Yeni kurduğum akvaryum için düşüncelerinizi bekliyorum

FurkanD

Yumurta
Üye
Merhaba herkese, 50-40-35 ölçülerinde lowtech akvaryum kurulumu yaptım. Tabanda hagen ve lav kırığı karışımını kullandım( kumu aldığım petshop böyle önerdi). Bitki olarak subulata, elodea, moss ball, anubias barteri ve bacopa var. 4 adette elma salyangozu var. Bugün 4. gün ve ilk hafta her gün %20 su değişimi yapıyorum(bu şekilde yapmamı da bir tanıdığım önerdi). İlk sorum şu akvaryumu kurduğum zemin çok sağlam durmadığı için %50 su azaltarak altına destek tahta koymam gerekiyor bunun zararı olur mu ? Birde %50 su değişimi sonrası bio nitrivec kullanarak 1 hafta sonra balık eklemeyi düşünüyorum bio nitrivec için dikkat etmem gereken bir şey var mı ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın fikirlerinizi bekliyorum. İlk kurulum ve şuan ki halini ekliyorum (bulanık olan son hali).

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-01-28 at 21.43.32.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-28 at 21.43.32.jpeg
    84.7 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2023-01-26 at 19.18.48.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-26 at 19.18.48.jpeg
    105.3 KB · Görüntüleme: 47

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Aslında lav kırığı ve hageni karıştırmanıza gerek yoktu, ekstra katkısı olmaz yani ama problemde yaratmaz. Her gün su değişimi yapmayın. Bakteri kültürüne zarar verir. Akvaryum kurulduğu andan itibaren haftalık dip çekimi düzenine oturtabilirsiniz. Eğer bulanıklık çoksa fazladan su değişimi yapılabilir. Akvaryuma balık ekleme konusunda da en erken 1 hafta beklenmeli ama ne kadar fazla o kadar iyi. Eğer bakteri kültürü eklenmişse 1 hafta sonrasında da eklenebilir. Suyu %50 çeksenizde akvaryumu kaldırdığınızda alt cama nerden baksanız 40 kilo yük binecek, bu da esneyip kırılmasına neden olabilir. %20 su bırakarak yaparsanız daha garanti olur. Son olarak güzek kurulum olmuş elinize sağlık:)

FurkanD

Yumurta
Üye
Aslında karıştırmadan koymak için çabaladım ama aldığım petshop lav kırığı ve hageni aynı poşete koyduğu için biraz geç oldu ayırabildiğim kadarını ayırıp sineklik kullandım fakat onu da yapmasaydım keşke ilk deneyimim olduğu için biraz acemi davrandım. Şuan bulanıklık gitti ve dediğiniz gibi su değişimini bıraktım çünkü altına destek koymak için baya bi su eksiltmek zorunda kaldım. Son olarak bakteri kültürü ekledikten sonra canlı eklemek için beklemem gereken bir süre var mı acaba yani 1 hafta mı beklemeliyim ? Ayrıca teşekkür ederim düşünceleriniz için :)

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Aslında karıştırmadan koymak için çabaladım ama aldığım petshop lav kırığı ve hageni aynı poşete koyduğu için biraz geç oldu ayırabildiğim kadarını ayırıp sineklik kullandım fakat onu da yapmasaydım keşke ilk deneyimim olduğu için biraz acemi davrandım. Şuan bulanıklık gitti ve dediğiniz gibi su değişimini bıraktım çünkü altına destek koymak için baya bi su eksiltmek zorunda kaldım. Son olarak bakteri kültürü ekledikten sonra canlı eklemek için beklemem gereken bir süre var mı acaba yani 1 hafta mı beklemeliyim ? Ayrıca teşekkür ederim düşünceleriniz için :)
Eğer akvaryum kurulalı bir haftayı geçtiyse ve daha yeni kültür eklediysen 3-4 gün yeter. Zaten kültür eklemeden önce bir miktar oluşmuştur, şimdi daha da hızlanır.

KeremMen

Yumurta
Üye
Merhaba herkese, 50-40-35 ölçülerinde lowtech akvaryum kurulumu yaptım. Tabanda hagen ve lav kırığı karışımını kullandım( kumu aldığım petshop böyle önerdi). Bitki olarak subulata, elodea, moss ball, anubias barteri ve bacopa var. 4 adette elma salyangozu var. Bugün 4. gün ve ilk hafta her gün %20 su değişimi yapıyorum(bu şekilde yapmamı da bir tanıdığım önerdi). İlk sorum şu akvaryumu kurduğum zemin çok sağlam durmadığı için %50 su azaltarak altına destek tahta koymam gerekiyor bunun zararı olur mu ? Birde %50 su değişimi sonrası bio nitrivec kullanarak 1 hafta sonra balık eklemeyi düşünüyorum bio nitrivec için dikkat etmem gereken bir şey var mı ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın fikirlerinizi bekliyorum. İlk kurulum ve şuan ki halini ekliyorum (bulanık olan son hali).
hagen ve lav kırığı yerine sadece hagen veya neo soil kullanırsan daha güzel görünürdü bence. Karides koyarsan akvaryum daha iyi ve güvenilir olur.Elma saylangozları yosun yesede lepistes ve kardinal tetra sevmezler.Çünkü onlarda yemcildirler taban yemleri(dip yemi)severler ve yemin dibe düşmesini beklerler.Benim 10 adet lepistesim bu saylangozlara sıkışarak öldü.Ama gayet güzel olmuş hocam umarım daha sağlıklı bakarsın.İyi hobiler iyi günler hocam:)

FurkanD

Yumurta
Üye
Evet hagen ve lav karışımı göz yoruyor biraz bende rahatsız oldum fakat ilk defa böyle bir hobiye başladığım için tamamen deneme ve öğrenme amaçlı bakıyorum. Bilgi ve düşünceleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım :)