastalık, ilaç veya parazit varsa problem olur. En mantıklı ve risk barındırmayan yöntem bir canlı yem edinmektir. Un kurdu alabilirsiniz mesela. Transferde iki tüpü birbirlerine bantlayın ve yeni tüpü karanlıkta, eski tüpü aydınlıkta bırakın. Bu sayede koloni veya kraliçe transfer olacaktır. Şimdilik bilmeniz gereken fazla bir şey yok hocam, kraliçenizin işçilerini çıkartmasına zaten daha 1-1.5 ay var çok rahat. Zamanla diğer ayrıntıları da öğrenirsiniz. Forumda pek çok rehber bulunuyor bunları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. 😊

Ahmettalha

Yumurta
Üye
Rica ederim. Elbette atabilirsiniz. 😊
dediğiniz gibi eski yaşam alanını yani enjektörü aydınlık yeni tüpünü ise karanlık alana aldım. Kraliçem arada sırada karanlık bölgeye gidiyor yumurtaları ağzına alıyor ama asla taşınmıyor. Bir aksilik olabilir mi yoksa bu kadar beklemesi normal midir?