Yeni nesil

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar ilk işçileri çıkan bir koloninin 2. Neslinin çıkması için süre kısalır mı?

drusus

Media
İlklerden
Üye
Tam tersine uzayabilir çünkü o nesilin işçileri öncekinden daha büyük olacaktır.

Seyahatname

Yumurta
Üye
Elbette çünkü yeni yumurtaların gelişiminde işçilerde yardımcı olur zaten ilk 20 30 işçi yumurta gelişiminde sorumludur kraliçe yumurtalara tek başına bakınca hepsine yetişmesi biraz güç yani gecikir ama işçiler olunca gelişim evresi birazdaha hızlanır mesela Multi Queen gibi düşünün aynı tür kraliçe lerde 1 tüpte tek kraliçe varken bir tüpe 4 kraliçe eklenirse tür olarak Tapinomadan söz ediyorum yumurtalarda gelişim 1 haftada görünür 1. Kraliçede yumurtaları yeni gibiyken 4 kraliçelide larva aşamasına geçilmiştir bunun sebebi yumurtalara ayrı özenlerle ve varlık çokluluğunun yani topluluğunun. Gücüdür yani işçilerin çıkması 2. Nesil süresini Hızlandırır iyi hobiler :) 🐜

drusus

Media
İlklerden
Üye
Ama aynı zamanda kısalabilir de çünkü yumurtalara bakan karıncalar artacak.
Ben de başta böyle düşündüm ancak bunun süreyi kısaltacağını sanmıyorum. O halde insanlar da daha çok besin alarak 3 ayda anne karnında gelişimini tamamlayabilir mi? Belli bir süreç var burada. Bunun yerine daha çok işçiye daha çok yumurta düşmesi muhtemel. Sürenin kısalacağını düşünmüyorum ama bu konuda bir kaynak varsa ona bakmamız daha doğru olur.

@Pratensis Size aynı soruyu önceden sormuştum diye hatırlıyorum hocam, biraz alıntı bile yapmış olabilirim hatta şu an. Ne dersiniz bu konuya?

efekan

Yumurta
Üye
Ben de başta böyle düşündüm ancak bunun süreyi kısaltacağını sanmıyorum. O halde insanlar da daha çok besin alarak 3 ayda anne karnında gelişimini tamamlayabilir mi? Belli bir süreç var burada. Bunun yerine daha çok işçiye daha çok yumurta düşmesi muhtemel. Sürenin kısalacağını düşünmüyorum ama bu konuda bir kaynak varsa ona bakmamız daha doğru olur.

@Pratensis Size aynı soruyu önceden sormuştum diye hatırlıyorum hocam, biraz alıntı bile yapmış olabilirim hatta şu an. Ne dersiniz bu konuya?
Sizin tahmininiz de güzel ama kraliçe bir yumurtaya o kadar sürede bakarsa buraz daha fazla karınca ile bu süre kısalabilir.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Süre kısalmıyor, aksine uzuyor. Ne kadar büyük beden, o kadar uzun zaman.